URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contractació pública sostenible (Junta d'EMSER i ple)

Alternativa | 25 Maig, 2016 19:44 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 26 de maig hi haurà Junta General d'EMSER a les 19;45 per dur a aprovació el balanç econòmic que es va haver de retirar el passat mes, per no haver-se tractat al consell d'administració.

El Ple Ordinari a les 20h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir, ho podeu seguir en directe a Ràdio Pollença, al 107.9FM o a www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook anirem informant del resultat de les votacions. Per desgràcia l'Ajuntament no ha publicat els informes, propostes i moció que es discuteixen al ple com si que es fa a altres Ajuntaments continuam trobant a faltar la transparència pregonada a la campanya electoral.

Només nosaltres hem presentat una moció per incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública de l'Ajuntament.

ORDRE DEL DIA

1- Aprovació, si escau, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits: Factures d'anys anteriors per un import de 20.000.000 aprox. Un extrajudicial són factures que no disposen en el corresponent exercici de crèdit suficient. Un procediment que ha de ser excepcional i que no s'ha de realitzar sistemàticament, hi ha temes que es poden i s'hi han de regularitzar. No entenem el retard de la presentació d'una factura de publicitat del Festival de Pollença a la cadena COPE (1.210,00 euros)-

2- Aprovació, si és procedent, de l'expedient de modificació de crèdits... Sota la modalitat de suplement de crèdit finançat... Per a despeses generals de residència
Per complir amb les ràtios mínimes legals la residència necessita una infermera i mig auxiliar. La despesa que es du al ple és per mig any. La llei Montoro obliga a fer una contractació externa, esperam que quan sigui eliminada aquestes contractacions les faci directament.

3- Ratificació, si escau, de la resolució de batllia...

Aquest punt és un mer tràmit administratiu, han de corregir un DNI dels qui han guanyat el concurs del Poliesportiu del Port de Pollença.

4- Resolució al·legacions i, en conseqüència, adjudicació, si procedeix del contracte administratiu especial d'explotació del bar del Poliesportiu del Port de Pollença...
Ja era hora d'adjudicar aquest contracte. Nosaltres vam demanar unes clàusules socials en el plec de condicions que no es van incloure, esperam canviar aquest tema amb la moció que presentam al ple.

5- Reconeixement, si és procedent, de la compatibilitat del lloc de treball d'arquitecte per a l'exercici de l'activitat privada. i 6- Reconeixement, si és procedent, de la compatibilitat del lloc de treball d'arquitecte per a l'exercici de l'activitat privada.

El punt 5 i 6 es repeteix perquè són dos arquitectes que demanen comptabilitzar la seva feina a l'Ajuntament amb feines externes.

7-Aprovació, si és procedent, de les bases reguladores per a la concessió de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l'accés a l'esport de competició i realització d'activitats esportives 2016 i de la pertinent convocatòria.
A la comissió informativa no se'ns va facilitar el document definitiu, el que ens sembla lamentable. Aquestes no són formes de pesentar les coses al ple.


8- La nostra moció: la contractació pública socialment sostenible.

A la moció demanam:

1-Adoptar el compromís d'incorporar clàusules socials en els expedients de contractació pública de l'Ajuntament de Pollença (incloent-hi els òrgans autònoms i EMSER), exceptuant només aquells casos en què l'òrgan de contractació no ho consideri convenient per les característiques del contracte i ho motivi amb un informe.

2-Prendre com a referència bàsica per a la incorporació de clàusules la Guia de clàusules socials, editada pel Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca i les actualitzacions que se'n facin, també per part del Govern balear.

3-Convocar, en un termini no superior a trenta dies, una junta de portaveus per concretar els objectius estratègics de tipus social i ambiental que es pretenen aconseguir amb la Contractació Pública Socialment Responsable municipal.

4-Elaborar una memòria anual sobre la contractació socialment responsable municipal.

 

9.- Propostes / Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Com sempre hem presentat un bon grapat de preguntes.

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb