URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Espais públics, confessionalitat i altres preguntes i respostes

Alternativa | 18 Maig, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la publicació de les preguntes que ens van contestar al darrer ple ordinari d'abril

4- El camí de can Perdiu, en la seva confluència amb el camí del Rafalet ha arribat a un punt de degradació tal que és impossible passar fins i tot a peu, sinó també pel mal estat del trispol.  Quant al camí del Pontarró, en el tram que s'hauria de unir al de Can Lloberina, també es troba en un estat realment lamentable fins el punt que l'empedrat esta tot desfet i fins i tot uns 20 o 30 mts. de marge han caigut al torrent. Hi ha a l'Ajuntament previsió de solucionar aquests casos? 

El regidor Andrés Nevado va dir que anà per aquest camí la setmana passada i corroborà el mal estat d’aquest, i va dir que intentaran dur a terme alguna actuació per millorar el seu estat.

A veure si això és així, i si pot ser fe la manera més ràpida possible.

 

5- Els vials públics de Formentor estaran oberts per al trànsit de vianants i vehicles, ja que els darrers anys no ha estat així? 

Des de l’Ajuntament hi confien. Perquè el vial superior és públic i tocarà estar obert. Aquest tema és igual que el de la carretera vella de Lluc, hi ha gent que es veu amb la força suficient per fer seu una cosa que és de tots, i si això és així és sobretot perquè les autoritats ho permeten.

Esperem que això canviï, però vist com funcionen altres temes similars, podem almenys dubtar que sigui així.

 

6- Al Davallament un regidor de l'equip de govern va ocupar un lloc destacat; ho va fer a titol personal o en representació del Consistori? Si és així com i quan es decidí delegar una representació institucional a un acte confessional? S'estendrà la lògica i necessària separació d'actes institucionals i actes religiosos que ha realitzat el batle al Davallament a la resta de membres de l'equip de govern i celebracions religioses? 

El senyor Nevado va deixar clar en aquest tema que ell no té gens clar la idea de separar els actes religiosos i institucionals com si ha fet el batle, i va dir que va anar en representació de l’Ajuntament i el seu partit perquè el varen convidar, perquè li agrada i per que es va sentir en l’obligació d’anar-hi, i ho va fer amb molt d’orgull. Després el batle va intentar dir que va anar allà com a regidor a títol individual.

Això és el que passa quan pactes amb la dreta, que hi ha moments on el xoc és inevitable, més quan no hi ha unes directrius ni unes pautes marcades en segons quins temes, i així et trobes uns regidors que pregonen unes idees i uns unes altres. Cal que l’equip de govern defineixi clarament el seu protocol d’actuació en aquest sentit, com ja va dir que faria el batle a principi de legislatura, i encara no ha fet. Tot i això aquí volem donar l’enhorabona al batle per la seva posició i actuació durant el Davallament, així com reprovar la del senyor Nevado.

 

7- Hem observat que s'ha netejat les males herbes de la façana de la fàbrica de Can Morató i els jardinets de davant. Se n'ha encarregat l'Ajuntament? 

Varen dir que dites actuacions les va dur a terme la propietat.

 

8- A partir de les declaracions realitzades a la premsa per l'Ajuntament sobre irregularitats a l'ocupació de la via púbica. Què pensa fer l'equip de govern després de realitzar aquestes  acusacions, ja que tal com s'han presentat a la premsa podíem estar parlant d'un cas de prevaricació administrativa? 

Aquesta pregunta es va fer ja fa bastant, i el regidor va informar de que es va realitzar una Junta de Portaveus per tractar el tema. On tothom va donar les explicacions que va creure oportunes i que al seu parer la Junta no va servir per resoldre molts dels dubtes que ell tenia ni per justificar diferents actuacions. A partir d’aquí ells es dedicaran simplement a corregir el que fins ara consideren que no s’ha realitzat correctament. Sobre si estaríem parlant d’un cas de prevaricació, el regidor va dir que ell no estava en condicions de dir si això era així, tot i que si que li sembla clar a partir de la Junta de Portaveus que es varen dur a terme actuacions que no s’ajustaven a la legalitat. En aquests moments el portaveu de Tots per Pollença l’animà a acudir a la justícia, i la situació és va tensar, acabant en discussió.

 

9- Pot explicar al Ple i per al coneixement públic, l'anterior regidora responsable d'ocupació de la via pública, na M. Buades si és veritat i per què es varen dur autoritzacions d'ocupació de via pública que incomplien l'ordenança a la Junta de Govern? Si és veritat i per què es van donar autoritzacions a establiments que devien taxes per ocupació de temporades anteriors? I si és veritat i per què es varen tancar expedients disciplinaris per excés d'ocupació condonant la sanció als infractors pocs dies abans de les eleccions municipals? 

Que consti que vàrem fer la pregunta per donar la possibilitat a l’anterior equip de govern a contestar a unes acusacions que han rebut per part de l’equip de govern actual, i per tenir del tema les dues visions. La regidora Buades com a regidora de l’oposició estava en el seu dret a no contestar i a ell es va acollir, i no ho criticarem. Ara bé si no volia contestar tampoc feia falta que agafàs el micro i parlàs durant varis minuts acusant-nos de fer una forma baixa de política, discutint-se amb el Batle i dient que qualsevol regidor de l’equip de govern ens podria respondre a la pregunta o que consultassim les actes de les Juntes Govern, però que ella no tenia perquè donar la cara de res. La seva seva reflexió final va ser si nosaltres estàvem segurs de si totes les ocupacions de la via pública actuals estan d’acord a la ordenança. En definitiva, si no volia contestar bastava haver dit que no volia i ja està, sense necessitat de fer cap sermó.

Com hem dit abans, farem un resum sobre la Junta de Portaveus per acabar amb aquesta tema.

 

10- A la visita guiada a la Fortalesa, dins el curs d'història de Pollença, el conferenciant Àngel Aparicio (president del Grup per a l'Estudi de les Fortificacions Balears) va fer una proposta que ens sembla molt interessant, que és que l'Ajuntament demani al Consell incoar expedient per declarar Bé d'Interès Cultural les restes de la bateria de l'Avançada. Pensen fer aquesta petició? 

Varen dir que ho veien amb bons ulls i que així ho farien. També digueren que l’element no perilla per estar en un terreny públic. Esperem que aquesta falta de perill no retardi la protecció del nostre patrimoni.

11- Les dues araucàries de la Punta han estat incloses al Catàleg d'arbres singulars de les Illes Balears. Han tingut o tenen en compte aquest fet a l'hora de fer les obres de la rotonda? 

Les obres actualment estan en redacció de projecte, i l’equip de govern va dir que demanaren que se’ls anàs informant del procés d’el·laboració d’aquest i la seva evolució, sobretot per veure com afectava a les araucàries i evitar qualsevol possible mal. Hi estaran damunt.

12- Respecte a les propostes fetes per l'empresa que gestiona el Centre de Turisme Ornitològic de cara a millorar l’entorn del parc i la zona humida i a regular i gestionar els usos de la Gola per un millor funcionament. Pensen elaborar una normativa oficial sobre els usos de la Gola i evitar conflictes entre pescadors, vianants, cans, observadors d’aus i ocells? Què pensen fer per a la gestió de la vegetació de la zona humida, de la garriga i el pinar? Pensen millorar la senyalització del Centre de Turisme Ornitològic ? 

Tenen una reunió la propera setmana per tractar el tema, i si que creuen que cal certa regulació per evitar conflictes.

Acudit de Ferreres

 

Comentaris

Alternativa

Re: Espais públics, confessionalitat i altres preguntes i respostes

Alternativa | 22/05/2016, 17:03

Al darrer ple vam demanar qui s'havia encarregat de la neteja de les males herbes de la façana de la fàbrica de Can Morató i els jardinets de davant i varen dir que dites actuacions les va dur a terme la propietat. Suposam que el tancament hi haurà estat igual.

Observador xafarder

Preguntes i respostes (Ca'n Morató)

Observador xafarder | 20/05/2016, 19:29

I el tancament que estan fent a Ca'n Morató? Qui el paga, la propietat o l'Ajuntament?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb