URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Junta de Portaveus. Arxiu Bestard, inversions...

Alternativa | 27 Juny, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Només Alternativa us informam del que es va tractar a la darrera Junta de Portaveus del passat dimarts 14. Per a la resta de partits sembla que la transparència només és una paraula guapa a utlitzar a les eleccions. 

-Arxiu Bestard

Es va parlar de la possible compra de l’Arxiu Bestard,  un arxiu únic, que recull fotografies dels darrers 100 anys  desenes de milers de plaques). Hi ha un peritatge fet el 2009 per un expert reconegut que inventariava el que hi ha, per encàrrec de l'Arxiu d'Imatge i So i que ho valorava entre 230.000 i 300.000 euros. https://app.box.com/s/01o6ziwlgwpxhrgr98b5v82mvc2pjifp . La propietat en demana manco i la negociació no està tancada. Si s'adquireix l’equip de govern proposa depositar l’arxiu a Can Llobera per fer feina en l'escaneig, i llavors a una sala al museu (la compra inclouria també màquines fotogràfiques, etc).

A Alternativa som favorables a la compra de l’arxiu, encara que pensam que el Consell hauria de col·laborar a la seva compra i conservació. Per a la conservació l'arxiu necessitaria d'un tècnic en tractament i restauració d'imatges, un tècnic catalogador, comprar un programa de gestió, tenir un espai físic amb unes condicions d'humitat, llum i temperatura adients, etc. Tot això no ho tenim i és bàsic, per això consideram que l'Arxiu d'Imatge i So seria ideal per conservar-ho. A més, s'ha de digitalitzar (la part històricament més important com a mínim) i posar a l'abast del poble en un termini de temps raonable.

- Festes

No hi ha grans  novetats. Ens van informar que han pensat que el pregó de les festes del Port de Pollença el farà Sor Catalina i  el pregó de la Patrona na Neus Albis.

- Inversions financerament sostenibles

Es va xerrar del projecte de dotació de serveis de la Cala Sant Vicenç  que abarcaria el C/Temporal, C/Cala Molins i Av. Can Botana, i que inclou voravies, asfaltat, enllumenat, clavegueram, aigua potable i arbrat. A la volta del maressar, s'eixamplaria la voravia de la banda de la mar i s'hi posarien uns bancs i unes jardineres. El projecte diuen que no està tancat ni és definitiu, encara que ja el van presentar als veïns. El pressupost és de 1.629.000 euros i el termini d'execució és de 6 mesos.

Aquesta intervenció puntual està bé però encara esperam la reunió per parlar del Pla Integral de la Cala Sant Vicenç per fer una posada en comú i mirar de consensuar totes les intervencions (urbanístiques o no) que s'haguessin de fer a la Cala, i planificar la seva execució; d’aquesta forma si es consensua encara que no doni temps en un mandat no hi haurà cap problema.

Es va xerrar també de l'adequació i eliminació barreres arquitectòniques al Centre Cultural Guillem Cifre.

El projecte, que s’ha comanat al Consell, contempla fer una rampa a l'entrada, una remodelació de les oficines de baix, posar un ascensor que aniria en capsa de vidre per defora (estaria just sortint al pati a l’esquerra), i un bany adaptat abaix. La sala on era la biblioteca (que tenia una escala per pujar al pis de damunt), passaria a ser una sala per la banda i es llevarien les escales, i el pis de damunt seria una altra sala amb un accés des de la primera planta. També es canviaran les persianes. Serien uns 190.000 euros a la licitació.

- Mobilitat Port de Pollença.

Es va parlar del tema de les aturades de bus al Port. El Consorci de Transports està realitzant el projecte tècnic per a una nova Estació Central a la zona de la rotonda de Caixa Colonya. Parades addicionals s'han previst a Llenaire, Gotmar i el Camp de Futbol sobre la mateixa via de circumval·lació. Els projectes d'aquestes parades seran realitzats per l'Ajuntament.

Continuam demanant  que es deixen de fer projectes aïllats i sense relació entre ells, cal fer d’una vegada un pla de mobilitat amb unitat i uns objectius clars. Un pla de mobilitat que s’hauria d’haver realitzat abans de les obres de primera línia.

El roto al País.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb