URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un pas més cap a un Ajuntament no confessional

Alternativa | 28 Març, 2016 08:00

 

Divendres passat amb l'absència del batle al Davallament es va donar un altre pas important a Pollença en el compliment de la no confessionalitat de l'estat i la separació entre institució pública i església. Donam l'enhorabona al batle per fer aquest pas que és lògic i raonable però complicat de donar quan durant anys de democràcia s'ha incomplit la no confessionalitat de l'Estat.


A les dues passades legislatures; a novembre del 2007  i al mes de novembre del 2012 (Per un Ajuntament no confessional) la nostra moció per un Ajuntament no confessional va ser rebutjada. Encara que d'una legislatura a altra va haver-hi un avanç; el 2007 només el nostre regidor va votar a favor, mentre que el 2012 va votar a favor PSOE, PSM, Esquerra, dos regidors de la Lliga i els nostres dos regidors. Van votar en contra PP, CiU i UMP, mentre que Martí Roca de la Lliga es va abstenir

 

Aquesta legislatura es va iniciar amb la retirada del Sant Crist de la Sala de Plens. Com sempre hem de defensar la llibertat de religió pertany a l'àmbit de la consciència, i es pot manifestar individualment i en privat, o de manera col·lectiva i en públic amb altres persones amb les quals es comparteix la fe, però el Saló de Plens no és lloc per a l'exercici col·lectiu i públic d'una religió concreta, ni, per tant, l'espai en el qual es disposin símbols religiosos d'una confessió concreta que d'aquesta manera trenca la necessària neutralitat d'un espai públic, neutralitat, que, com queda dit, és un requisit obligatori demanat per la nostra legislació.


Però posteriorment quan vam demanar al ple a l'equip de govern si continuaria assistint institucionalment als actes religiosos catòlics, no vam obtenir una resposta clara i l'Ajuntament va continuar assistint institucionalment a l’ofici religiós el 2 d'agost. Ara esperam que a les properes festes de la Patrona es continuï amb la lògica i necessària separació d'actes institucionals i actes religiosos que s'ha argumentat i s'ha fet realitat al Davallament.

La religió és un sentiment íntim de cada un, que el que vulgui creure ho pugui fer, però sempre a títol personal.Les autoritats municipals han de practicar la no confessionalitat en les seves manifestacions públiques, no participant oficialment a les  manifestacions d'una confessió religiosa particular.

 

Comentaris

JRV

Bajanades

JRV | 13/04/2016, 12:30

Ja posats a perticipar en aquest debat de les festes religioses, , a més d'absurd, estèril, caldria fer un munt de puntualitzacions, per acostar-se un poc a la veritat i a la racionalitat.
-Actualment, la major part dels dies festius del calendari tenen connotació religiosa. Però cal a dir que les dates, en la major part dels casos, estan "robades" a festes paganes anteriors al cristianisme. fixau-vos que la major part coincideixen amb el canvi d'estacions i els solsticis.
Nadal amb el canvi de tardor a hivern, pasqua amb l'inici de la primavera, sant Joan i Sant Pere i Pau amb el solstici d'estiu d¡'estiu...Son l'apropiació de les saturnals i altres festes d'origen Romà i Grec, cuna de la nostra cultura i civilització .
-Que els no creients facin feina els dies de festes religioses, estaria bé, i en aquest cas, els creients haurien de pagar aquestes hores, ja que en aquest cas els no creients produirien i els creients declarats, no.
A més, als no creients s'els hi hauria de tornar la part corresponent dels 11.000 milions de eurons que paguem de l'esglesia i que tmbé prové de les seves butxaques,...
I així podriem continuar facilment rebatent als partidaris del domini de les supersticions, mal anomenades religions. I de l ignorancia dels propis participants a la moguda catòlica, que per ignorar, ignoren fins i tot els evangelis, fonament del cristianisme...gran exercici d'hipòcresia, aquest

Vacío

Re: Un pas més cap a un Ajuntament no confessional

Vacío | 29/03/2016, 12:18

Si un tercio de la gente que participa en estos actos de forma teatral fueran verdaderos cristianos... Pero como la inmensa mayoría no lo son y han convertido estos actos en cascarones vacíos

Pere

Re: Un pas més cap a un Ajuntament no confessional

Pere | 28/03/2016, 18:37

Vaja arguments...
El calendari laboral està fet en base al calendari catòlic i fins que no el canviem, no deixarwm de tenir vacances. Per cert, seria lo seu que fos més racional i millor distribuït.
Per altre banda, el simulacre no té perquè ser religiós. Si ho és, és perquè l'església catòlica s'ho ha apropiat. Com la gran majoria de festes que tenim.
A veure quan ens llevam la religió del damunt.

Uno de los pocos cristianos que quedamos

Patrona aconfesional

Uno de los pocos cristianos que quedamos | 28/03/2016, 12:15

Para seguir con la aconfesionalidad de la fiesta religiosas como es la fiesta de la Virgen de los Angeles los no creyentes deberian ir a trabajar y no participar ni en un solo acto, como mucho participar como moro en la batalla.

nevado

representant

nevado | 28/03/2016, 08:37

L'equip de govern va tenir un representant oficial al davallament. El quart tinent de batlia estava assegut amb els representants oficials de les confraries.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb