URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ALTERNATIVA DENUNCIA UNA NOVA MOSTRA D'ARBITRARIETAT I MALA GESTIÓ DE LA GERÈNCIA DE L'EMPRESA MUNICIPAL DE SERVEIS EMSER 2002 SLU.

Alternativa | 29 Desembre, 2015 08:00 | facebook.com twitter.com

Alternativa per Pollença denuncia un cas més de males pràctiques per part de la gerència de l'empresa municipal de serveis en relació a les arbitrarietats respecte a les contractacions de personal i els drets dels treballadors.

____________________________________________________

Des d'Alternativa mostram la nostra preocupació perquè per part de la gerència de l'empresa municipal es continuen posant en pràctica actuacions i tàctiques més pròpies de la patronal que d'una empresa pública. I per segona vegada en pocs mesos, així ho han reconegut diferents organismes com la Inspecció de Treball o ara el Jutjat de lo Social.

A banda que ja a l'estiu, des d'Alternativa, vàrem denunciar públicament que s'estaven fent contractacions de forma irregular; per setembre, ja la Inspecció de Treball va donar la raó als treballadors que havien denunciat que se'ls havien aplicat unes retallades (basant-se en el RD 20/2012) sobre els dies de vacances, assumptes propis i complements per incapacitat temporal que no els hi eren d'aplicació.

Ara, el Jutjat de lo Social nº 3 en la sentència 444/2015 ha donat la raó a la denúncia que va presentar un opositor inclòs en el borsí de l'empresa municipal per haver-se incomplert l'ordre de contractació establert al borsí que es va fer al 2011. Més enllà que la sentència reconeix ara el dret del treballador de ser cridat segons l'ordre que tocaria, trobam especialment preocupant la descripció que fa la jutgessa sobre l'arbitrarietat de la gerència a l'hora d'aplicar el conveni laboral, dient: «La empresa decide aplicar aquellas normas del convenio que le vienen bien y, las que no le vienen bien, sostener que no son de aplicación por el transcurso del tiempo.»

En la sentència, trobam que la jutgessa ha de remarcar i recordar que és una empresa pública i que, per tant, les contractacions han d'estar sotmeses a la llei i als principis de igualtat, mèrit i capacitat. I que les excuses de l'empresa són «un sinsentido».

Els delegats de personal varen enviar fa pocs dies aquesta sentència als membres del Consell d'Administració d'EMSER, en el qual hi tenim un membre, per al seu coneixement i demanant que es corregeixin aquests comportaments. Des d'Alternativa ens feim nostra aquesta demanda, perquè des de la nostra manera de veure, l'empresa pública només pot ser transparent i la seva gestió ha de ser democràtica i, per tant, tenint en compte també la veu dels treballadors.

Esperam una major determinació per part de l'equip de govern, que controla el Consell d'Administració, per fer possible una empresa municipal eficient, democràtica i transparent.

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: ALTERNATIVA DENUNCIA UNA NOVA MOSTRA D'ARBITRARIETAT I MALA GESTIÓ DE LA GERÈNCIA DE L'EMPRESA MUNICIPAL DE SERVEIS EMSER 2002 SLU.

Alternativa | 01/01/2016, 18:23

"OBSEVADOR" tal vegada t'hauries d'aplicar la teva medicina donat que ni tan sols dones el teu no sabem si et dediques només a trolear o fas alguna cosa de profit per la teva comunitat. Nosaltres per la nostra part fem el que ens pertoca com partit de l'oposició; informar, denúnciar i aportar per millorar el nostre entorn.

OBSERVADOR

EMSER

OBSERVADOR | 31/12/2015, 19:27

Si patètic EMSER, patètic l'empresa de neteja, patètic en Nevado, patètic la transperència del nou equip de govern, patètic en Tomeu Tots, patètic en Martí Roca, patètics els funcionaris, no controlen res, ni les obres del moll, ni els comptadors de l'escoleta, ni cap contratista de l' Ajuntament, patètic el nou conseller d'educació, patètics els trols........ I voltros a que putes vos dedicau???? Si estau perdent el temps i la llavor fent política de bar, quan per lo que se veu sou la sol.lució a tots els problemes del nostra poble.

Troll de la plaça

Ingerent

Troll de la plaça | 31/12/2015, 18:14

Bon any i enhorabona per la vostre feina, veig que seguiu tenguent trols, llastima que no tinguem un gerent transparent... Salut i bon any

Observador

Mala gestió EMSER

Observador | 31/12/2015, 08:24

Amb en "Juan Ramon" o sense, el que està mal fet, està mal fet. I la sentència dictada pel jutge és clara.
Tot i això, en "Juan Ramon" no era el gerent d'EMSER.
No s'ha de voler embullar i amagar la realitat.
Aquesta sentència deixa ben clar com funciona EMSER. I les males pràctiques que es duen a terme.

H2O

Re: ALTERNATIVA DENUNCIA UNA NOVA MOSTRA D'ARBITRARIETAT I MALA GESTIÓ DE LA GERÈNCIA DE L'EMPRESA MUNICIPAL DE SERVEIS EMSER 2002 SLU.

H2O | 30/12/2015, 20:17

"Una empresa municipal eficient, democràtica i transparent". Just com quan hi havia en Juan Ramón vostro, llavors emser era una empresa pública modèlica, no?

Observador

Mala gestió EMSER

Observador | 29/12/2015, 10:27

Imprescindible fer fora a l'actual gerent.
Queda demostrat com funciona EMSER...
A veure si aquest govern municipal comença a actuar amb la TRANSPARÈNCIA promesa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb