URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recorregut arqueològic i excavacions Pedreret de Bóquer. Propostes als pressupost 2016 1

Alternativa | 18 Gener, 2016 12:07 | facebook.com twitter.com

Durant el darrer mes, des d'Alternativa per Pollença hem estat fent feina amb el tema dels pressuposts i hem elaborat un llistat de propostes que, des del nostre punt de vista, seria interessant incloure en uns pressupost , que vam presentar el passat divendres a la Junta de Portaveus i que aniren publicant a aquest bloc.

Aquestes propostes es basen, en part, en propostes que hem fet en els dos darrers anys i que, o bé no s'han inclòs o bé no s'han executat, i també altres propostes noves que pensam que una coalició progressista com la que domina el govern municipal podria perfectament tenir en compte.

1-Redacció d'un projecte de recorregut arqueològic

Aquesta proposta nostra respon a una moció que presentàrem i que va ser aprovada en el 2008. Es tracta de redactar un projecte per crear un recorregut arqueològic, senyalitzant els jaciments arqueològics que tenim a Pollença. En el pressupost de 2015 ho vàrem presentar com a al·legació, i es va acceptar però només formalment ja que la partida que s'hi va destinar va ser de 0,01€. Evidentment això et permet incrementar la partida si és necessari pel fet que ja està creada, però era evident que no hi havia cap intenció de fer-ho.

La moció era la següent:

PROPOSICIÓ DE REDACCIÓ D'UN PROJECTE BÀSIC PER A LA CREACIÓ D'UN RECORREGUT ARQUEOLÒGIC EN QUÈ S'INCLOGUIN LES TASQUES DE NETEJA, SENYALITZACIÓ I HABILITACIÓ DE L'ENTORN -QUAN S'ESCAIGUI- DELS JACIMENTS ARQUEOLÒGICS

Atès que Pollença és un lloc privilegiat de jaciments arqueològics importants, alguns dels quals ja han estat excavats.

Atès que cal recuperar i protegir els valors culturals, artístics i històrics de Pollença i difondre la riquesa cultural, artística, arqueològica i històrica de Pollença.

.- Atès que la creació d'un itinerari o ruta que unís els jaciments aportaria visibilitat als mateixos, no només turística o cultural, sinó també de caire científic i institucional.

 .- Atès que el patrimoni històric- cultural de Pollença ha de ser un instrument formatiu bàsic al servei de les activitats dels Centres docents del poble, a la vegada que cal explotar dins l'àmbit turístic, i d'una manera racional i coherent, aquest patrimoni artístic, històric, arqueològic i cultural.

.- Atès que el Departament de Patrimoni històric del Consell Insular de Mallorca pot donar el seu assessorament en la redacció d'un projecte d'aquestes característiques.

.- Atès el caire cultural, històric, paisatgístic i turístic d'aquesta ruta arqueològica es podrien cercar altres línies de finançament, per exemple dirigides a impulsar la desestacionalització del turisme.

Proposa al plenari el següent acord:

1.- El Ple de Pollença insta l'equip de govern a la redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic a Pollença, a tal efecte, es demanarà l'assessorament del Departament de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca..

2.- Aquest projecte de creació d'un recorregut arqueològic es finançarà mitjançant les línies de subvencions del Consell per a patrimoni històric, però també mitjançant altres possibles línies de subvenció atès el seu caràcter de producte turístic diferenciat.

A dia d'avui, ja podem començar a abandonar el discurs de la justificació economicista i turística, tant per insostenible com perquè la inversió en patrimoni i cultura, per a preservar-lo i conèixer-lo, ja és de per si una justificació suficient.

En la redacció d'aquest projecte, s'hauran de tenir en compte els continguts, itineraris, el cost i disseny de la senyalització, la difusió de les rutes, el manteniment, estat dels jaciments, possibles convenis amb jaciments privats...

2-Excavacions del Pedreret de Bóquer

Es va presentar com al·legació als pressuposts de 2015 i, sent acceptada es va incloure una partida de 3.000 euros. Aquesta partida no es va executar.
Articles anteriors sobre el tema.

Recorregut arqueològic

A l’equip de govern no li preocupa gens ni mica el patrimoni 

Trescant pel món (CXLIX). Civitas Bocchoritana

                                                                      Taula de patronatge de la Civitas Bocchoritana (10 a.C.)

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb