URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Continuïtat a la fàbrica i a EMSER

Alternativa | 17 Juny, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Darrer article de les nostres preguntes i respostes del darrer ple. Massa continuïtat a la fàbrica i a EMSER.

- El tancament nou de la fàbrica de Can Morató ha estat pagat pels propietaris o per l'Ajuntament?

Segons l’equip de govern el tancament fou pagat pels propietaris.

Un altre tema al que la continuïtat de l'actual equip de govern és vergonyós. Segueixen incomplint l'acord deI ple d'octubre de 2012 al que es va aprovar demanar al Departament de Patrimoni Històric del CIM l'obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris de la fàbrica de Can Morató per l'incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric.  Continuam considerant una vergonya la passivitat de l'Ajuntament i al Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca davant una part del nostre passat. La fàbrica de can Morató, Bé d'Interès Catalogat és una part molt important de la història de Pollença i té un gran valor històric, artístic i també emocional.

 Igualment consideram que el propietaris haurien de pagar ocupació de la via pública pel tancament que ocupa part del camí públic de can Joanot per motius de seguretat.

- A les obres de primera línia del Port de Pollença han eliminat les barres per aparcar bicicletes. Quan les pensen tornar a col·locar? Per què no s'ha eliminat la barrera arquitectònica del carrer Bot quan enllaça amb la primera línia?

Es tornaran a col·locar quan els serveis municipals tenguin temps. Esperem que això sigui aviat, però vist el desastre de carril bici provisional que han fet és clar que la mobilitat en bicicleta no és la seva prioritat.  Pel que fa a la barrera arquitectònica, el regidor va admetre que falten barreres per eliminar, i que els passos a nivell provisionals han permès millorar la situació, però encara falta. Pel que fa a la zona del carrer Bot, considera que prop d’allà hi ha un pas que permet l’accés a la primera línia, però per la banda de la mar.

És cert que aquestes obres no estan acabades, i que en queda una segona fase, però esperem que a aquesta el tema de les barreres arquitectòniques es tingui més en compte que en la primera fase, perquè la veritat és que ara mateix la primera línia, per ser una zona de “nova factura” deixa molt que desitjar amb el tema d’accessibilitat.

- S'ha confirmat la presència de vespes asiàtiques? A quina zona?

No. Va ser una falsa alarma.

- Dia 28 d’abril es publicà al facebook d’EMSER que es finalitzava la 3ª fase de les obres corresponents al canvi de la xarxa general i escomeses per al proveïment d'aigua potable a la Cala Sant Vicenç. Quan es farà pública la informació del contracte amb indicació de l’objecte, la durada, l’import de licitació i d’adjudicació, el procediment utilitzat per a la seva formalització, els instruments a través dels quals, si s’escau, s’ha publicitat, el nombre de licitadors participants en el procediment i la identitat de l’adjudicatari, tal com estableix l’art.8.1.a) de la Llei 19/2013?

La durada ha estat d’un mes, l’import de licitació de 44.470’11 euros i el d’adjudicació de 38.800’96 euros, el procediment va ser un contracte menor i es demanà oferta a 4 empreses, Antonio Gost Socias SL que va proposar 38.800’96 i va ser la que va rebre l’adjudicació. El batle també va informar de la resta d’empreses i pressupostos, i va dir que es publicarà quan sigui possible.

Esperem que això es faci aviat, i que es faci amb totes les adjudicacions i contractacions de l’Ajuntament, ja que és un exercici de transparència bàsic.

- A les mateixes obres es dugué a terme una prova amb material nou per a fer les escomeses, aquest fet que obligà a tornar a excavar-les, ja que estaven tapades i formigonades, per a substituir aquests materials perquè vessaven. Quin sobrecost han tingut aquestes excavacions? Aquests materials en prova havien estat prèviament homologats per la Direcció General d’Indústria, tal com estableix l’epígraf 9, de la Resolució del director general d’Indústria de 29 de gener de 2010 per la qual s’aproven les Normes per a les companyies subministradores d’aigua sobre connexions de servei i comptadors per al subministrament d’aigua en els edificis des d’una xarxa de distribució?

El sobrecost segons el Gerent va ser el de la mà d’obra, ja que el cost material el va assumir l’empresa adjudicatària i els materials utilitzats complíem tots els requisits.


 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb