URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Regne de Taifes?

Alternativa | 18 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Ahir vam demanar explicacions públiques a l'equip de govern sobre com s'havia realitzat la contractació de la construcció del parc de Bocchoris, en el moment d'escriure aquest article no hem llegit cap explicació pública ni de l'ajuntament ni de Junts Avançam, només al diari Última Hora el regidor responsable, Andrés Nevado i al seu perfil de facebook Unió Mollera Pollencina donen explicacions dels fets i reconeixen que el regidor no va seguir cap procediment administratiu legal per contractar i realitzar el parc Bocchoris, amb un cost entorn dels 33.000 euros.

Diu el regidor de Serveis que va comprovar que existia pressupost per fer l'obra i que va rebre quatre pressupostos, havent triat el de menor cost, per part d'una empresa que ja hi havia treballat per a l'Ajuntament. Segon Unió Mollera Pollencina, el regidor "es va deixar portar per la il·lusió". Andrés Nevado "demana disculpes i posa a disposició del ple els documents que demostren que el parc es va construir al menor cost possible d'entre els pressupostos rebuts"... En política no és suficient fer les coses amb Il·lusió,  cal fer-les legalment i en equip de forma consensuada, un no pot tenir un dia una idea i fer-la sense més. Hi ha un equip de govern o com ja ha passat a anteriors legislatures tenim un regne de taifes on cada regidor fa la gestió pel seu compte?

Ens podem creure el desconeixement per part del regidor de Serveis de la llei de contractació pública però una vegada triat regidor i a més a més governant i gestionant una àrea tan important com la de Serveis, amb dedicació exclusiva, era el seu deure informar-se i a hores d'ara conèixer ja el més bàsic de la llei de contractació pública com és el cas senyalat Segon sembla per les declaracions al diari Última Hora el regidor no va comprendre les explicacions que li van donar els tècnics! No estam parlant de complicades lleis pressupostàries o urbanístiques sinó el més bàsic i fonamental en la gestió per part d'un regidor de serveis. Tampoc entenem com ningú dins Unió Mollera Pollencina, que fa anys que té representació a l'Ajuntament, ha pogut ajudar o assessorar al regidor sobre aquest tema.

També resulta molt greu comprovar la falta de coordinació dins l'equip de govern de Junts-UMP. Qui va decidir què calia fer un parc a Bochoris? Va ser el regidor de serveis tot sol? Des que va decidir fer-ho, demanant si hi havia pressupost a l'Ajuntament i demanant quatre pressuposts ningú de l'equip de govern es va adonar com estava fent aquest despropòsit? Com va decidir el regidor a quines quatre empreses demanar els pressuposts? Junts Avançam es va adonar de la construcció del parc com nosaltres pel perfil de facebook d'UMP?

Cal dir que no complir la llei de contractació pública implica també que el projecte s'hagi realitzat amb nombrosos errors apreciables a primera vista que ja vam comentar ahir (il·luminació, tancaments...) i que s'han de corregir

A la fi no és suficient amb demanar perdó i presentar els papers corresponents (només faltaria) hi ha un munt de preguntes que l'equip de govern ha de contestar a més a més de depurar les responsabilitats corresponents.

 

Notícia publicada ahir al diari Última Hora.

 

 

 

 

Comentaris

Observador

Re: Regne de Taifes?

Observador | 22/12/2015, 15:36

Interessa tot...
Efectivament, l'informe està penjat.
Ho he mirat i allà està.
Tot i que podria ser molt més clar.
I ja posats, en l'apartat TRANSPARÈNCIA de la web Ajuntament de Pollença, hi ha massa elements "en construcció", I com que toooot interessa, cal ser transparents amb tot i per tot.

.

Re: Regne de Taifes?

. | 22/12/2015, 15:15

L'informe sobre les entrades del Festival està penjat des de fa tres setmanes, si el que realment interessa és l'informe.

Alternativa

Re: Regne de Taifes?

Alternativa | 22/12/2015, 11:30

La comunicació i transparència de l'equip de govern està fallant estrepitosament. Ni al perfil de facebook institucional, ni als dels partits que formen part de l'equip de govern (Junts i UMP) informen que demà dimecres hi ha ple extraordinari. A la pàgina web no surt a la portada, i sabent on és, fa falta pitjar cinc enllaços per arribar a llegir l'ordre del dia. Demà dimecres 23 a les 12.00 a la sala consistorial per resoldre al·legacions presentades (només nosaltres hem presentat) i aprovació definitiva si procedeix de l'ordenança fiscal reguladora de l'IBI.

Junts Informatiu

Re: Regne de Taifes?

Junts Informatiu | 22/12/2015, 11:12

A mi me mola el Junts Informatiu y su redactora Eva-nçam. Cuando pasan cosas gordas corta y pega del blog de Urxella, y cuando es para opinar de tonterias te escribe un ContraTots que se queda la mar de relajada.

Observador

Re: Regne de Taifes?

Observador | 22/12/2015, 10:42

La transparència promesa era només fum.
Finalment ha guanyat el costat obscur de la força. Deu ser influència de Star Wars...
Per exemple, crec que encara podem esperar informació del Festival.
Si ho recordau, havien d'informar de les entrades regalades, etc.
Però res de res

transparencia

Re: Regne de Taifes?

transparencia | 22/12/2015, 08:43

Això és el que passa quan un signa un pacte d'investidura amb les úniques condicions de transparència i participació on no hi diu que passa si no se compleix. El portal de transparència fa molta pena, se publica al facebook el que interessa per tenir bona propaganda, xorrades de si un coronel ha dit que se podrà passar per un camí, que si feim un dinar d'arròs rut, però dels problemes, ni paraula.

Alternativa

Re: Regne de Taifes?

Alternativa | 21/12/2015, 19:57

Alternativa ha denunciat el tema tot d'una quan ha tingut coneixement, i encara esperam explicacions oficials per part de l'equip de govern.
Igual que passa al tema de les obres de primera línia.
La transparència i política informativa de l'equip de govern no és la que van pregonar en campanya.

explicacions

Re: Regne de Taifes?

explicacions | 21/12/2015, 19:39

És al·lucinant que encara ningú hagi donat explicacions ni del Parc de Bocchoris ni de l'aturada de les obres de primera linia. Al facebook tenen temps per qualsevol xorrada menys per les coses importants.

Observador

Re:Regne de Taifes?

Observador | 21/12/2015, 16:01

No és Alternativa qui ha de fer tota la tasca de control.
No es pot jugar a fer de polític.
I queda ben clar la necessitat d'unes capacitats bàsiques per poder tenir un càrrec.
Però només preocupa tenir un bon sou.
No hi ha excusa possible. El fet és greu.
El Regidor hauria de dimitir o esser cessat pel Batle.
De la transparència promesa, poc en queda...

Joan CC

Re: Regne de Taifes?

Joan CC | 21/12/2015, 15:00

No es Alternativa qui se n havia de donar compte, sino els seus companys d equip de govern i els companys de partit. Aquesta pifia a posat de manifest que no hi ha cap tipus de coordinacio dins l equip de govern.

Eu troll de la Plaça Vella

Pobre nevado

Eu troll de la Plaça Vella | 21/12/2015, 13:34

Y claro ,nadie de alternativa se había dado cuenta q el pobre Nevado se estaba equivocando x q seguramente le habrían advertido ya q son tan súper buenas personas , majos , leales y sobre todo legales, lo contrario no se entendería.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb