URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incompliment de ràtios a la Residència.

Alternativa | 11 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un resum de la reunió del patronat de la residència del passat mes

Al primer punt es van aprovar les actes de sessions anteriors sense problemes.

El segon punt era el pressupost i plantilla per a 2016, amb bastants incidències. Una de fàcil resolució, el canvi de denominació de personal eventual, per a la nova directora de la Residència, a personal d'alta direcció,igual que el Gerent d'Emser.

La memòria està molt ben el·laborada, i és prou explicita i clarificadora, Emser hauria de prendre nota. El pressupost total per al 2016 ascendeix a 740.000€, 20.000 més que l'any passat. El sou (partida) de la directora és de 39.000€ , 18.000 més que l'any passat , la plaça va estar vacant mig any. Utillatge nou, com una rentadora industrial, una grua pels malalts i accessoris per planxa  fan pujar el pressupost 10.000€ més. Més endavant s'haurà d'adquirir una tercera grua. Tot sembla normal i convenient.. També s'incrementa la partida per a formació de personal, del servei de nutrició, i en 10.000€ de serveis professionals: contractació externa d'auxiliar de clínica de suport de les tardes, ajudant de cuina fins que surti un borsí, Diplomat Universitari en Infermeria 10 hores setmana. 30.000€ de cost , 20.000 dels quals surten d'altres partides.

Una qüestió important és que des de la Conselleria de Serveis Socials, s'ha rebut l'advertència que s'incompleixen les ràtios,( relació nombre de personal-usuaris, especialment personal d'atenció als residents) un requisit molt important per la correcta atenció i cura dels usuaris. Falten 2 auxiliars i 2 tècnics ... Que no es poden contractar per mor de la Llei de Pressuposts generals de l'Estat i la Llei 27/2013, "Llei Montoro". La directora indica que una de les solucions depèn de contractar aquests 4 treballadors, 2 auxiliars de clínica i dos tècnics, amb contractes externs. Sembla que es farà a través d''una empresa de Treball Temporal el no que ens sembla just. L'exigència és que no pot haver hores buides , on no hagui prou cuidadors. La paradoxa és, que la llei, que està feta perquè la despesa pública no s'incrementi, produeix que les 4 persones contractades externament (autònoms o a una altra empresa) costarien 105.000€ anuals, i contractades directament 70.000€. Una demostració més que l'objectiu real de la llei Montoro és la privatització de serveis.
El nostre representant al patronat, en Joan Ramon, va demanar quants de residents hi havia , són 27, i les ratios estan pensades per a 30, el que ja baixa les ràtios exigides. La directora ens comunicarà oportunament la decisió que consideri més convenient per resoldre la qüestió. En tot cas, la possible contractació i aquesta despesa de 105.000€ trastocaria el pressupost, fent necessàri l'adició afegir aquests doblers que haurien de sortir del pressupost de l'Ajuntament...

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb