URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Proposta sobre el lloguer social

Alternativa | 03 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Quan des d'Alternativa per Pollença vàrem fer la proposta al pressupost d'incloure una partida per a «Estudi sobre habitatge social al municipi», ho fèiem pensant que és imprescindible tenir una radiografia de quina és la situació de l'habitatge a Pollença.

Com que el tema el consideram de màxima urgència, i possiblement supera les possibilitats tècniques de l'Ajuntament, pretenem que s'encarregui un estudi sobre l'estat de l'habitatge, una diagnosi rigorosa i objectiva que ens pugui mostrar: la quantitat d'habitatges residencials al municipi; en propietat; quants d'ells destinats a primera residència i a segona; a lloguer turístic i a lloguer normal; desocupats; inhabitables; quantitat d'oferta i demanda de venda i de lloguer; els preus mitjans; el percentatge de la renda familiar destinada a pagar l'habitatge i serveis bàsics; dificultats per pagar-ho; opinió d'arrendadors i arrendataris sobre les principals dificultats o problemàtiques; dificultats d'emancipació dels joves; recull de tipus d'ajudes, bonificacions, subvencions o incentius existents relacionats amb l'habitatge (d'àmbit municipal o supramunicipal)...

Aquest estudi ha de tenir una funció molt clara: treure a la llum la principal problemàtica relacionada amb l'habitatge, fent visible les necessitats d'un sector de població que solen restar ocultes. Per altra banda, tenir un estudi seriós de la situació de l'habitatge al municipi, permetrà dissenyar les polítiques de foment de l'habitatge de lloguer necessàries.

Pensam que també seria convenient, en aquesta fase prèvia d'anàlisi de la situació, fer un registre de demandants de lloguer social, o sigui, persones o famílies que tenen problemes per aconseguir un lloc on viure: per falta d'oferta, per impossibilitat de cobrir el preu, perquè l'actual lloguer s'endu un alt percentatge de la renda familiar... Així tendríem una idea aproximada de les dimensions i magnituds dels problemes a resoldre.

En funció de la diagnosi, s'haurà de dissenyar una política de foment de l'habitatge de lloguer.

Ja que des del Govern balear s'ha presentat un Pla d'Habitatge Social, es tractarà de tenir-lo en compte; perquè ens facem una idea, el Pla preveu augmentar ajudes al lloguer, mesures d'atenció a les situacions d'emergència, captar habitatges buits per destinar-los a lloguer social... Més informació aquí: http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=2522585&coduo=1364&lang=ca

 

Es tracta, per tant, i això es pot fer a la vegada que es fa l'estudi de l'estat de l'habitatge al municipi, de tenir-lo en compte, promoure'l i tirar endavant tasques d'informació (se n'ha de fer propaganda!), però també a la vegada examinar-lo per veure quines necessitats no cobreix i complementar-lo a nivell municipal.

 

 


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb