URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes de novembre

Alternativa | 02 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

 A continuació teniu la primera part de  les respostes que va donar l'equip de govern als nostres precs i preguntes al ple ordinari celebrat el dijous dia 26 de novembre.

PRECS:

1 - Ens sembla bé que es publiqui l'agenda del batle al facebook però resulta de poc profit si no es publiquen els punts que s’hi tracten i acords que s’hi prenen. Per tant demanam que quan sigui possible es publiquin els punts i els acords d'aquestes reunions.

Els va semblar bé i així ho farà.

2 - Ens han informat que les 4 porteries de futbol 7 del camp de futbol gran del Port de Pollença estan en mal estat. Demanam que se solucioni aquest problema.

No en tenien constància, però ho miraran i intentaran arreglar-ho

PREGUNTES:

1 - Ens podrien informar dels projectes que es van tractar a la reunió amb el directius del Club Nàutic del Port de Pollença el passat 23 d'octubre?

És van tractar dos projectesque el Club Nàutic presentarà a Ports. El primer la conversió dels containers en edificis pel Club, i el segon per ampliar les oficines. Si l’Ajuntament ha de ser de vidre aquesta informació ja hauria de ser publica, i en aquest sentit va el nostre primer prec.

2 - Ens poden informar de la trobada amb "empresa d’obra pública" (segons es va posar al facebook) per presentar iniciatives que van realitzar el 12 de novembre? Quina era i què es va tractar?

L’empresa era Man, i varen venir a presentar-se i a explicar els serveis que ofereixen.

3 - Ens poden explicar per què és l'Ajuntament i no el Consell qui ha de negociar amb la propietat de la Fortalesa per fer complir la llei de Patrimoni?

És evident que les competències són del Consell, però això no lleva que l’Ajuntament pugui fer algunes gestions, que hi ha voluntat de uns i altres per establir un règim de visites. A veure si això és compleix d’una vegada i podem visitar un BIC que hi ha al nostre municipi i que par ara és inaccessible.

4 - Només demanaran als propietaris de la fàbrica millorar el tancament? No pensen fer complir la moció que es va aprovar el ple d'octubre de 2012 per demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l’obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris pel seu incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric? Se'ls cobra l'ocupació de la via pública que fan del camí de can Joanot per perill d'enderrocament?

Les competències de l’Ajuntament no van molt més enllà de la salubritat i demanar el tancament. Ja feren tal petició de paraula al Departament de Patrimoni Històric del Consell, i ara la faran per escrit i de forma formal. Pel que fa a l’ocupació de la via pública, aquesta no es cobra perquè vé imposada i executada per l’Ajuntament. La Fàbrica és una patata calenta que tothom es lleva de damunt, i així està el tema, i molt pitjor que pot acabar, per tant cal actuar ja.

 5 - Al Ple de setembre i arran d’una pregunta nostra l’Interventor va confirmar que era possible fer pagar la plusvàlua als anteriors propietaris del Capitol. Pensen fer-ho? Han fet res en aquest sentit?

Si que ho pensen fer i han demanat que s’obri expedient. Aquí l’ex equip de govern no ha fet cap menció al fet de perdonar diners!!!

6 - Quan pensen fer la primera reunió per revisar la normativa d'ocupació de la via pública? Quina és la seva idea inicial en referència a aquesta revisió?

Pensen fer-ho dins enguany, i la seva idea és partir de l’esborrany que es va fer i va quedar a mitges. Serà difícil que estigui disponible per a la nova temporada, però tot i que això no sigui possible cal posar-se les piles amb aquest tema, i utilitzar l’esborrany que ja està fet és una bona forma d’aprofitar tota la feina que es va fer ja amb aquest tema a la passada legislatura.

7 - Quan estarà fet el nou pla de mobilitat del Port de Pollença?

Des de’l setembre està fet el que va de Llenaire al Joan XXIII.

8 - La pàgina web complirà la Llei de Transparència?  A partir de dia 10  de desembre ha de garantir l'accés a dades com a les subvencions atorgades per l'ajuntament, els pressupostos, els contractes celebrats, els convenis, així com informació sobre les empreses públiques.

Creuen que el compliment íntegre serà complicat ja que xoca amb la llei de protecció de dades, però tot el que puguin ho faran. Esperem que així sigui, i és que amb aquest tema, del que tant ha parlat la coalició de l’equip de govern mentre ha estat en campanya electoral, s’ha fet ben poca feina.

9- Encara no estan arreglats els bancs que es retiraren de la placeta del carrer Campos i Bartomeu Aloy?

Just un dia abans del ple els arribà un pressupost per arreglar els banc de uns 4100 euros, desproporcionat, i han decidit demanar més pressupostos, però asseguren que els bancs es tornaran a col·locar. Com ja hem dit altres vegades estarem vigilant perquè així sigui.

Albercocs i cireres

 

Comentaris

Alternativa

Re: Precs i preguntes de novembre

Alternativa | 03/12/2015, 23:48

Demà a les 12:00 ple extraordinari per dur a aprovació la modificació de crèdit necessària (500.000 euros) per a l'adquisició de Can Febus (finca enfront de la fàbrica):
-la finca de can Febus, devers 8000 m2, està marcada al Pla General com a zona verda (igual que can Bach). Igual que en l'altre cas, 25 anys després l'Ajuntament no ha duit a terme les obligatòries expropiacions. Alguns propietaris han optat per la via judicial (el que ha passat a can Bach i que no ha sortit precisament econòmic). En aquest cas s'ha arribat a un acord de compra amb els propietaris.

Aquesta compra va unida al projecte de condicionar l'entrada del poble per aquella banda, fent una voravia, etc. Projecte que compta amb una subvenció del Consell de 50.000 euros i que si no es fa ja, es perd la subvenció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb