URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de març 2016

Alternativa | 30 Març, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

 Ple ordinari de març el dijous vinent a les 20:00 a la sala de plens. Podeu assistir, escoltar-ho per Ràdio Pollença o seguir els acords al nostre perfil de facebook

1.- Aprovació, si procedeix de l'acta de la sessió extraordinària de dia 23 de novembre de 2015.

2.- Aprovació, si procedeix de l'acta de la sessió ordinària de dia 26 de novembre de 2015

3.- Aprovació, si procedeix de l'acta de la sessió extraordinària urgent de dia 4 de desembre de 2015

4.- Aprovació, si procedeix de l'acta de la sessió extraordinària de dia 23 de desembre de 2015

Els quatre primers punts és l'aprovació de les actes dels plens ordinaris i extraordinaris de novembre i desembre. A l'enllaç podeu trobar les actes dels plens que ens han enviat. Cal cercar una forma de presentar les actes per a la seva aprovació amb més antelació es present

5.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de l'entitat per a l'exercici 2016

La llei diu que aquesta presentació del pressupost per a la seva aprovació inicial s'hauria de fer en octubre, sempre hem defensat que al manco s'hauria de fer al mes de gener. Com us vam informar el seu moment hem fet molt de propostes ( "I les nostres darreres propostes al pressupost del 2016") que han estat acceptades en gran part per l'equip de govern. Sembla que la resta de partits de l'oposició no han presentat propostes.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de l'ordenança reguladora del preu públic per assistència a les actuacions/concerts del Festival de Música de Pollença

Es recupera la proposta de descompte pels pollencins, que passa del 10% al 25% que vam fer a la passada legislatura. S' afegeix una reducció d'un 25% als aturats de llarga durada.

A la passada legislatura PP i PI van tenir una actuació barroera  a aquest tema (amb el suport inexplicable d’UMP) i van rebutjar aquest  descompte als residents a Pollença sigui d’un 10% i no d’un 25%. Quan PP i PI eren en minoria no van resoldre les al·legacions fins el ple de setembre, quan ja s'havia fet el Festival. Un informe d'Intervenció reconeixia que encara que ja hagués passat el Festival es podia ampliar el descompte als residents del 10 al 25 % de  forma retroactiva. Els grups de l'oposició vam mostrar més seny que els que ens governen i davant de les explicacions de l'interventor dels problemes que podia significar fer pagaments retroactius per la tresoreria municipal vam decidir retirar aquesta al·legació esperant que l'equip de govern apliqués aquest descompte al Festival del 2014. Però amb majoria absoluta i amb el suport inexplicable d’UMP no van acceptar la nostra proposta de rebaixar un 25 % el preu de les entrades del Festival de Pollença als residents.

Veure: Al·legacions de l'oposició als preus del Festival

Veure PP&PI d'esquenes al ple

Veure PP&Pi no accepten rebaixar un 25% el preu de les entrades del Festival als residents

7.- Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions efectuades, de conformitat amb el disposat a l’article 218 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), amb la nova redacció donada per l’article 2 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL)

Aquest punt no es vota. Es mantenen irregularitats amb informes contraris de Secretaria i Intervenció. El que és clar és que Junts i UMP  haurien de fer alguna cosa més que limitar-se a presentar aquestes irregularitats si no que a més a més haurien de cercar solucions per evitar continuar cometent les mateixes. 

8.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pla de Residus del municipi de Pollença 2016-2020.

- Pla de Residus

- Diagnosi

El pla de residus ja va amb retard, perquè hi ha actuacions que són per aquest mes de març i encara no s'ha aprovat. Estarà 30 dies a exposició pública.

9.- Pressa en consideració de la Memòria justificativa de la gestió directa dels serveis públics de subministrament d'aigua potable i recollida de residus per la societat mercantil de capital íntegrament municipal EMSER 2002 SLU elaborada per la Comissió d'Estudi constituïda a dit efecte (Expedient núm 5823)

10.-  Moció presentada pel grup polític municipal Alternativa per Pollença per a l'impuls de la veritat, justícia i reparació en els casos dels represaliats pollencins pel cop d'estat i franquisme.

Veure "Veritat, justícia i reparació".

11.- Propostes /Mocions d'urgència.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Com sempre hem registrat un bon grapat de precs i preguntes.

 Albercocs i cireres

 

Comentaris

Alternativa

Re: Ple de març 2016

Alternativa | 30/03/2016, 23:08

A la pàgina de l'Ajuntament podeu consultar més documentació del ple.
www.ajpollenca.net/ca/carpetes/2016-03-31-ple-ordinari-mar%C3%A7

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb