URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Esperant la regularització de contractes. Resumen del ple de juny

Alternativa | 04 Juliol, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

El passat dijous dia 30 es va realitzar la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Pollença. Aquí en teniu un petit resum de la primera part, farem més articles sobre alguns punts concrets i els precs i preguntes.


1.- Resolució al·legacions, i en conseqüència, aprovació definitiva del Pla de Residus del municipi de Pollença 2016-2020 (Exp. núm. 6092/Medi Ambient). Aprovat per unanimitat.


Votarem a favor per no rompre el consens, i com ja férem a l'aprovació inicial, per la necessitat d'aprovar el Pla. Aquest va ser aprovat inicialment per unanimitat al Ple de març i va estar 30 dies a exposició pública. En aquella primera ocasió, ja vàrem presentar els nostres dubtes amb el tema del control amb els xips. I a aquesta ocasió ho hem tornat a fer. Creiem que és irresponsable establir aquest sistema, ja que portarà un cost i un augment de tasques als treballadors massa grans (no estan calculats) en funció del benefici que s'obtindria. Per desgràcia aquest sistema no permet el pesatge dels fems que es treuen, tan sols permet mesurar la freqüència en la qual es treuen les bosses, per tant la informació és esbiaixada i poc important a l'hora de poder aplicar bonificacions o de controlar la quantitat de fems que es genera a cada casa. No hem rebut cap explicació de l'equip de govern que ens convenci de la necessitat del sistema, únicament expressions de què és innovador, futurista, capdavanter,.. Molt bonic per sortir per la premsa i fer-se una foto, però gens convincent.

Durant els 30 dies d'exposició pública, l'Associació de Restauradors ha presentat 7 al·legacions de les quals han rebutjat la 1 i la 2 i s'han estimat la 3, 4, 5, 6 i 7. Aquí les teniu

Al·legació 1: El pla no presenta una documentació gràfica (plànols) en els quals es pugui veure reflectit les opcions de possibles ubicacions que si fa referència el Pla (mini-deixalleries, espais públics per la instal·lació de composteres...) Aquesta falta d'informació suposa un desconeixement que genera dubtes sobre propostes que contempla el Pla i que poden afectar els veïns i veïnes de determinades zones o espais. Per aquest motiu es considera necessari la inclusió de la informació gràfica sobre les possibles zones afectades per iniciatives que inclou el pla.
- Al·legació 4: al punt 2.06 creació d'un espai d'intercanvi i reutilització a la deixalleria. En primer lloc es vol puntualitzar que una deixalleria és una àrea de gestió de residus per aquest motiu tot el que es diposita a les seves instal·lacions són residus, però la creació d'una àrea d'intercanvi suposa dubtes respecte a l'activitat que es pretén portar a terme, és a dir, si no són residus s'han d'aportar a una àrea d'intercanvi d'Aparells Elèctrics i Electrònics i han de funcionar amb aquesta finalitat i no com una àrea de residus. Per aquest motiu es considera necessari que aquesta futura instal·lació no s'inclogui dins l'àrea de la deixalleria i que no sigui una actuació pròpia del Pla de Residus.
- Al·legació 5: Per altra banda només es podrà realitzar intercanvi i reutilització dels residus que es trobin inclosos en les ordres que especifiquen el final de la condició de residu i que seran publicades pel Ministeri de Medi Ambient en compliment de la llei 22/2011. Actualment només els RAES es troben regulats per aquesta condició.
- Al·legació 6: Un dels punts que es considera tenir en consideració per a la reutilització dels aparells és la responsabilitat que tindrà el ciutadà i quina l'Administració local en el supòsit de mal funcionament de l'aparell dipositat a l'àrea d'intercanvi i reutilització. És a dir, en cas d'accident amb un aparell reutilitzat de la deixalleria (per exemple curtcircuit) qui és el responsable en cas de demanada al respecte.
- Al·legació 7: AI punt 3.05 fomentar la participació ciutadana en tots els aspectes relatius a la gestió dels residus. Es proposa la creació d'una comissió per al seguiment a partir del Novembre de 2016 però no es té en consideració que es proposa que el pla proposa al punt 1.04 elaborar una nova ordenança en el termini Març 2016 Agost 2016. Atès que aquest termini és anterior a la creació de la comissió on pugui participar els sectors afectats es considera necessari modificar les dades i que la primera actuació del Pla sigui la creació de la comissió i afavorir la participació durant la redacció de totes les normes i propostes respecte al tema de la gestió de residus de Pollença.


2.- Elecció càrrec Jutge de Pau substitut/a 2016-2020 (Exp. núm. 6004). Ha estat elegit un candidat amb 9 vots a favor (Junts, UMP, PP, Pi) i 8 abstencions (Alternativa i Tots).


El jutge de pau substitut ha acabat el seu període i arriba el moment de elegir-ne un de nou. Es va intentar que la votació es fes juntament amb la del titular, que vàrem designar no fa molt, però l'Ajuntament no va ser autoritzat a fer-ho. Al càrrec de suplent només s'han presentat dues persones. Ens hauria haver votat a favor, però optarem per l'abstenció a causa de la falta de coneixement de la proposta definitiva que es duia a Ple, fins al moment de fer la votació. Així no es fan les coses.


3-. Ratificació de la Resolució de Batlia núm. 484 de 2 de juny de 2016. Aprovat per unanimitat.


Aquesta Resolució, que el Ple ratifica, és perquè l'Ajuntament es persona i nomena advocat. És tracta d'una peça separada del Cas Ibatur, en què s'acusa a Miquel Ramon, ex-regidor d'UM, d'estafa i falsedat documental (i es considera l'Ajuntament responsable civil subsidiari). Són unes factures abonades a l'empresari que en teoria va organitzar un esdeveniment de promoció d'habitatges vacacionals celebrat al novembre de 2007. L'Ibatur va pagar 18.000 euros a través de dos rebuts, però l'empresari que va cobrar va admetre davant el jutge que ell no va organitzar l'esdeveniment. És a dir, va cobrar els 18.000 euros, però no pels conceptes recollits en les factures. Va explicar que l'Ajuntament de Pollença li devia diners, i que li van dir que si volia cobrar emetés les dues factures a càrrec de l'Ibatur. Els dos rebuts van ser expedits des de l'Ajuntament.
Això és el que trobà el nostre antic regidor, en Pepe Garcia, quan entrà a l'Ajuntament. UM-UNPI governaven amb PSOE i PSM i nosaltres ens dedicàvem a denunciar les seves polítiques. Durant tot aquell temps ens acusaven de radicals i antisistema pel simple de denunciar coses com aquestes i demanar que es fes complir la llei.
Tot junt no és més que una mostra de la merda (perdó per l'expressió) que de tant en tant surt de l'antiga època de UM, tant en l'àmbit municipal com autonòmic.


4.-Aprovació inicial, si escau, de la modificació de la plantilla de personal laboral de l'Ajuntament de Pollença en execució de la Sentència 00188/2016 de dia 26 d'abril dictada pel Jutjat de lo Social núm. 1
. Aprovat per unanimitat.


Hem votat a favor, ja que és l'acatament d'una sentència judicial, i poc es pot fer. Es tracta de la informadora juvenil, que passa a ser laboral indefinida i per fer-ho possible s'ha de modificar la plantilla orgànica i econòmica. Això permet a partir d'ara treure a concurs aquesta plaça, així com se'n poden treure d'altres que estan en la mateixa situació i encara no s'ha fet. Igualment hi ha més tècnics que facturen estant en situació irregular. Creiem que ja és ben hora de posar-se a solucionar el tema.
Per cert en aquest punt, patètica la intervenció del regidor del PI. Va dir que aquesta era una mostra més del mal funcionament de l'administració pública, i que això a l'empresa privada no succeeix. No fa falta que vagi molt lluny, basta que faci una volta pels negocis de per la zona i que comprovi si totes les persones estan contractades, que si totes fan les hores que marca el seu contracte, que si totes tenen els dies de descans que toca,.. probablement s'emporti un sorpresa quan vegi que les coses tampoc es fan com ell creu.


5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament de Pollença per integració agent de Policia Local en el grup C-1. Aprovat per unanimitat.


Tots els policies estan al grup C1, manco aquest que encara està al C2, i vist que té tots els requisits complets ha fet la petició per pujar de categoria i s'ha concedit. Durant la discussió del tema, el regidor del PI ha abandonat la sessió.


6.- Dació de compte de Resolucions de Batlia contràries a les objeccions formulades per part d'Intervenció/Secretaria.
Aquest punt no es vota, però per llei l'equip de govern ha de donar compte de totes aquestes factures irregulars. No només es mantenen les irregularitats amb informes contraris de Secretaria i Intervenció sinó que les relacions de factures van augmentant. Estam parlant d'unes 140 pàgines i un import d'uns 700.000 durant 3 mesos!!! Electricitat, manteniments, tècnics, premsa i publicitats, vigilància, combustibles, escola adults, escola viva, medicaments, taller de memòria i de tallers museu, classes de teatre, desobturació clavegueram, escoleta, .... i moltes més. A aquestes ja "típiques" hem d'afegir despeses que consideram supèrflues i d'altres de tasques que per desgràcia solen realitzar empreses afins a l'equip de govern. Ja fa setmanes vam publicar un article sobre els nombrosos contractes irregulars de l'Ajuntament, i Junts Avançam i UMP es van comprometre a una Junta de Portaveus a anar regularitzant contractes, però de moment no hem vist una millora en aquest tema sinó tot el contrari. Ni tan sols han publicat el calendari de regularització d'aquests contractes. Tard o d'hora ho haurem de fer nosaltres, com ja ve sent habitual.


7.- Proposta d'acord de suport a la candidatura internacional de la tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aprovat per unanimitat.
Votàrem a favor evidentment, i ens sembla molt bé donar suport a aquesta candidatura però a més de declaracions i propostes per quedar bé, si volen defensar el patrimoni, el que cal fer és lluitar i fer alguna cosa més per poder visitar BICs tancats com la Fortalesa o per no deixar caure un Bé catalogat com la Fàbrica, que cau amb la passivitat de les institucions.


8.- No hi ha hagut mocions d'urgència.

 

Al sistema de recollida de residus necessitam sistemes d'eficàcia provada no experiments "futuristes"

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb