URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solar pel nou centre de salut

Alternativa | 04 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

La setmana passada es va dur a terme una Junta de Portaveus per tractar el tema de la ubicació del nou centre de salut. A aquesta assistiren el Batle, en Miquel Angel Sureda, na Maria Buades de Tots i el nostre regidor, en Pere Josep Coll. També varen venir la Secretària, l'assessor  jurídic i l'enginyer per explicar  la vessant tècnica. La reunió va consistir primordialment en exposar pros i contres de diverses possibilitats. 
La qüestió és que la conselleria té com a prioritat construir el centre de salut de Pollença, i ha demanat que se li proporcioni un solar per a tals efectes, que compleixin els requisits d'accessibilitat mínims i amb una superfície construïble de 2.200 m2 aproximadament. 
Existeixen vàries possibilitats:

Allà on hi ha l'actual:
- Avantatges:
1- És un solar de propietat municipal.
2- Ben situat i ben comunicat.
3- És urbà i està permès aquest ús.
4- L'espai pot ser suficient. Té uns 750 m2 de superfície el solar aprofitable (la parcela és molt més gran ja que hi ha Afama i     residència), que multiplicat per 3 plantes dona els 2.200 m2 que exigeix conselleria.

- Inconvenients
1- No se pot ampliar, ja que no soportaria una planta superior, per tant s’ha d’esbucar i fer nou (soterrani, planta baixa i pis)
2- Es necessita una modificació petita del PGOU (l'assessor jurídic va dir que podria ser relativament ràpid, entre uns podría durar dos o tres mesos, si es possible, que ell creu que si.)
3- S'ha d'habilitar, abans que res, nou espai (provisionalment) per a fer el centre de salut, mentre se fan les obres. Es va parlar de l'antiga residència. Això ho pagaria l'Ajuntament.
4- S'ha de veure si se pot fer el soterrani.
5- Es perd l'oportunitat d'ampliar la residència o el centre de dia.

CAN CONILL (el preferit per Conselleria)

- Avantatges:
1- És de propietat municipal.
2- Ben situat i comunicat
3- És urbà i està permès aquest ús.
4- L'espai és suficient. La parcela té uns 2.900, dels quals 2.000 són aprofitables per fer el PAC
5- No s'han de fer tràmits urbanístics ni res. Podrien començar les obres ben aviat.

- Inconvenients
1- Es perden molts aparcaments. En Miquel Angel Sureda va parlar d'arreglar el solar de darrera la Renault (ecograva i llum), però l'assessor jurídic li va recordar que el solar no és municipal, i ara mateix està crec que sense contracte.
2- Es perd un lloc on és fan bastants actes també, i un lloc obert que descongestiona el barri, permet veure el Puig,...

CAN COSTA (aparcament anat cap a Joan Mas)
- Avantatges:
1- Propietat municipal.
2- Ben comunicat (l'enginyer troba que està molt ben comunicat, per ell el més ben comunicat)
3- Té l'espai suficient, ja que fa devers 3.000 m2.

-Inconvenients:
1- És sol rústic, i això suposaria demanar la declaració d'enterès general, cosa que no vol que s'aconsegueixi, i suposaria bastant de temps.
2- Convendria expropiar alguna parcela per connectar-lo a la carretera (per aconseguir que estigui ben comunicat.)

ZONA VERDA DARRERA CENTRE CULTURAL 
- Avantatges:
- És de propietat municipal.
- Té espai suficient (uns 3000m2).
- Cèntric i bon accés.
-Inconvenients:
- És una zona verda, i caldria modificar el PGOU i destinar un altre solar a fer una zona verda.

Sobre la reunió amb els ciutadans teniu un bon resum a l'article del Punt Informatiu: " Poca participació i 4 solars + 1 per al futur centre de salut."

 

 

 

 

Comentaris

jordi

parking

jordi | 08/03/2016, 10:23

Estic d'acord amb cambiar el xipcom dius, però el vespre els cotxes dormen a algun lloc, el extrangers venen molts amb cotxes, hi crec que es viu molt del turisme a Pollença, i volem que estiguin a gust, no que venguin no puguin aparcar o si aparquen malament lis possin una multa i no tornin. També hem de pensar que tenim tots els diumenges, festes i events que es fan que se massifica i no hi ha lloc per aparcar a cap puesto i si per fer els events o fires empleam els parkings de ca'n conill o de la renault menys lloc tenin per aparcar.

Pepe

Re: Solar pel nou centre de salut

Pepe | 06/03/2016, 18:49

Tens raó en que aixecar ara l'aparcament de Can Conill és tudar doblers i demostra una falta de planificació que a més a més va acompanyada de falta de consens. A l'Ajuntament ha hagut durant massa temps la política de que els que governen fan el que volen sense tenir en compte ni als partits de l'oposició ni als ciutadans.
Respecte al tema de l'aparcament pens que actualment tant l'aparcament de "la Renault" com el del pavelló es troben normalment infrautilitzats. Pens que cal fer un plan de mobilitat del municipi que faciliti més els desplaçaments a peu o bicicleta i que en general hem de canviar el xip de voler anar per tot en cotxe i deixar-ho a la porta.

jordi

parking

jordi | 05/03/2016, 08:00

Hola, me pareix necesari un nou p.a.c, teniu rao fa falta, a on? dificil la resposta, el que es segur es que ara que can conill està arreglat i s'emplea, l'hem de tornar expenyar, tot mos surt el doble de car, el feim i quan està fet es desfeim, a ca vostra no crec que passi, si els doblers fosin vostres" dic per Ajuntament en general"
Eu pensat on aparcaran els cotxes, tant de poble turistic que volem tenir, al pabello en diumenge es ple, la zona de la fàbrica, no n'hi ha per enlloc, i ara que està en obres menys La zona del Pont Romà, feis una volta per aparcar a veure si podeu i la de l'institut o roser vell el deixen per les afores.
L'Ajuntament pot fer un plantatjament, que en lloc de llevar parkings el que podria fer es habilitar-ne.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb