URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Jornades de formació a Llubí

Alternativa | 14 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Com tots sabeu Alternativa és un partit municipalista, i que té com a objectiu principal aconseguir un poble més just i igualitari, i que per tant el seu marc d’acció principal és Pollença. Però evidentment això no és suficient, en som ben conscients, i el canvi ha d’anar més enllà del propi municipi.

També tenim clar que la política convencional no serveix, o almenys no és suficient. La tasca no pot reduir-se a les institucions, ja que només amb aquestes no s’aconseguirà un vertader canvi a la societat. Aquestes poden ser útils, però de forma limitada, per tant si volem tenir èxit aquestes no han de ser el centre d’acció únic.

I per sort cada vegada són més els col·lectius que comencen a pensar de forma similar, que veuen aquesta necessitat de treballar políticament més enllà de les institucions per aconseguir un vertader canvi en la nostra societat, i que creuen que el millor lloc per a començar el canvi és en l’àmbit més proper: el municipi.

Com ja hem explicat altres vegades per aquest blog, molts d'aquests col·lectius estam en contacte, intentant construir una xarxa, donant-nos suport i col·laborant en la mesura del que és possible. En aquest sentit el dissabte passat entre els col·lectius Moviment Alcudienc, Albaïna de Sóller, Es Fibló de Llubí, l’Assemblea Popular de Porreres i nosaltres Alternativa per Pollença vàrem organitzar unes jornades de formació a les que vàrem assistir varis membres d’Alternativa. Aquestes jornades es celebraren a Llubí i consistiren en tres xerrades a càrrec de la nostra regidora Marina Llobera, Marcel Pich activista, poeta i músic i fins fa poc cap de premsa de l’Ajuntament de Manacor i l’artista urbà Marc Peris.

La xerrada de na Marina Administració local va tractar sobre el funcionament dels ajuntaments, centrant-se en les possibilitats de participació per a persones o col·lectius que no formen part de les institucions. La intervenció de’n Marcel Competències periodístiques com bé diu el nom va definir les pautes necessàries per aconseguir una bona comunicació i fer que el nostre missatge arribi de forma clara i al màxim de destinataris possibles. Finalment la xerrada de Marc Peris Artivisme va fer un repàs a diferents exemples d’activisme polític a partir de l’art, sobretot l’art urbà, i ens va mostrar com una bona obra d’art pot aconseguir moltes vegades fer arribar un missatge de forma més clara que qualsevol altre tipus de comunicació.

En definitiva va ser una jornada útil per tots els col·lectius, amb els quals seguim en contacte, col·laborant i creant aquesta xarxa tant necessària per seguir avançant cap al canvi i la transformació social a la nostra Illa.
 
 
 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb