URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Junta portaveus ordenança ocupació via pública

Alternativa | 16 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Ja us havíem informat del resultat de les nostres indagacions sobre les denúncies sobre el tema de l'ocupació de la via pública a l'anterior legislatura que havia fet l'equip de govern "Ocupació del avia pública. Irregularitats i falta de rigor", . Avui publicam un resum de la Junta de Portaveus que es va fer per parlar del tema de l'ocupació de la via pública. Hi varen assistir representants de tots els grups municipals, llevat del Partit Popular que per qüestions de feina no hi va poder ser.

En un principi, tot i que l’ordre del dia no ho concretava, segons el regidor responsable Tomeu Cifre Bennàssar, es pretenia parlar dels criteris a seguir a l'hora d'interpretar l'ordenança durant aquesta temporada, i quins utilitzar de cara a redactar-ne una de nova.

Realment, tampoc semblava molt útil parlar dels criteris per a l’actual temporada quan ja s’havien autoritzat diverses ocupacions, i l’equip de govern sembla que tenia clar ja abans de la reunió els criteris a seguir.

Tot just la reunió començà l’equip de govern va posar damunt la taula tots els temes que provocaren la polèmica entorn a l'ocupació en temporades anteriors, i demanà explicacions als anteriors responsables. És a dir, demanà quins foren els arguments o criteris utilitzats per arxivar els expedients sancionadors, concedir ocupacions a negocis amb deutes i autoritzar ocupacions que sobrepassaven el que permetia l’ordenança.

Un cop posat això damunt la taula començà la batalla. L’antic equip de govern acusant al nou de només cercar coses pels calaixos i acusar per la premsa, mentre segueixen sense fer feina i el nou equip de govern demanant explicacions sobre aquestes irregularitats. I el to, les paraules i el volum d’aquestes, en aquest cas per part dels regidors de Tots no va ser el més adequat ni educat, arribant a l’insult fins i tot.

Però tot i aquest to, poc propici per a una reunió, sí que els antics responsables varen donar algunes explicacions sobre les motivacions de dites irregularitats.

Pel que fa a les autoritzacions que es concediren a negocis amb deutes, aquestes, com bé diuen els acords, es condicionaven a que les empreses saldassin els seus deutes o acordassin el fraccionament del seu pagament. Segons ells, això es feia així perquè s’acostava el període electoral i es pretenia evitar paralitzar el procés i perjudicar a les empreses, les quals al final varen pagar tot el que devien. Els tècnics tampoc varen posar cap impediment a aquests acords. Uns arguments que des d’Alternativa consideram raonables.

Pel que a fa referència però a les ocupacions per damunt del permès i a l’arxivament dels expedient sancionadors les seves explicacions no varen ser tant convincents, per no dir que inexistents, i bàsicament optaren per atacar i retreure altres coses a l’actual equip de govern.

En aquest sentit, el PI va parlar sobre aquesta reunió al seu perfil de Facebook, i en part faltaren a la veritat. Publicaren: “...Tomeu Cifre Bennàsar, hauria de retractar-se de les acusacions que va fer a premsa fa unes setmanes acusant a l'antic equip de govern de deixar de cobrar la taxes i afavorint a alguns negocis, ahir a la reunió va quedar ben clar que això no fou així, alguns tècnics de la casa varen presenciar la reunió i cap d'ells va dir que hi hagués cap irregularitat...”

Primer, l’acusació era per deixar de cobrar taxes (tant que els preocupen les acusacions a la premsa i sembla que ni les han llegit), i segon, sí que hi ha hagut favoritisme cap a alguns negocis. És cert que els tècnics no varen dir res, primer, perquè els tècnics que assistiren no controlen si les ocupacions que es donen estan per damunt del permès o no, i en segon lloc i en el referent als expedient arxivats, ja hi ha un informe bastant clar que deia que aquests haurien de tractar-se com a infraccions greus i no molt greus, però que en cap cas recomana arxivar-los.

Pel que fa referència als representant de Tots, a part del renou dins la sala de juntes, han triat no donar cap explicació pública sobre el tema, i al passat Ple, amb tot el seu dret també optaren per callar. Que cada un interpreti el seu silenci com vulgui, nosaltres hem fet el que ens va dir la seva regidora, observar els acords de la Junta i investigar, i vist la seva falta d’explicacions, i les nostres indagacions tenim clar que va haver un tracte de favor cap a uns determinats negocis.

 Per desgràcia la reunió va acabar i no va haver-hi temps per parlar de la futura ordenança que tanta falta fa. Des d’Alternativa demanam des de ja fa temps una nova ordenança, més clara, senzilla i completa, i que permeti un major i fàcil control de la ocupació, i creim que per això la millor manera és reprendre l'ordenança que va ser aprovada de forma inicial al 2012 i a la que vàrem presentar al·legacions. Consideram que no es pot tudar tota aquesta feina i instam a l’equip de govern a tornar a organitzar una Junta de Portaveus per tractar el tema, ja que si es comença a perdre temps tendrem una nova temporada damunt i seguirem amb la mateixa ordenança de l’any 2002. Per aquesta futura reunió però, recomanam a l’equip de govern que faci un ordre del dia més detallat i clar, i sigui rigorós en la moderació de la reunió, per evitar haver de tornar a perdre un parell d’hores discutint.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb