URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Control, seguiment i preguntes

Alternativa | 09 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu un primer resum de la segona part del Ple ordinari del més d’abril. En aquest cas un poc més llarg de l’habitual ja que hi ha les preguntes registrades al Ple del més de març i que no varen ser contestades per falta de temps.

La segona part, la de control i seguiment començà amb el batle informant de diversos temes:

- Que acabaven de rebre per part del Departament de Carreteres del Consell autorització per a portar a terme una reordenació del trànsit a la Cala Sant Vicenç, per fer que al carrer Cavall Bernat, sigui d’un sol sentit i poder fer aparcaments a banda i banda i que el mirador deixi de ser un aparcament i sigui peatonal. A més passat l’estiu s’asfaltarà aquesta via i es proposarà cedir-la a l’Ajuntament a partir de l’inici de la urbanització.

- L’inici de les obres d’asfaltat de la carretera vella d’Alcúdia, com ja bé sabíem per la premsa. El pressupost de l’obra (paga el Consell) uns 930.000 euros.

- L’Ajuntament és a punt d’assumir la cessió del contracte d’obra de reforma i rehabilitació de la semipeatonalització del tram de la primera línia del Moll. Faltaven uns quants documents, però el contracte serà assumit en poc i l’ajuntament el “controlarà”.

- El tribunal superior de justícia ha recordat que a finals de juny caldrà triar un suplent a la plaça de Jutge de Pau.

- La Conselleria ha informats dels seus representats a la Comissió de Seguiment i Coordinació de la Gola.

- Finalment és dona conta d’un Decret de Batlia d’aprovació de l’expedient de liquidació del pressupost de l’exercici 2015, informant dels resultats d’aquesta liquidació.

Després d’aquesta informació de Batlia es passà a la part dels precs preguntes. Aquí teniu les respostes a les nostres preguntes.

PREGUNTES DEL PLE DE MARÇ

1- Tal com apareix al BOIB núm. 76 del 29-05-2012 el Consell Insular va acordar la recuperació íntegra de la Carretera Vella de Pollença a Lluc; sembla, però, que encara es mantenen alguns tancaments a la mateixa. S'ha sol·licitat des de l'Ajuntament, o es pensa fer, que el Consell executi aquesta recuperació? 

Varen dir que tingueren una visita del Director Insular, i aquest va ser un dels temes tractats i en principi des del Consell es vol continuar amb aquesta recuperació.

A veure si es vera, i en aquest sentit es nota el canvi de govern, perquè el temps va passant i els avanços en aquest sentit són inexistents.   

 

2- En cas d'ocupació de l'espai públic per a la celebració d'un acte d'alguna entitat, hi ha algun criteri fixat per decidir qui ha de senyalitzar i tancar els carrers (la policia o l'organització)? 

El regidor de policia es trobava malament i va haver d’abandonar la sessió, i aquesta pregunta no va poder ser resposta. Esperem que en el proper Ple ho pugui fer.

 

3- Es podria pintar en terra perquè sigui visible quin espai autoritzat de via pública poden ocupar els diferents negocis, de tal manera que qualsevol persona pugui saber l'ocupació legal de via pública? Es podria fer també que es tingui a la vista la informació sobre quantes taules, cadires o altres elements tenen autoritzats? 

El regidor responsable ha dit que si que pensen fer-ho. Les dues coses estan previstes a la ordenança, però per desgràcia mai s’ha fet complir. El regidor fins i tot va dir que si es possible s’intentarà penjar les ocupacions concedides a la plana web.

Ja es ben hora que es posi un poc d’ordre en aquest tema, i si és cert que nosaltres demanam una nova ordenança des de fa temps, almenys esperam que si no és així, que l’actual es faci complir.

  El sistema de pintar l'espai d'autorització d'ocupació de la via pública es realitza per exemple a València.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb