URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I les nostres darreres propostes al pressupost del 2016.

Alternativa | 25 Gener, 2016 00:00 | facebook.com twitter.com

 Avui acabam de publicar les propostes que hem fet a l'equip de govern pel pressupost de 2016.

-Subvencions entitats esportives

Al pressupost del 2015 vàrem presentar una al·legació perquè s'augmentàs la quantitat en les subvencions de les entitats esportives ja que la seva situació econòmica, després de la retallada de partida que s'aplicà, podria fer augmentar les quotes a les famílies per poder pagar entrenadors, arbitratges i material.

-Passos via circumval·lació del Moll

Aquesta proposta respon a una moció que vàrem presentar, conjuntament amb PSOE, PSM i Esquerra, i que es va aprovar per unanimitat el novembre del 2011.

Es tractaria, per tant, de:

-senyalitzar a les entrades del municipi la ubicació dels principals aparcaments i, a banda de les senyals de trànsit, fa falta canviar la informació als mapes i a Internet

-senyalitzar i obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació del Port i el centre del nucli

Hem de tenir en compte que entre la rotonda de la base i la de l'hidro (s'ha descomptat l'espai de les pròpies rotondes, i els creuers), hi ha 2.050 m. lineals (a la baixa),a 4 m. d'espai per cotxe són 500 cotxes en cada sentit, o sigui un total de 1000 cotxes. Hem d'afegir 325 places entre la rotonda de Llenaire i Gotmar. (L'aparcament vora el Pollença Park té una cabuda d'uns 40 vehicles. aprox. A l'entrada de la possesió de Bòquer, vora la rotonda, hi caben uns 50-60 cotxes si s'ordena, passa que no hi ha res senyalitzat. A l'avinguda de Bochoris, si s'aparca a ambdós costats dels dos vials hi caben uns 175-200 cotxes. Estam parlant de 1.625 places d'aparcament poc utilitzades al Port de Pollença. Hi ha una feina de conscienciació també: estam acostumats a aparcar just davant d'on volem anar i si hem de caminar tres minuts ja ens sembla moltíssim.

Ara, si es vol anar cap a la peatonització de la primera línia, es perdran aparcaments, i és imprescindible aprofitar millor els aparcaments de la circumval·lació.

Es podrien fer dos passos: un, entre la piscina coberta i les pistes de padel, o entre les pistes de pàdel i les de tennis; l'altre, que ja està obert seria per la pista d'skate, però tal vegada es podria separar el pas de la pista. Els tècnics ho haurien de mirar i quantificar el cost.

-Inventari de béns

Ja hi era aquesta partida i no es va executar. S'ha de fer, no pot ser que l'Ajuntament no tengui inventariat els seus béns.

-Canera municipal

S'hauria de preveure el lloc, tal vegada Santuiri, i la forma de crear una canera municipal, a més el contracte amb Natura Park acaba enguany. La gestió podria estar principalment en mans de voluntaris i ser, per tant, pública i comunitària.

-Impuls de la participació ciutadana (formació, divulgació i processos concrets)

S'ha de fer una feina formativa: en un vessant més tècnic i també més divulgatiu per dirigir-se a la població general o un públic més específic, ja sigui en forma de cursos, tallers, xerrades, projeccions. Edició de fulletons, impressió del reglament de participació.

S'han de fer processos de participació concrets: pressupostos, ús espais públics...

Fa falta fer una planificació estratègica respecte la participació ciutadana.

-Igualtat de gènere

Tallers, xerrades, campanyes concretes. Ha de respondre a un pla estratègic i transversal.

-Foment de l'economia social

Formació en introducció de clàusules socials en la contractació pública, divulgació i conscienciació de les avantatges de l'economia social...

-Habitatge (estudi de la qüestió, registre de demandants de lloguer social)

S'hauria d'encarregar un estudi de quina és la situació de l'habitatge a Pollença, especialment pel que fa al lloguer (oferta, demanda, preu mitjà...).

S'hauria de crear un registre de demandants de lloguer social perquè si s'han d'impulsar polítiques actives d'habitatge, s'ha de visibilitzar el problema.

ALTRES:

A la plantilla de personal laboralque es recuperin els tres llocs dels treballadors que queden dels que es varen subrogar a l'empresa de neteja viària (quatre ja no fan feina a l'empresa per diferents motius) segons dicta la clàusula 25 del propi plec de neteja, atès a que es va anular la concessió. Segons la tècnica de RR.HH. i també dels serveis d'assesoria del sindicat, no es pot considerar un augment de plantilla donat a que aquests treballadors pertanyen a l'Ajuntament des de l'any 2003 ( només s'ha de justificar si ho demanen de Palma ) i es considera una il·legalitat seguir amb la subrogació de treballadors a una empresa que en aquests moments està contractada de forma irregular.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb