URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Proposta de procés participatiu del solar del pont romà

Alternativa | 26 Gener, 2016 13:26

 L'equip de govern ha fet públic al facebook de l'Ajuntament la seva intenció de fer processos participatius per decidir l'ús d'una sèrie de terrenys o béns municipals. Aquest va ser un dels punts de l'acord d'investidura que vàrem signar amb Junts Avançam i que li va permetre a Miquel Àngel March ser batle. Ens alegra per tant que donin compliment a un tema que per nosaltres té molta importància, però precisament per aquest motiu, perquè li donam molta importància, és perquè estarem ben atents a com es fa i exigirem que es faci bé.

Amb això no estam donant per suposat que l'equip de govern ho hagi de fer malament, ni que nosaltres siguem infal·libles. Però atès que des del govern municipal no s'ha fet absolutament res a l'àrea de participació en 6 mesos, i que fins que va aparèixer al facebook no n'havíem sentit res ni ens consta que s'hagués preparat res, se'ns permetrà com a mínim estar preocupats.

N'hi ha, els que no ens coneixen, que diuen que només sabem criticar; i no hi ha cosa més allunyada de la realitat. El govern que no practica la política de fets consumats, sempre obté propostes de part nostra, ja sigui en forma oral, escrita, mocions, al·legacions. No es pot dir de nosaltres que no siguem propositius; ho som, i molt, i això és així perquè entenem que la feina de l'oposició, a més de fiscalitzar i controlar l'acció de govern, també és fer propostes. «Els d'Alternativa només saben criticar», «l'opció fàcil i còmoda». Idò no: criticar en sabem (ja ho hem demostrat) i no és fàcil ni còmode, al contrari, et guanyes enemics (si es fa com nosaltres feim: amb dades, amb noms i amb denúncies si és convenient, i no amb rumors i insinuacions com fan altres); però, a més, feim moltíssimes propostes amb la consegüent feina de preparació, documentació i formació continuada que hi darrera.

Tornant a la qüestió concreta amb la que començàvem aquest article, trobam que hem de fer una proposta de com podria ser un possible procés participatiu per decidir, per exemple, el primer cas: el solar de devora el pont romà. És evident que aquesta és només una possibilitat, existeixen diversos mecanismes i formes de dissenyar un procés participatiu, però tots ells tenen una cosa en comú: han de ser transparents i han d'estar planificats en tots els seus detalls fugint de la improvisació. Sempre ho deim, en participació és molt millor no fer res, que fer alguna cosa mal feta, perquè una mala experiència en participació equival a un bon grup de gent que, havent dedicat part del seu temps lliure a tal efecte, es desencanti i no torni a participar.

PROPOSTA DE PROCÉS PARTICIPATIU 

 

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Proposta de procés participatiu del solar del pont romà

Alternativa | 27/01/2016, 15:52

"Amistades" nosaltres no vam muntar cap cirio amb la compra d'aquest solar i fa anys que defensam en forma de precs, mocions i al·legacions els processos participatius per decidir l'ús de solars i edificis públics.

Amistades peligrosas

Re: Proposta de procés participatiu del solar del pont romà

Amistades peligrosas | 26/01/2016, 19:57

Primero de todo montáis el cirio para que el pueblo de Pollença le comprara este solar a la familia del cuñado del anterior alcalde por un precio exorbitante, y ahora resulta que ni siquiera sabíais que hacer con él.

A esto se le llama gestión pública eficiente.

Juan

Re: Proposta de procés participatiu del solar del pont romà

Juan | 26/01/2016, 18:28

Tengo la sensación que la concejala de participación va un poco perdida en estas cuestiones. Haría bién en leer el documento que adjuntais.
Espero no equivocarme, pero no os hará caso, fracasará y le dará la culpa de todo a que la gente no quiere participación.
Participación es un gran eslogan electoral, llevarlo a la práctica es otra cosa, demasiada seria me temo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb