URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Seguim fent feina des de l'oposició (Urxella 35)

Alternativa | 07 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

 Aquests dies estam repartint el número 35 en paper de la nostra revista Urxella, us agraïm la seva lectura i difusió. Aquest és l'article de la portada

Alternativa per Pollença tenim com a eix principal de la nostra política la participació ciutadana i per això, a l’hora d’investir a Miquel Àngel March com a batlle, vàrem pactar, entre altres coses, que els nostres regidors s’encarregarien de renovar el reglament de participació ciutadana, que estava totalment desfasat.

El mes de setembre els regidors d’Alternativa es reuniren amb els diferents partits polítics per consensuar com seria el procés. Després d’una reunió amb l’equip de govern, Tots per Pollença i el PP es va acordar el full de ruta per a fer un procés participatiu per a millorar el reglament vigent i fer-lo participatiu de bons i de veres.

El full de ruta, amb un calendari d’execució, s’ha anat complint estrictament gràcies al gran esforç dels regidors d’Alternativa. Així els dies 28 i 29 de setembre i els dies 1, 5 i 6 d’octubre del 2015 es reuniren amb 26 associacions: Rotary Club Pollença, Ballugall i Racó de Tramuntana, Banda de Musica, Xeremiers Orats, Associació de Musics de Pollença, Tasnimakunda, Afama, Prodis, Refugi d’Animals, GOB, Associació de Gent Gran Sa Nostra, Associació de Gent Gran Colonya, Mon d’Aventura, Rugby Club Pollença, Judo Eu moll, Basquet Colonya Pollença, Societat de Caçadors, AMIPA L’Escoleta, AMIPA CEIP Port de Pollença, AMIPA CEIP Costa i Llobera, AMIPA CEIP Joan Mas, AMIPA IES Clara Hammerl, AMIPA IES Guillem Cifre de Colonya, Associació d’Habitatges Vacacionals, Associació de Comerciants. Tot amb l’objectiu de recollir propostes i idees de totes elles.

Les reunions foren molt profitoses i es recolliren moltíssimes propostes, servint també als nostres regidors per veure les mancances que hi ha respecte al tema de la participació en el nostre municipi.

La següent passa va ser recollir les aportacions dels diferents partits com Tots per Pollença, Junts Avançam i Podem. Ni el PP, el PI ni UMP han fet cap aportació.

A partir d’aquí calia que les persones, a títol individual, també fessin les seves aportacions, ja fos a través del correu electrònic, instància o al taller participatiu que es feu durant la Fira. Un taller d’on sorgiren moltes i molt bones idees.

 Un cop acabat aquest procés, els nostres regidors s’han encarregat de redactar un nou reglament incloent o no les aportacions que s’han rebut durant tot el procés, i justificant sempre la no inclusió de qualsevol proposta. Aquest reglament, per tal de que pugui ser aprovat al ple amb el màxim consens ha estat enviat a tots els partits perquè acabin de dir-hi la seva. Un cop superem aquesta fase només falta que sigui aprovat a un ple per tal de que comenci a funcionar el nou reglament de participació ciutadana que tants esforços ha comportat, però que sense dubte han valgut la pena.

A veure si aconseguim aprovar un reglament que permetrà a les persones i associacions participar de les decisions que ens afecten a tots, que permetrà tenir canals oberts amb l’Ajuntament, convocar consultes, iniciatives legislatives, decidir sobre els pressuposts municipals i tot un seguit de millores que faran de Pollença un poble actiu i participatiu.

 Número 35 Urxella

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Seguim fent feina des de l'oposició (Urxella 35)

Alternativa | 14/03/2016, 00:16

És clar. Encara no ha hagut un equip de govern que s'hagi atrevit a fer complir l'ordenança actual o a canviar-la.

maria

ocupacio via publica

maria | 11/03/2016, 21:25

Com bé supòs que sabeu, hi ha molts de bars que no o respecten

Alternativa

Re: Seguim fent feina des de l'oposició (Urxella 35)

Alternativa | 11/03/2016, 17:06

Segon l'ordenança sempre ha d'haver un espai per a la
circulació de vianants no inferior a 1,50 m sense cap obstacle.
Aquest només és un dels incompliments de l'ordenança del 2002 que fins ara cap Ajuntament s'ha atrevit a fer complir o canviar.

maria

ocupacio via publica

maria | 11/03/2016, 10:53

Aprofitant avui que surt a la premsa " fin a las irregularidades de la via pública " voldria saber si es poden possar taules i cadires a damunt les aceres i impedir la comoditat dels vianants, ja que si vas amb cadira de rodes, cotxets, etc. Molta propaganda de barreres arquitectoniques però fa anys que estan posades les taules i cadires i ningú a fet res, es més aquests darrers anys han montat bars i els han permes posar-ne, o al menys hi estan posades.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb