URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Festival de transició i propostes

Alternativa | 14 Març, 2016 08:00

A la  Junta de Portaveu de la setmana passada vam tractar el tema del Festival, també van venir en Joan Campomar Cerdà i Mateu Vila.

En acabar el Festival passat es varen reunir un grup de persones per analitzar la situació del Festival (en Mateu Vila, Joan Campomar Cerdà, Marta Bauzà, Joan Rofes, Pere Bennàssar i Toni Martorell). L'actual director en Joan Valent té contracte fins el juliol, així que el programa d'enguany l'ha fet ell, tot i que li han fet propostes:
Li varen dir que li trobaven poc fil conductor, molta visibilitat mediàtica, però la música en segon pla, que s'havia de fer només agost, que els concerts tenguessin exclusivitat (que no hagin tocat poc temps abans), incloure artistes d'aquí, fer-ho sempre els mateixos dies de la setmana (dimecres i dissabte).
 
La figura del director artístic s'ha potenciat massa (a altres festivals no en tenen) i hi ha la proposta de fer una Comissió artística o Consell Assessor amb una sèrie d'experts de l'illa que no varii en funció de qui governi. D'quest forma també ens estalviariam  els 10-20.000 euros que es gasten en director artístic.
 
Altres propostes:
- Ficar el Festival dins l'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica i l'Associació Europea de Festivals, com altres festivals importants com el de Perelada, Torroella, Santander...
-Obrir-ho a altres modalitats: concurs, masterclass i recuperar el concert de Pasqua (o de tardor) dins la marca festival
-Posar ordre en la programació (dies fixos)
 
De contingut:
-Recuperar l'exclusivitat (en els artistes)
-Més concerts amb artistes solistes de renom
-Recuperar els concerts simfònics (d'orquestres de més volada)

Sobre l'ordenança de preus públics hi ha la proposta que vam fer tots els grups de l'oposició a la passada legislatur de posar una reducció del 25% als residents de Pollença.
 
El pressupost dels concerts prevists per enguany és de 180.000 euros (+IVA). Pressupost total: 290.000. 
 
 

Comentaris

Pep Toni

Festival de Pollença

Pep Toni | 16/03/2016, 09:35

Ja va essent hora que el festival segueixi la seva trajectòria, lluny de personatges Valents i amb criteris no compatibles amb la filosofia i ideals del festival. Ja és hora que es crei una comissió d'experts i gent que hi vulgui participar amb uns mínims de coneixements.
Ja és hora que el festival es modernitzi, però sense perdre les arrels.
Ja és hora que prevaleixin criteris tècnics front a criteris politics.
Ja és hora.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb