URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Greus irregularitats a l'ocupació de la via pública

Alternativa | 16 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

La setmana passada l'equip de govern (Junts i UMP) va fer arribar un comunicat de premsa en el que expressaven la seva sorpresa en comprovar «com en alguns casos les autoritzacions que va donar l'anterior equip de govern per al 2015 (i els anteriors anys de la legislatura) incompleix la mateixa normativa municipal. Així mentre que en la majoria de locals se'ls aplicava la normativa, hi havia casos on es concedien un nombre de taules i cadires que superava àmpliament els màxims previstos per l'ordenança, a alguns casos arribaven a l'extrem de duplicar l'ocupació que legalment eren autoritzables. Uns greuges comparatius entre locals afavorint il·legalment uns (al voltant d'una quinzena) mentre als altres se'ls aplicava estrictament la normativa ( en 2015 es van realitzar 180 peticions d'ocupació de via pública).

 

Els casos més flagrants d'autoritzacions il·legals s'han detectat al Port de Pollença ». Segon l'equip de govern aquestes irregularitats se sumen a les ja detectades aquest passat estiu, quan es va comprovar que «s'havien donat autoritzacions a establiments que no havien pagat taxes per ocupació de temporades anteriors (fins a 230.000 euros), el que està explícitament prohibeix l'ordenança. I el que encara és més greu s'ha constatat que una gran quantitat d'expedients disciplinaris per excés d'ocupació (7 expedients de 14) es van tancar condonant la sanció als infractors pocs dies abans de les eleccions municipals.

 

Davant d'aquestes greus acusacions al moment d'escriure aquest article no hem vist encara cap explicació de la responsable de l'ocupació de la via pública la passada legislatura, na María Buades de Tots per Pollença. També ens agradaria saber que pensa fer l'equip de govern després de fer aquestes greus acusacions, ja que tal com s'han presentat a la premsa podíem estar parlant d'un cas de prevaricació administrativa. Esperam que en aquest cas siguin més valents que al cas de l'apropiació indeguda d' iphones i ipads i no es conformen simplement dient que faran les coses millor. Per la nostra part estam intentant descobrir com es donaven aquestes autoritzacions il·legals i com es van deixar caducar els expedients disciplinaris.

 Normativa ocupació de la via pública

Les dues darreres legislatures s'ha aprovat inicialment per urgència una nova ordenança d'ocupació de la via pública. per ser aturades posteriorment. L'actual equip de govern va dir al ple que presentaria una nova ordenança abans d'aquesta temporad. Aquest és un planol de la que es va aprovar inicialment al 2008.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb