URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Plaça Xaloc. Tan difícil és fer un procés participatiu?

Alternativa | 02 Abril, 2016 17:50

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Fa anys que a la Plaça Xaloc un grup de veïns reivindicava una reforma. Nosaltres vam traslladar aquestes peticions al ple a les dues legislatures passades. La legislatura passada (PP-PI) es va decidir plantar arbres sense tenir en compte l'opinió dels veïns que inclòs van recollir signatures contra la reforma. Ara l'equip de govern actual (Junts - UMP) ha llevat aquests arbres. Al ple de gener vam demanar pel tema, ja que l'equip de govern de la passada legislatura es va negar a fer una zona d'esbarjo a la plaça assegurant que al ser una rotonda els tècnics municipals havien fet informes contraris. La resposta de l'actual equip de govern és que no hi havia cap informe, i que al seu programa portaven fer una plaça. Els arbres han estat ressembrat a l'entrada del Port de Pollença i el regidor de policia, Miquel Angel Sureda  diu que tenen una proposta de projecte de reforma i que abans d'executar-la la mostrarem als grups municipals i a la ciutadania. Aquest seria el resumen dels fets.

 

 

El que és clar és que les coses no es van fer bé ni a la passada legislatura ni ara, i que sembrar, llevar i ressembrar arbres en tan poc temps és el resultat d'una mala gestió. Ni a un equip de govern ni altre ha deixat que siguin els veïns dins els límits tècnics existents siguin els que decidesquin quina plaça volen, per a nosaltres aquesta seria la millor forma de fer les coses. Un tema que ens sorprèn a més a més és que a la passada legislatura es va parlar d'informes de la policia contraris a fer una zona d'esbarjo a la plaça considerada una rotonda i ara es digui que no existeixen aquests informes. Ens preocupa i ens sembla poc seriós que a més a més l'opinió o informes tècnics puguin canviar segon qui governa. I per acabar no entenem que s'utilitzi un camió per regar els arbres ara ressembrats tenint una boca de reg al costat. Això seria lògic si s'utilitzés aigua depurada però sembla que no és el cas, i aquest seria un altre tema, Per què no s'utilitza aigua depurada per regar els jardins?

Ens direu que és fàcil critica des de fora però també us podem dir que a aquest cas era prou senzill fer un procés participatiu abans de fer cap reforma de la plaça tant el 2007 com al 2011 com ara.

 Burdes manipulacions (article quan va haver actes vandàlics a la plaça)

Al nostre perfil de facebook teniu més fotografies.

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb