URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes del ple de febrer: tablets, telèfons, pavelló, Capitol, fàbrica, Festival...

Alternativa | 02 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un resum de la segona part del Ple ordinari del mes de febrer, amb els precs i preguntes que presentarem i les respostes de l’equip de govern. En alguns casos les preguntes no foren respostes de forma completa, a l’igual que la d’altres partits de l’oposició, cosa inadmissible i inexcusable, ja que aquestes fa dies que estan registrades.

Informació de Batlia

- El Batle informe de la inauguració del Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, després de tres anys, i que segons ell servirà per fomentar un altre tipus de turisme més sostenible, així com també realitzar diverses activitats educatives. A Alternativa celebram aquesta posada en marca del CTO de la Gola.

- Uns dies enrere va venir el Director General d’Equipaments Sanitaris de la Conselleria de Salut acompanyat de varis tècnics. L’objectiu de la visita era comunicar l’acord de construir un nou centre de salut i estudiar conjuntament possibles solars per destinar a aquesta construcció. Un cop s’elegeixi un solar, per acord de Ple, es cedirà aquest solar a la Conselleria perquè construeixi el centre de salut.

- S’informa que aquests dies han començant les obres de millora de l’entrada de Pollença per Ca’n Febus. Aquestes consistiran en la construcció d’una acera, i l’instal·lació d’enllumenat i aigua potable.

Dació de compte de resolucions de Batlia

- Decret de Batlia pel qual es lliuren per part de tresoreria 2150 euros, correctament justificats, a la tècnic de turisme en concepte d’allotjament, dietes i trasllat, a diverses fires turístiques.

- Decret de Batlia per anomenar lletrat i procurador en relació a un recurs contenciós administratiu presentat per una societat mercantil en contra d’una resolució.

Precs 

1. Per tal de donar més visibilitat i per dignificar la figura de Guillem Cifre de Colonya, demanam que el seu bust del pati del Centre Cultural (que porta el seu nom) passi de la cantonada on està arraconat en aquests moments, a un lloc del pati més visible. 

Consideren que és cert que el bust de Guillem Cifre de Colonya mereix un lloc millor, i així ho faran.

2. Hi ha nombrosos incompliments per part de l'equip de govern en referència a respostes que ens ha donat ja fa mesos a anteriors plens. Demanam una mica més de serietat per la seva part i que no diguin sí sí a tot si després no estan disposats a fer-ho.

Admeten que en part és així, i que al principi de legislatura és cert que digueren sí sí a moltes coses i que després no han pogut dur a terme. Diuen que és per dificultats, el dia a dia que menja, i no per falta de voluntat. A continuació teniu bastantes preguntes fetes a anteriors plens sobre temes que a dia d’avui encara no estan arreglats.

Preguntes

1. Al ple de de juliol vam demanar quina era la seva actuació davant la usurpació i ús privatiu que estan realitzant alguns propietaris -entre ells el propi Hotel-, dels vials públics de la urbanització de Formentor. Ens van respondre que comprovarien si s'estaven produint aquests fets. Ho han comprovat? 

A les diverses reunions que han tengut amb els propietaris, aquests han admès que si que s’ha produït aquest ús privatiu. Els han comunicat que això no és correcte, i es comprometen a que això no torni passar.

2. Al ple de de juliol vam demanar una Junta de Portaveus monogràfica sobre disciplina urbanística per tractar aquest tema en profunditat: inspecció, expedients, multes, possible delegació a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca. Van dir que els semblava una bona idea i que passades les festes es faria una Junta de Portaveus centrada en aquest tema tant important. Tot i no ser monogràfica, si que el tema es tractà a una Junta de Portaveus, on quedà bastant clar que la seva postura era que l'Ajuntament, i més concretament Batlia, havia de mantenir les competències sobre disciplina urbanística. Renuncien definitivament a traspassar les competències sobre disciplina urbanística a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca? I a la Junta de Govern?

Diuen que no és una renúncia definitiva, però que ara mateix l’Agència està col·lapsada, que és una bona eina, però per traspassar-hi les competències hauria d’augmentar la seva plantilla, i evidentment també el seu pressupost. I diuen que això també suposaria molta feina per l’Ajuntament alhora de passar informació a l’Agència. I pel que fa referència apassar les competències a la Junta de Govern, diuen que no hi hauria cap problema, però que no és es fa per evitar prescripcions de les infraccions. Diuen que és una recomanació dels tècnics, i que a l’igual que amb l’Agència, si el tema de personal milloràs es podria fer, però ara per ara consideren que és impossible.

3. Al ple de de juliol, en referència a l'ocupació de la via pública, els vam demanar si pensaven fer un nou reglament o farien feina a partir d'allò que es va fer la passada legislatura amb les corresponents al·legacions. Van dir que reprendrien aquest document, el tornarien posar a debat, i resoldrien les al·legacions. Quan ho pensen fer? Al ple de setembre van dir que reprendrien el més aviat possible l'ordenança, per tal que a l'inici de la temporada ja estigui tot llest. No sembla que això sigui possible o sí que és possible? 

El regidor diu que seria bo tenir una nova ordenança i que la reprendrien. Però segons ell el més important es fer complir les ordenances i ara en tenen una, i per tramitar les llicències estan utilitzant aquesta. Per tant no serà possible que l’ordenança estigui llesta aquesta temporada. Pel que fa referència a quan reprendran el document de la nova ordenança, el posaran a debat i resoldran les al·legacions no varem obtenir resposta.

4. Al ple de de juliol vam demanar en referència a la Fortalesa el compliment de l'article 34 de la llei de patrimoni que regula que els Béns d’Interès Cultural s'han de poder visitar al menys quatre dies al mes, en dies i hores prèviament assenyalats. Com han anat les seves negociacions amb el propietari? Per que el Consell no assumeix la seva responsabilitat? 

Diuen que les negociacions amb els propietaris van bé, i que estan treballant per fer que aquestes visites es puguin realitzar, i que tenen tot el suport del Consell, a nivell d’assessorament tècnic per fer un conveni, ja que creuen que aquesta és la millor manera de regular la qüestió. La visita que es realitza durant el Curs d’Història consideren que és un exemple de com van de bé aquestes negociacions, cosa que posam en dubte, per no dir que és un exemple ridícul. Hauria de recordar el regidor que al 2010 el Curs d’Història ja va organitzar una visita a la Fortalesa, i aquesta no va suposar res.

Pel que fa referència al paper del Consell, ells suposen que fa tot el que pot en aquest tema, però que això ja seria una pregunta per ells i no per l’Ajuntament.

5. AI ple de de juliol els recordarem que al ple d'octubre de 2012 s'aprovà demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l'obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris de l'antiga fàbrica de Can Morató per l'incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric. A la passada legislatura no es va fer res. Vostès varen dir que pensaven fer complir l'acord de ple i intentar parlar amb la propietat a veure que pensaven. Han donat qualque pas per complir l'acord? Han parlat amb els propietaris? AI ple de novembre van dir que demanarien per escrit i de manera formal al Departament de Patrimoni Històric del CIM l'obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris per l'incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric. Ho han fet? També varen dir que no els podien cobrar l'ocupació de la via pública que fan del camí de can Joanot per perill d'enderrocament, perquè ve imposada i executada per l'Ajuntament. Nosaltres hem consultat el tema i no és així. Tenen un informe jurídic que doni suport a la seva teoria? Si és així demanam aquest informe. 

Han dit que s’han reunit en vàries vegades amb la propietat i que ells estan d’acord a fer diverses actuacions per deixar la Fàbrica en unes condicions millors. Ara pas per complir l’acord de ple cap, i instar al Consell per obrir el corresponent expedient sancionador tampoc, o això entenem ja que no varen contestar a aquestes preguntes.

Pel que fa a l’ocupació de la via pública segueixen dient que aquesta és imposada i que no s’ha de cobrar, i ens insten a que presentem els nostres informes, cosa que és realment absurd, ja que els que han de presentar informes són ells, ja que són els que tenen la capacitat de decidir el cobrar o no aquesta ocupació.

6. AI ple de de juliol van dir que no havia cap problema en publicar a la web municipal els convenis col·lectius d'EMSER i dels treballadors de l'Ajuntament. Per que no ho han fet? 

Han tornat a donar ordres per publicar dita informació. A veure si això és cert i aquest Ajuntament millora la seva transparència, ja que molt en varen donar durant la companya.

7. AI ple de setembre van dir que farien un balanç del Festival. Ja l’han fet? També van dir que respecte al Festival del 2016 farien una reunió amb un "grup d'experts" del poble per mirar de dissenyar el Festival entre tots. Han fet aquesta reunió? Amb quines conclusions? 

Si que s’ha fet balanç i s’han fet una sèrie de reunions. La primera conclusió és que no hi ha un model clar de Festival, mesclant música clàssica amb literatura, gastronomia o cinema, i han arribat a la conclusió que cal prioritzar el caràcter musical simfònic del Festival. També tenen clar que cal canviar el model de gestió del Festival. La setmana següent tornaran a fer una reunió, oberta, on explicaran un poc les característiques de la nova edició, i les línies que pensen seguir a partir d’ara. Només recordar que el Director Artístic acaba el contracte aquest juliol.

8. AI ple de novembre van dir que no havia cap problema en que a la publicació de l’agenda del batle al facebook es publiquessin també els punts tractats i els acords presos. Per que no ho han fet encara? 

Els punts diu que hi són sempre, però els acords no, en part perquè a vegades no hi ha acords, tot i que admet que hi podria haver més informació publicada en aquest sentit. Un altre cas per millorar la transparència.

9. AI Ple de setembre van dir que havien demanat obrir un expedient per fer pagar la plusvàlua als anteriors propietaris del Capitol. Com es troba aquest expedient? 

Està en marxa i amb voluntat de que tiri endavant, però encara no s’ha resolt.

10. Com estan les negociacions per la firma d'un nou conveni amb la Conselleria d'Educació per la utilització del pavelló de I'IES Clara Hammerl? 

Es reuniren amb l’equip directiu de l’IES i acordaren redactar unes normes d’ús del pavelló, paral·lelament al conveni amb la Conselleria. I estan fent feina en aquest sentit. Amb la conselleria és reuniran més endavant, a final de curs.

Suposam que les relacions entre l’equip de govern municipal i la Conselleria d’Educació són en aquests moments bones, però això no ha de ser excusa per anar allargant el tema, i aquest nou conveni s’ha de firmar, i com més aviat millor.  

11. Pensen denunciar per apropiació indeguda als regidors que no han tornat els telèfons o tablets que reberen sent membres de l'equip de govern?

Han dit que encara no han pres cap decisió al respecte. Nosaltres casi ens atrevim a dir que no la prendran.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb