URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fumigació, Gelats Valls... Preguntes i respostes

Alternativa | 13 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

 Preguntes i respostes del darrer ple. 

1- Ens han arribat imatges i notícies de que els treballadors del servei de neteja viària han estat fumigant amb productes químics. Amb quins productes s'està fumigant concretament? Quan pensen fer complir la moció aprovada al 2013 per la progressiva supressió d'aquests productes?

El regidor responsable va admetre que la UTE ha utilitzat de forma puntual el producte Finale, segons ell un producte que no està prohibit i que no porta Roundup.

Evidentment que el producte que utilitzaren no estava prohibit, només faltaria. Però això no és excusa, i per desgràcia queda demostrat que no s’ha avançat gens en aquest tema, i està ben clar que es segueix fumigant amb productes químics. Estarem observant perquè d’una vegada per totes es compleixi la moció aprovada.

2- Sobre aquest mateix tema, al perfil de Facebook de Junts Avançam surt que a la UTE de neteja viària tenen instruccions de no fer servir herbicides i per tant se'ls ho exigirà de bell nou. Aquestes instruccions s'han donat per escrit a la UTE? I a la resta d’empreses de jardineria que fan feina per l'Ajuntament? Si és així si es pensa obrir expedient a la UTE de neteja viària per no complir ordres de l'Ajuntament, per fer-ho sense informar a la ciutadania i sense la utilització de cap tipus de protecció? 

Segons el Batle, una vegada vistes les imatges varen comunicar a l’empresa els fets, recordant que no es pot utilitzar productes químics. L’empresa va disculpar-se.

Amb la resposta no tenim gens clar si la UTE tenia, abans dels fets, instruccions de no utilitzar aquests productes, a l’igual que la resta d’empreses que treballen per l’Ajuntament. El que sembla clar és que per escrit no tenia aquestes instruccions, i que tampoc se li han fet arribar d’aquesta manera ara. Aquestes no són formes de fer sèries, i les que es pressuposen pròpies d’una administració.

3- UMP al seu perfil de Facebook va dir que Gelats Valls havia rebutjat altres ubicacions pel quiosc. Quines eren aquestes altres possibles ubicacions pel quiosc? Quin ha estat el procés de mediació al qual han fracassat? A premsa hem llegit que al final el quiosc es licitarà. En quin punt es troba la licitació? Quin tipus de quiosc vol l’equip de govern?

Des de que varen entrar a l’equip de govern han mantingut converses amb Gelats Valls, ja que aquests presentaren un recurs contra el ja “famós” acord de la Junta de Govern de 5 de maig del 2015. En aquestes reunions es plantejaren vàries possibilitats: no licitar, licitar allà mateix o a altres llocs com la Plaça o a la zona de Ports, lloc on sembla ser estaven disposats a estar. Al final el quiosc es licitarà al mateix lloc. Pel que fa al tipus de quiosc a licitar no s’ho han plantejat, i ara mateix només intenten donar compliment a l’acord de la Junta de l’any passat, tot i que admeten que és un debat a tenir.

 A les seves respostes ha contradit el que havia dit UMP que havia publicat al seu perfil de facebook que Gelats Valls no estava interessat la ubicació en Ports quan segon el batle si que estaven disposats al canvi d'ubicació. El batle no va explicar per qué no es va arribar a aquesta solució.

4- Amb el tema dels Gelats Valls ha quedat demostrat que quan interessa no és tan complicat publicar part d'una Junta de Govern. Pensen publicar a partir d’ara les Juntes de Govern respectant la llei de protecció de dades?

Al final l’excusa de la falta de mitjans, tot i que han destinat una partida als pressupostos per fer que aquest tema és pugui solucionar.

5- Com està el tema de can Franc i la resta de cases antigues del moll? encara no estan catalogades?

Ara mateix el catàleg està aprovat de forma provisional al que es presentaren al·legacions que s’han de resoldre, i el tema de falta de personal ha fet que això no avançàs com volien. Ara mateix és cubriran places i esperen que la situació millori.

6- Pensen denunciar judicialment d'una vegada als regidors que no han tornat els iphones i ipads de l'Ajuntament. En cas negatiu ens poden explicar per què no? En cas de que encara s’ho continuïn pensant es poden dir quina és la causa de pensar durant tant de temps un tema tan clar?

Segons ells no és un tema tan clar (encara que no va explicar per què), i per tant no han decidit cap actuació en aquest sentit.

Per desgràcia sembla clar que l’equip de govern no mourà fitxa en aquest sentit, i llevat del renou fet inicialment no pensen fer res més.

7- Pensen denunciar judicialment a la Junta de Govern que va condonar la plusvàlua del Cinema Capitol, tenint en compte que disposaven d’un informe desfavorable per part de Intervenció que deixava ben clara la il·legalitat de dita condonació?

Directament no es va respondre la pregunta. El Batle va dir que intentaran cobrar la plusvàlua condonada en el seu moment, i que per desgràcia això no serà tan fàcil. Per acabar-ho d’arreglar digueren que no totes les accions amb informes en contra de intervenció tenen perquè ser delicte.

El que creim noltros que no és correcte és insinuar il·legalitats a la premsa i després no fer res més. Esperem que la plusvàlua es pugui cobrar, tot i que la il·legalitat de la condonació és més que clara.

8- Pensen publicar l'agenda dels regidors amb dedicació exclusiva?

La regidora Iliana Capllonch va dir que no tenia problemes en publicar la seva agenda, i a dia d’avui ja ho ha fet, cosa que ens satisfà i consideram que és un avanç. El regidor Nevado va dir que no tenia cap problema tot i que creia que era una absurditat fer una agenda del que feia diàriament.

 Va quedar clar que per a UMP la transparència és un tema de nul·la importància.

9- Ens podem informar de les següents reunions publicades a l'agenda del batle: 

 -Dimarts dia 5 d’abril. Reunió amb tècnics i amb missers externs sobre diversos assumptes judicial en marxa.

 Va ser una reunió amb missers que porten un tema relacionat amb personal de l’Ajuntament.

  -Diumenge dia 10 d’abril. Reunió amb els placers de Ca les Munnares.

  Amb les obres a Ca les Munnares el mercat passà als carrers. Un cop acabades les obres es va indicar als placers que no podien accedir a la Plaça amb vehicles, fet que provocà que alguns optessin per quedar a baix. En aquesta reunió és parla d’aquesta  reubicació i es decidí donar un temps per veure com anava aquesta, i passat aquests dies alguns han decidit tornar a damunt la  Plaça, i segons el Batle això pot indicar que alguns més decideixin tornar-hi. 

Comentaris

Alternativa

Re: Fumigació, Gelats Valls... Preguntes i respostes

Alternativa | 18/05/2016, 21:52

Doncs sí Joan és una possibilitat que haurem d'estudiar.

Joan Martorell

Condonacio Plus Válua

Joan Martorell | 17/05/2016, 11:44

Si com dieu la il•legalitat de la condonació es mes que clara, lo que cal es denunciar a l’equip de Govern, per incomplir la seva obligació, que no es altre que denunciar les il•legalitats que surtin a la llum.

Alternativa

Re: Fumigació, Gelats Valls... Preguntes i respostes

Alternativa | 15/05/2016, 22:10

És clar que el tema és tan senzill com tornar o pagar el que no és seu, com han fet altres regidors. Si no el fan no són dignes de ser regidors i l'equip de govern els ha de denunciar per apropiació indeguda

Alternativa

Re: Fumigació, Gelats Valls... Preguntes i respostes

Alternativa | 15/05/2016, 22:07

Pensam que sí i així hem demanat a l'equip de govern que porti el tema a la justícia.

Plusvàlua cinematogràfica

Plusvàlua Capitol

Plusvàlua cinematogràfica | 15/05/2016, 14:09

Condonar la plusvàlua per l'edifici del Cinema Capitol, podria ser un cas de prevaricació?

Ciutadà sense...

Ai! Phones Ai! Pads

Ciutadà sense... | 15/05/2016, 13:36

I com no podia ser d'altre manera, tot Pel Poble

Ciutadà sense iPhone i també sense iPad

Preguntes i respostes

Ciutadà sense iPhone i també sense iPad | 15/05/2016, 13:28

Seguint amb l'assumpte dels dispositius mòbils...
Si el problema dels que no han tornat els iPhones i Ipads, és que passen pena de que algú pugui veure certes coses o informació personal, hi ha una solució senzilla.
Que paguin allò que van agafar i no es seu i que l'Ajuntament, que pareix que no necessita recuperar res, que van grassos, doni els doblers a una entitat, ong, etc.
Entre iPhone i iPads es podrien recuperar un parell de mils d'euros
Segur que als antics membres de l'equip de govern, actuals usuaris d'objectes que no són de la seva propietat, els pareixerà una bona solució i així podran demostrar la seva gran honradesa i bona manera de fer les coses.
I... Tots, Junts i contents com un nin amb una PI lota

Ciutadà sense iPhone

Preguntes i respostes

Ciutadà sense iPhone | 15/05/2016, 13:08

Pel que fa a l'assumpte del iphones i ipads que no s'han tornat, l'actual equip de govern, actua de manera poc transparent i del tot reprobable.
Els mòbils i tablets, són propietat de l'Ajuntament i per tant, els que ara governen estan obligats a fer tooot el que faci falta per recuperar aquests objectes.
I no hi ha excusa.
Si no es tornen s'han de pagar. No hi ha més.
Ara bé, l'equip de Govern, està demostrant que de transparència i bona gestió dels bens públics, res de res.
Un iphone o un ipad, valen doblers. Molts de pollencins, potser en voldrien tenir un i no el poden pagar.
Però allò que és preocupant, no són els ipads i iphones. És preocupant el fet i la forma d'actuar dels governants. Intentant mirar cap un altre costat i treient importància al fet.
Què passaria si els funcionaris municipals, seguint aquesta manera de fer, agafessin un ordinador per cada un i el portessin a casa seva?
El Batle i companyia farien com si res i en comprarien de nous?

Tofol Plomer

Vials

Tofol Plomer | 13/05/2016, 17:58

Perdo, la treballadora feia feina a la via de circumvalació, tampoc feia feina dins el poble, ho dic per la desbrossadora

Tofol Plomer

Neteja vial

Tofol Plomer | 13/05/2016, 17:53

Pareix a ser que la evidència es el cami mes curt per fer complir una norma, gracies a una simple fotografia i una opinió al facebook avui al migdia s'ha pogut veure a una treballadora de vials amb un xapetó llevant l'herba. Be amb una desbrossadora es faria molt mes aviat i els treballadors patirien menys, però demanar això a una empresa que cobra mes de 800.000 Euros a l'any es un poc excesiu, es mes barat reventar als treballadors.
Per cert, enhorabona al fotógraf, bona feina.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb