URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Ajuntament ha de pagar tot? Mesa de turisme

Alternativa | 09 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Avui publicam un resum de la mesa de turisme a la que vam assistir el mes passat. A la mateixa no va assistir tanta de gent com a la que es va realitzar en desembre. Per part de l'oposició només estavam representats el Pi i nosaltres, de TOTS que eren quatre al mes de desembre a aquesta no en va venir cap. Cal dir que la regidora va dir que abans de la mesa només nosaltres haviem fet aportacions,  que eren sobre el respecte a les condicions laborals i drets del traballadors.

Una sensació general és que sembla que l’Ajuntament ho ha de pagar tot, cal una major implicació del sector privat i que no només facin propostes sinó que també col·laboren en tots els sentits amb les mateixes.

Bàsicament la reunió la va dirigir l’Associació Hotelera que es queixava de que encara no sabia de quin pressupost contaria ja que els pressuposts de 2016 encara no s'han aprovat aprovats, aquesta vegada també va estar presents l’Associació de Comerciants que va reclamar tenir més protagonisme, com crear rutes de botigues similar a la ruta de la tapa etc.

La reunió va ser 100% dedicada al “producte Pollença”. L’Associació Hotelera va demanar fer rutes de platges verges amb guies d’ús. Per la nostra part pensam que no cal fer propaganda de platges verges que  podria portar a les mateixes a la massificació i  L'Associaciño també va demanar una ruta de Patrimoni amb visites guiades. Igualment es vas queixar de la manca de microsenyalització als itineraris de senderisme. La regidora va comentar que miraria de millorar els sis productes turístics que hi ha actius i que  assistiran a totes les fires que es pugui promocionar Pollença.

L’Associació Hotelera va proposa fer jornades de “networking” (en bon mallorquí “una trobada) amb guies i venedors, aquestes jornades tindrien una durada de tres  dies, on se’ls duria d’excursió, jornades gastronòmiques, etc. Ningú va dir de posar un euro, supòs que tothom espera que l’Ajuntament es faci càrrec de la major part de la despesa.

Al torn de preguntes, es va obrir un debat sobre que el Port de Pollença esta molt brut, sobretot a les merdes de ca que hi ha a la platja, també s’han queixat que al mitjà rural no hi ha la recollida de fems com cal i que tampoc ningú col·labora i tothom tira els fems al primer contenidor que troba malgrat estigui ple.

Es va demanar oferta formativa de cambrers i cuiners sobretot, aquí vam comentar que si es feia aquests cursos pagats per l’Ajuntament haurien de tenir preferència a la contractació, naturalment ningú va comentar res a favor ni en contra. També es va demanar higiene al serveis públics i es va comentar que per ventura el taxistes haurien de dur uniforme com duu el personal de platges (aquí podem riure)

Sembla que el Saló Nàutic que es podia fer ara està difícil per problemes logístics, la regidora informarà.

La regidora va comentar que ja tenia el vist i plau per fer un congrés ornitològic amb un contracte menor, això vol dir que serà l’Ajuntament qui suportarà la despesa, aquí varen intervenir els nous “bidells” o “tècnics” del Centre de la Gola explicant que a Pollença es poden veure 25 classes d’ocells, també varen dir una cosa molt interessant, i és que ha de haver oferta cultural complementaria.

Desprès es va començar a discutir sobre el retard a la concessió de les platges, per part dels propietaris dels xibius, al final el que interessa són les gandules, la platja i el sol.

 Albercocs i cireres

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb