URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incorporació dels treballadors al Consell d'administració d'EMSER

Alternativa | 01 Febrer, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Dijous el ple va aprovar la nostra moció  per millorar la participació dels treballadors a l'empresa municipal de serveis, incloent un representant en el Consell d'Administració.


Al ple del passat dijous 28 de gener Alternativa per Pollença vàrem presentar una moció per millorar la participació dels treballadors en l'empresa municipals de serveis. La forma per dur-ho a terme que vàrem proposar consistia en què poguessin tenir un representant al Consell d'Administració amb les mateixes condicions que la Gerència.

L'empresa municipal de serveis (que gestiona els residus i l'aigua potable) és una societat mercantil de capital 100% públic i el seu Consell d'Administració, que l'escull la Junta General ( formada pels 17 regidors del plenari), està format per cinc membres: tres regidors de l'equip del govern i 2 regidors de l'oposició. A més, hi assisteix sempre amb veu però sense vot, la Gerència de l'empresa. Els estatuts de l'empresa preveuen també la possibilitat que el president convoqui persones o associacions puntualment per un motiu o un altre.

La nostra proposta aposta per la participació activa dels treballadors (i no puntual) en l'administració i la direcció de l'empresa (i no només en temes concrets). Partim de la idea que l'empresa són els treballadors, i no es pot prescindir del seu coneixement i de la seva experiència pràctica i directa. Tenir una empresa pública que sigui eficient i de qualitat passa, des del nostre punt de vista, per la implicació dels treballadors, i això només pot ser possible si tenen veu i possibilitat de participar en la seva direcció.

Els portaveus del PI i de Tots varen intentar justificar el fet de no donar suport a la moció dient que els treballadors ja tenien els seus òrgans de participació, però aquests són estrictament per qüestions laborals; fins i tot, el portaveu de Tots, va dir que el que nosaltres proposàvem era «distorsionar» el funcionament de l'òrgan que ha d'administrar l'empresa i que el que proposàvem «no és el que ha de ser». És evident que des del seu punt de vista jeràrquic i vertical, els pot semblar subvertir l'ordre el fet que els treballadors puguin tenir veu en les decisions d'una empresa, però el fet és que per nosaltres és bàsic i elemental per garantir un bon funcionament de l'empresa pública, a part que aquesta participació és quelcom habitual en les empreses municipals i EMAYA n'és un exemple proper. Per aquells que no perden ocasió per criticar les empreses públiques, se'ls hi hauria de recordar que en la majoria dels casos el problema no està precisament en els seus treballadors, sinó en els directius polítics.

El PP va proposar que en la modificació dels estatuts que s'haurà de discutir en la propera Junta General d'EMSER, també es tengui en compte d'incloure amb veu i sense vot un representant dels grups municipals que no són membres del Consell, proposta que comptarà amb el nostre suport.


Dibuix original de Miquel Trias. "Avui vos present el funcionant dibuixat en línia clara, cercant pactes per conservar el seient."

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb