URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

REBUTJADES LES NOSTRES AL•LEGACIONS A LA MODIFICACIÓ DE L'IBI I PERDUDA L'OPORTUNITAT D'INCIDIR EN LA JUSTÍCIA SOCIAL

Alternativa | 24 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

En ple extraordinari s'ha aprovat definitivament una modificació regressiva de l'IBI i s'han rebutjat les nostres al·legacions que cercaven introduir mesures per a la justícia social a través de la fiscalitat.

Ahir dimecres 23 de desembre es va celebrar un ple extraordinari de l'Ajuntament de Pollença per tal de resoldre les al·legacions a la modificació de l'ordenança fiscal de l'IBI.

Al passat ple d'octubre l'equip de govern (Junts Avançam i UMP) va dur a aprovació inicial una rebaixa fiscal generalitzada de l'IBI que, curiosament, coincidia amb  una  proposta  gairebé  idèntica  que  presentava com  a  moció  el  PP  des  de  l'oposició. Des  d'Alternativa  ja en el seu moment, apart de votar-hi en contra, ja vàrem fer les nostres crítiques perquè una rebaixa fiscal general és regressiva  i  antisocial, perquè precisament beneficia més a qui tenen més propietats i de major valor.

Les esmenes que vàrem presentar no varen ser acceptades i, després de l'aprovació inicial, les vàrem presentar com a al·legacions. Aquestes es poden resumir en: pujar  l'IBI  a  la  minoria  d'immobles  (no  residencials)  amb  valors  cadastrals superiors   a   600.000   euros;   incloure   un   recàrrec   als   immobles   residencials   desocupats permanent  i  injustificadament;  bonificar  famílies  amb  situacions  socioeconòmiques  adverses (rendes  inferiors  a  15.000  euros  i  30.000  amb  fills  a  càrrec);  incloure  criteris  de  renda  a  les bonificacions   existents   per   famílies   nombroses   i   minusvalidesa;   equiparar   les   famílies monoparentals  amb  les  nombroses;  i  bonificar  els  béns  de  les  cooperatives  agràries  i  de  les activitats  econòmiques  que  es  declarin  d'interès  municipal  per  qüestions  socials,  històriques, artístiques...

Com era d'esperar, cap d'elles ha estat acceptada. Des d'Alternativa valoram com a molt decebedora la decisió presa per l'equip de govern que no ha passat de les bones paraules i intencions, dient que hi ha mesures que els semblen interessants i legítimes però... que ja en parlarem per l'any que ve. Les excuses que es varen esgrimir en l'aprovació inicial ja no són vàlides perquè si hi hagués hagut voluntat política, haurien tengut dos mesos per fer els estudis i informes necessaris. En definitiva: s'ha perdut una bona oportunitat per introduir una mica de justícia social per mitjà d'un dels pocs mecanismes amb què comptam des dels municipis: les ordenances fiscals.

Comentaris

Alternativa

Re: REBUTJADES LES NOSTRES AL•LEGACIONS A LA MODIFICACIÓ DE L'IBI I PERDUDA L'OPORTUNITAT D'INCIDIR EN LA JUSTÍCIA SOCIAL

Alternativa | 25/12/2015, 13:31

Comunicat de l'Ajuntament sobre el retard de les obres a la Primera línia del Port de Pollença.
L'Ajuntament ha exigit a l'empresa contractista la reactivació de les obres de la peatonalització.
------------------------------------------
23/12/2015
Davant la situació viscuda aquests darrers dies, d'evident manca de personal en les obres de peatonalització de la primera línia del Port de Pollença, aquest matí s'ha realitzat una visita d'obres conjunta i una posterior reunió per tal d'exigir a l'empresa constructora la reactivació de les obres i el compliment dels terminis previstos. Ja s'havien tingut contactes però s'ha considerat adient fer una trobada entre totes les parts afectades, tant a nivell tècnic com polític.
S'ha de recordar que l'empresa adjudicatària (INCOC) fou la guanyadora de la subhasta feta pel Consorci de Places Turístiques (Conselleria de Turisme) ja la legislatura anterior. A l'Ajuntament de Pollença, conforme el conveni signat, li pertoca la direcció tècnica de les obres.
A la reunió hi han assistit els tècnics municipals (arquitecte, enginyer i l'aparelladora de l'obra) així com els regidors Tomeu Cifre (Urbanisme), Iliana Capllonch (Turisme) i Andres Nevado (Delegat del Port de Pollença), i l'encarregat i delegat de l'empresa constructora INCOC a Mallorca, José Luís Hurtado. El batle Miquel Àngel March ha hagut d'excusar la seva assistència per indisposició.
L'Ajuntament ha traslladat a l'empresa la inquietud suscitada en els darrers dies per la poca activitat observada a les obres i l'exigència de que els treballs de construcció es reactivin amb la dotació de personal suficient per tal de complir amb els terminis previstos.
L'empresa ha admès la insuficient activitat a les obres, però ha negat que existeixin problemes d'impagaments cap als seus treballadors o subcontractes. L'empresa ha manifestat haver tingut problemes amb la subcontracta de demolició, per qüestions internes de la pròpia empresa subcontractada, fet que havia suposat que la màquina excavadora deixés de treballar a l'obra, però que aquest problema ja s'havia solucionat amb la contractació d'altres empreses.
També ha admès que en alguns trams horaris no hi ha hagut operaris treballant, justificant-ho amb el fet que s'estava pendent de l'arribada de subministrament de formigó, però que en cap cas s'ha abandonat l'obra.
Davant l'exigència de major celeritat demandada per l'Ajuntament, INCOC s'ha compromès a posar les obres a velocitat de creuer amb una progressiva incorporació de personal durant la propera setmana i la següent, per tal d'augmentar els actuals tres treballadors fins a quinze operaris.
Així mateix també s'ha pactat l'augment de les mesures de seguretat, especialment pensant en les properes festes de Sant Antoni, que suposaran el tancament total de la zona central de les obres amb tanques de dos metres d'alçada per evitar intrusions.
L'actual equip de govern considera aquesta obra una prioritat de primer ordre i per aquest motiu des del primer dia de la legislatura ja s'hi va posar a treballar, per tal de realitzar millores en el projecte i tenir un passeig del nivell que el Port necessita.
L'Ajuntament considera fonamental que es compleixin el terminis previstos i en aquest sentit es treballa i s'exigiran resultats a l'empresa contractista, arribant a prendre les mesures sancionadores oportunes si això no es compleix.
Des del govern municipal creiem també que aquest és un projecte amb un gran interès col·lectiu com a poble en el que tots, partits polítics i ciutadania, podem treballar per dur-lo endavant amb èxit, ja que això redundarà en benefici de tot el municipi, sense caure en la temptació de fer-ho servir com a arma de confrontació, sinó com a mostra d'un poble que quan vol, pot treballar conjuntament per aconseguir fites que ens fan més grans.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb