URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sorprenent comunicat de diveres entitats empresarials sobre el Port de Pollença

Alternativa | 15 Juny, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

La setmana passada es va fer públic un comunicat (el teniu al final de l'article o al nostre facebook)de diferents sectors econòmics del municipi carregant contra l'actual govern municipal. Vet aquí una sèrie de consideracions que se'ns van ocórrer mentre el llegíem, ja que vàrem trobar que es tractava d'una forma molt sorprenent diversos temes que pensam que caldria diferenciar i separar.

Per començar, el qui. El comunicat diu que es varen reunir tota una sèrie d'associacions, però dies després l'Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç ha desmentit que ells hi fossin, i pel que fa a l'Associació de Comerciants, alguns socis amb qui hem pogut parlar, no tenien ni idea de cap reunió ni de cap comunicat. Tampoc hem vist el comunicat publicat al perfil de facebook de l'associació.  Així que, per començar, seria interessant saber quins consens real hi ha darrera aquest comunicat. Anem, però, al contingut:

Respecte les obres de primera línia, coincidim amb les entitats en què les obres fetes no tenen la qualitat ni una estètica satisfactòria. Però en aquest cas, la major part de la responsabilitat és de l'anterior equip de govern (PP-TOTS i PI) i no sabem fins quin punt d'UMP (que tenia un acord amb ells de participació i control actiu del projecte), que en el seu moment no varen comptar per res amb els partits de l'oposició. No hem vist en el comunicat que es reparteixin responsabilitats entre l'actual i l'anterior equip de govern. I ja és estrany que no ho sàpiguen, perquè paradoxalment semblen tenir un alt coneixement de tots els processos, tràmits i terminis de licitacions, execucions...

Respecte a les obres de la segona fase, sí que ja és responsabilitat de l'actual equip de govern i ens preocupa veure que estan actuant igual que els anteriors, o sigui, sense participació i consens a l'hora de realitzar-la. Ja hem proposat, i insistim, en la necessitat de fer una Junta de Portaveus sobre el projecte d'aquesta segona fase.

Respecte a l'ordenança de l'ocupació de la via pública, és normal que hi hagi controvèrsia; ara bé, desconeixem quines són «les propostes per a l'adaptació al sector afectat» com diu el comunicat, encara que ens imaginam que van en la línia de no complir estrictament l'ordenança, com sembla que permetia en alguns casos l'anterior equip de govern (proposta que evidentment no compartiríem). En aquest sentit ens preocupa la incoherència de l'actual equip de govern que davant de la pressió d'una minoria sembla que estan disposats a incomplir l'ordenança i fer parts i quarts acceptant   sobreocupacions a les que ens oposam.La solució passa per fer, d'una vegada, una nova ordenança d'ocupació de la via pública amb temps, reunions i consens, no com els dos darrers intents que es va aprovar inicialment d'urgència per a després ficar-la en un calaix.

Sigui dit, i relacionat amb això, que ens va semblar absolutament mesquí i inacceptable el xantatge de l'Associació de Restauradors que ja fa uns mesos per premsa va amenaçar en acomiadar 15 treballadors si els reduïen la sobreocupació que l'equip de govern va dir que havia detectat. Cal dir, que en moltes ocasions, el que fa perdre llocs de feina és precisament no complir amb les jornades laborals, hores extres, dies de descans i festius dels treballadors establerts per la llei.

Per altra banda, compartim totalment la queixa de no tenir un pla de mobilitat definitiu pel Port de Pollença, un tema que venim reivindicant fa molt d'anys. I recordam que el pla de mobilitat que hi havia per a la primera línia, o el pla que es va fer amb la zona verda i blava, posteriorment han estat totalment desvirtuats pels partits que han governat (actuals i passats).

Respecte al retard de la licitació de les platges compartim el que diu el comunicat. El plec de condicions ha sortit molt tard i de mala manera (tant de bo no hi hagi problemes quan es facin les adjudicacions). L'equip de govern no ha donat explicacions raonables del retard ni de les errades del plec i no ha assumit les responsabilitats corresponents. Aquest tema segurament ja no té solució, però com a mínim caldria tractar-ho a la mateixa Junta que el tema de les obres de la primera línia, encara que sigui perquè l'equip de govern doni les explicacions que de moment no ha donat.

Finalment: no s'ha de perdre de vista que les entitats firmants que exigeixen són empreses que miren pel seu negoci, i això pot ser ben legítim, però molt sovint interès econòmic privat i bé comú no són compatibles. N'hi ha moltes, d'empreses i autònoms, pels quals l'Ajuntament no inverteix milions d'euros en obres, promoció i subvencions, i que també tributen com els altres i per novembre no tanquen i no deixen el poble desert ni les llistes d'atur plenes, amb uns subsidis que paga l'Estat, o sigui, tots.

 

Comentaris

Alternativa

Re: Sorprenent comunicat de diveres entitats empresarials sobre el Port de Pollença

Alternativa | 18/06/2016, 21:25

Gràcies per la reflexió Josep, al ple d'abril vam demanar: com està el tema de can Franc i la resta de cases antigues del moll? encara no estan catalogades?
La resposta;
Ara mateix el catàleg està aprovat de forma provisional al que es presentaren al·legacions que s’han de resoldre, i el tema de falta de personal ha fet que això no avançàs com volien. Ara mateix és cubriran places i esperen que la situació millori.

Margalida Amengual

Re: Sorprenent comunicat de diveres entitats empresarials sobre el Port de Pollença

Margalida Amengual | 17/06/2016, 15:22

Totalment d'acord amb en Josep i també amb l'article. Per desgracia el nostre municipi no està lliure d'empresaris del sector turístic sense escrúpols tant per la part laboral, que exploten als seus treballadors i que amb l'excusa de la crisi i utlitzant la vergonyosa llei laboral que per desgracia tenim no en fan de bones, com per la part del medi ambient, construint en els anys passats de bonança (per ells perque per els treballadors bonança no ni ha haguda molta mai)tot el que vàren poder i més.

Resident

A Josep

Resident | 17/06/2016, 13:49

Gràcies Josep, per la seva reflexió. Una visió de fora que resumeix perfectament la situació actual d'eu Moll.
"Menjar per avui i fam per demà"

Josep

Quin Moll volem?

Josep | 16/06/2016, 13:28

Soc estiuejant al Port de Pollença i per tant usuari dels restaurants, comerços i establiments locals. Aquest comunicat expressa unes preocupacions i en canvi en deixa d´expressar unes altres que em fan pensar que aquestes associacions no entenen el que els seus clients(o almenys alguns d'ells però pel que he sentit tant de gent d'aquí com de fora crec que som bastatns) esperam trobar en la nostra estada. El nou passeig pot tenir mancances però més enllà de qui en sigui responsable em sembla una clara millora respecte al que hi havia, estèticament es pot discutir però crec que les amenaces a l'estetica del Moll venen per una altra banda. Concretament almenys per mi de la falta d'una normativa que reguli cartells, mobiliari i exposició de la mercaderia dels establiments i la falta de coherencia en les noves edificacions i el poc zel per conservar les antigues (on és el catàleg? que passa amb Can Franc). Crec que massificació , pèrdua de carácter i degradació estètica del paisatge urbà són els principals problemes del Port que es troba en un moment en que encara es pot reaccionar però si no es fa res Magalluf és a l'horitzó. Potser per alguns aquest model es un cami de negoci però crec que això és desde un punt de vista econòmic un error i la caiguda del PIB de les Balears respecte al de l'estat en unes decades que han estat d'expansió i destrossa urbanística ho demostra a bastament. L'unica manera de compensar el descens de qualitat que suposa la perdua de carácter d'un destí es amb un augment constant de la cuantitat (Magalluf). Crec que es un bon moment per reflexionar sobre el futur del Moll més enllà de tòpics i partidismes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb