URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què pensa fer l'Ajuntament amb el quiosc de Gelats Valls?

Alternativa | 17 Abril, 2016 18:07 | facebook.com twitter.com

A partir de la petició a l'Ajuntament a change.org perquè el quiosc de Gelats Valls no sigui retirat del Passeig Anglada Camarassa del Port de Pollença i donada la falta d'informació sobre aquest tema per part de l'Ajuntament consideram important donar aquesta informació, insistint en el fet que la Transparència es demostra en fets i no amb paraules. A pesar de les nostres reiterades peticions l'Ajuntament de Pollença no publica les actes de les Juntes de Govern, i és precisament a l'acta de la Junta de Govern del 5 de maig del 2015 on hi ha una detallada informació sobre els quioscos de Gelats Valls tant al Port de Pollença com a Pollença que podeu consultar. És evident que ni al passat ni en l'actualitat l'Ajuntament ha actuat amb diligència per solucionar aquest tema.

L'espai ocupat pel quiosc de venda de Gelats Vals (instal·lació fixa) al Port de Pollença es troba en domini públic i fa molts d'anys que hauria d'haver sortit a licitació. A la Junta de Govern de maig del 2015 trobareu una enumeració de les sol·licituds de l'actual GELATS VALLS SL al manco des de 1967 a l'Ajuntament del quiosc del Port de Pollença i les autoritzacions m missió de Govern de 20 de febrer de 1992 a la qual es va encarregar a l'Arquitecte municipal el projecte tècnic per a la nova estructura del quiosc també es va aprovar la iniciació del procediment per a la licitació per a l'adjudicació de la concessió corresponent que mai es va dur a terme.

D'aquesta forma arribam a la passada legislatura;

El 15 de setembre de 2014 el CAFE CAPUCHINO 1919 SL va presentar una sol·licitud en el que ve a exposar que el quiosc de Gelats Valls envaeix l'espai autoritzat o autoritzable per al seu propi local, i va a sol·licitar la realització per l'Ajuntament de les gestions necessàries perquè es modifiqui l'emplaçament de dita estructura o bé que se li sol·liciti autorització a Cafe Capuchino 1919.

El 9 de gener de 2015, el CAFE CAPUCHINO 1919 SL, va registrar un altre escrit recordant l'anterior i afegint que tenia interès directe en gestionar el punt de venda de gelats, i sol·licita informació envers les autoritzacions administratives, amb la finalitat de poder-ne optar a la gestió. El mateix 9 de gener GELATS VALLS SL, va presentar escrit a l'Ajuntament en el qual exposa haver dut a terme la venda de gelats durant molts d'anys a llocs fixos, i sol·licita ocupació de la via pública amb llocs fixos de venda de gelats en els llocs de costum a la Plaça Major de Pollença i al Passeig Anglada Camarassa del Port de Pollença.

L'informe que podeu trobar a la Junta conclou que atesa l'existència de les sol·licituds de GELATS VALLS SL i el CAFE CAPUCHINO 1919 SL per a l'aprofitament del quiosc cal que es faci la licitació de la seva concessió però com estava a punt de començar la temporada turística del 2015 i es tardarien mesos en fer l'adjudicació definitiva aconsella atorgar concessió administrativa de forma directa al peticionari GELAT VALLS SL de forma provisional i improrrogable fins al 31 de desembre de 2015 mentre s'iniciava, tramitava i adjudicava definitivament el procediment de concessió administrativa en règim de concurrència amb licitació pública.

I d'aquesta forma arribam a la situació actual; el nou equip de govern no ha realitzat la licitació i al començar la temporada Gelats Valls ha obert el quiosc i el Café Capuchino ha reiterat les seves queixes. Sembla que l'equip de govern ha demanat a Ports el trasllat del quiosc però que de moment no havia obtingut resposta. En aquest moment esperam que l'equip de govern  ens informi exactament de quina és la situació actual i el que pensen fer a aquest tema.
 
De moment la petició a l'Ajuntament a change.org perquè el quiosc de Gelats Valls no sigui retirat del Passeig Anglada Camarassa del Port de Pollença  ja ha alcançat en molt poc temps les 2.220 signatures en el moment d'escriure aquest article a més de les que també s'han recollit en paper.
 

Comentaris

Alternativa

Re: Què pensa fer l'Ajuntament amb el quiosc de Gelats Valls?

Alternativa | 18/04/2016, 00:28

A continuació teniu el comunicat que ha publicat l'Ajuntament. Seria important que informassin del procés de mediació que han fet i en el qual han fracassat. Ens agradaria saber quines possibilitats s'han plantejats a les parts per poder valorar amb les possibles sortides a aquest tema. També diu que s'està enllestint una licitació i ens agradaria saber si en la mateixa es pot valorar que no és el mateix un punt de venda de qualsevol gelat que d'un en què es venen gelats artesanals fets a Pollença des de fa més de 50 anys

SOBRE EL QUIOSC DE GELATS
Per les xarxes socials s'ha iniciat una campanya de suport al manteniment del quiosc ocupat pels Gelats Valls al Passeig Anglada Camarassa del Port de Pollença.
Donat que aquesta campanya inclou una recollida de signatures adreçada a l'Ajuntament de Pollença consideram convenient donar a conèixer la següent informació.
En l'anterior legislatura l'Ajuntament de Pollença va aprovar en la Junta de Govern de 5 de maig de 2015 una autorització extraordinària i improrrogable que va finalitzar el 31 de desembre de 2015. En el mateix acord es preveia la licitació del punt de venda de gelats pel següent exercici -a partir de 2016-.
És una obligació legal que els quioscs fixos en domini públic es licitin i s'adjudiquin amb un concurs públic i obert. L'adjudicació sense concurs suposa una prevaricació administrativa.
Aquest quiosc fix va revertir a l'Ajuntament de Pollença a 1 de gener de 2016, tal i com s'especificava a l'autorització extraordinària.
La propietat de Gelats Valls eren coneixedors que el quiosc no es podia obrir sense la pertinent autorització i malgrat no disposar de concessió administrativa optaren per obrir.
Des de l'Ajuntament de Pollença se'ls va notificar que aquesta irregularitat vulnerava la legislació vigent i que l'explotació s'havia de tancar fins que no acabàs el procés de concurs públic.
Si aquest procés de licitació no s'ha enllestit abans ha estat perquè s'estava en un procés de mediació entre les parts afectades per tal de trobar una solució satisfactòria i amistosa per tots els implicats, procés que es va truncar amb l'obertura unilateral del quiosc.
Actualment des de l'Ajuntament de Pollença s'està enllestint una licitació per un quiosc de gelats respectant la legalitat a través d'un concurs públic i obert que permetrà seguir amb l'activitat de venda de gelats en aquest quiosc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb