URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Segueix faltant transparència i sobra continuïsme (Ple de juny)

Alternativa | 29 Juny, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous, a les 20h, hi ha Ple ordinari, podeu assistir a la sal de plens. També ho podeu seguir en directe a Ràdio Pollença al 107.9FM o a radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook anirem publicant el resultat de les votacions.

Un any després l'equip de govern segueix suspenen en transparència i no compleix l'acord d'investidura que va signar amb nosaltres i no publica la documentació del ple. Su

 

Aquests són els punts de l’ordre del dia:

I. PART RESOLUTIVA

 

1.- Resolució al.legacions, i en conseqüència, aprovació definitiva del Pla de Residus del municipi de Pollença 2016-2020 (Exp. núm. 6092/Medi Ambient)

El Pla es va aprovar inicialment per unanimitat el ple de març, va estar 30 dies a exposició públic. L'Associació de Restauradors ha presentat 7 al·legacions i s'han estimat 5. 

 

2.- Elecció càrrec Jutge/a de Pau substitut/a 2016-2020 (Exp. núm. 6004)

S'ha complert el termini del jutge de pau substitut i no es podia fer juntament amb el titular, que el vàrem designar no fa gaire. Només s'han presentat dues persones.

 

3-. Ratificació de la Resolució de Batlia núm. 484 de 2 de juny de 2016.

Aquesta Resolució, que el Ple ha de ratificar, és perquè l'Ajuntament se persona i nomena advocat. És una peça separada del Cas Ibatur, en què s'acusa a Miguel Ramo , en aquel moment regidor d'UM d'estafa i falsedat documental (i es considera l'Ajuntament responsable civil subsidiari). Es tracta d'unes factures abonades a l'empresari que va organitzar un esdeveniment de promoció d'habitatges de vacances celebrat al novembre de 2007. Ibatur va pagar 18.000 euros a través de dos rebuts, però l'empresari que va cobrar aquests diners va admetre mesos enrere davant el jutge que ell no va muntar la carpa ni va organitzar l'esdeveniment. És a dir, va cobrar els 18.000 euros, però no pels conceptes recollits en les factures. Va explicar que l'Ajuntament de Pollença li devia diners i que li van dir que si volia cobrar emetés les dues factures a càrrec del Ibatur. Els dos rebuts van ser expedits des del Ajuntament.

Volem recordar que aquest era el panorama quan Alternativa vam entrar a l'Ajuntament i UM-UNPI governava amb PSOE i PSM i nosaltres eram uns radicals i uns antisistema per denunciar el funcionament de l'Ajuntament ple d'il·legalitats i irregularitats.

4.-Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal laboral de l’Ajuntament de Pollença en execució de la Sentència 00188/2016 de dia 26 d’abril dictada pel Jutjat de lo Social núm. 1

La informadora juvenil passa a ser laboral indefinida i s'ha de modificar la plantilla orgànica i econòmica.

 

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal funcionari de l’Ajuntament de Pollença per integració agent de Policia Local en el grup C-1.

Tots els policies estan al grup C1, manco aquest, i té els requisits complits per pujar de categoria.

 

6.- Dació de compte de Resolucions de Batlia contràries a les objeccions formulades per part d’Intervenció/Secretaria.

Aquest punt no es vota. No només es mantenen les irregularitats amb informes contraris de Secretaria i Intervenció sinó que augmenten. Fa setmanes ja vam publicar un article sobre els nombrosos contractes irregulars de l'Ajuntament . Junts Avançam  i UMP  es van comprometre a una Junta de Portaveus  a anar regularitzant contractes però de moment no hem vist una millora en aquest tema sinó tot el contrari.

 

7.- Proposta d’acord de suport a la candidatura internacional de la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Ens sembla molt bé donar suport a aquesta candidatura però a més de declaracions i propostes cal fer alguna cosa més pel patrimoni i no deixar que hi hagi BICs tancats o un Bé catalogat com la fàbrica que cau amb la passivitat de les institucions.

 

8.- Propostes / Mocions d’urgència

II. PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Hem registrat un prec i 36 preguntes.

 

El roto

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Segueix faltant transparència i sobra continuïsme (Ple de juny)

Alternativa | 29/06/2016, 19:03

Com ja vam demanar fa uns quants plens l'Ajuntament hauria de publicar al seu portal de transparència les sentències.
És el mateix cas del psicòleg fa uns anys, personal que fa anys que fan feina per l'Ajuntament de forma irregular que denuncien la seva situació laborals i els tribunals els donen la raó obligant a l'Ajuntament a que passin a ser considerats personal laboral indefinit.
L'Ajuntament el que ha de fer és treure aquestes places a concurs amb criteris objectius i respectuosos amb la lliure concurrència i la igualtat d’oportunitats.

Paco

Re: Segueix faltant transparència i sobra continuïsme (Ple de juny)

Paco | 29/06/2016, 17:57

podeis explicar algo dela sentencia esta de la informadora juvenil?
gracias

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb