URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ocupació de la via pública. Una decepció més

Alternativa | 10 Juliol, 2016 23:29 | facebook.com twitter.com

Continuam informant del darrer ple ordinari del mes de juny.

1.- Informació de Batlia.

- Ja es va parlar a la primera part del Ple, però s'informà sobre la sentència que obliga que la tècnica juvenil passi a ser treballadora indefinida no fixe.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

- Es donà compte de 4 decrets nomenant lletrat i procurador en relació a 4 recursos presentats contra acords o resolucions de l'Ajuntament.

- Modificació de pressupost per generar crèdit, ja que la subvenció del Consell per a ajudes a famílies en situació de risc ha augmentat, han augmentat també la partida municipal. Un augment d'uns 16.000 euros

- Modificació pressupostària consignant a la baixa un crèdit de subvenció per impuls i dinamització d'activitats comercial, de 30.000 euros i en alta s'ha posat la mateixa quantitat a promoció del producte local i de proximitat.

- Modificació pressupostària, baixant la despesa en mobiliari del festival en 18.000 euros i amb alta les obres de Ca'n Febus, per la mateixa quantitat, ja que han augmentat el pressupost.

- Incorporació de romanents, ja ve de l'any passat, de l'asfaltat de vies públiques, un increment d'uns 12.000 euros i una despesa de romanent de tresoreria de la mateixa quantitat.

- Modificació de pressupost referent a un crèdit a la baixa de serveis d'informació juvenil d'uns 14.000 euros, projecte inserció sociolaboral juvenil de 6.000 euros i reparacions i manteniments centres escolars d'uns 8.000 euros i una despesa en alta de retribucions bàsiques de personal laboral.

3.- PRECS I PREGUNTES.

PRECS


- Demanam que facin una campanya a la Ràdio Municipal recordant el que pot fer una dona que pateixi violència de gènere i l'existència del telèfon 016.

Els sembla bé, i aquests dies la ràdio ja ha estat informant sobre l'existència del telèfon. Cal fer més feina de conscienciació i educació a tots els àmbits per canviar d'una vegada per totes aquesta societat patriarcal.

PREGUNTES

1- Al darrer ple van dir que aquesta temporada no pintarien totes les delimitacions d'ocupació de la via pública com marca l'ordenança sinó que pintarien les que poguessin o creguessin convenients. Han decidit quines ocupacions pintaran i amb quin criteri?


Han decidit que aquesta temporada no pintaran més ocupacions perquè creuen que el que és important ara és fer complir els acords i que la policia actuï per fer complir l'ordenança. Cal dir que fa un mes a l'anterior ple el regidor va dir que aquesta temporada es pintaria el que es pugui o es cregui convenient.

Totalment d'acord que el més important és fer complir els acords i l'ordenança, i pintar les ocupacions el que fa bàsicament és ajudar a la policia en aquest control per fer complir l'ordenança. De la mateixa manera que complir l'ordenança és també pintar les delimitacions, ja que aquesta ho estableix. No sabem o si per les pressions rebudes, o per quins motius, però l'equip de govern ha anat canviant el seu parer sobre aquest tema. Una llàstima aquesta falta de valentia i una decepció més d'aquest govern.

2- Per què després de denunciar l'incompliment de l'Ordenança sobre l'ocupació de la via pública de l'anterior equip de govern i anunciar que vostès  que la complirien, han decidit acceptar la sobreocupació o una ocupació superior a la permesa en alguns negocis? Amb quins criteris?


Digueren que la seva voluntat és avançar cap al compliment de l'ordenança, que en alguns casos no es complia. I segons ells les coses no es poden fer d'un dia per l'altre i poden sorgir problemes. Han intentat anar cap a un grau més gran de compliment, tot i que han acceptat que alguns locals tenguin sobreocupació, menor això si, que anys anteriors. Els criteris per acceptar-ho han estat: que vénen d'una situació ja irregular heretada, amb unes dinàmiques i inèrcies que no es canvien d'un dia per l'altre, perquè el procediment per atorgar les llicències porta el seu temps i la temporada avança i es troben amb la temporada avançada per canviar de criteris, fet que pot provocar problemes de previsió de llocs de feina a diferents negocis, a això li unim que estan pensant fer una ordenança decidiren acordar amb aquests negocis reduir la sobreocupació a un màxim del 15%.

El mateix que a la pregunta anterior. Una decepció per falta de valentia, amb l'agreujant que és un tracte de favor a negocis que no compleixen l'ordenança. Què poden pensar els negocis que si que compleixen l'ordenança i ara veuen aquests parts i quarts? El que no es pot fer és posar el crit en el cel davant de la sobreocupació i després recular d'aquesta forma. Si es volen fer bé les coses d'una vegada per totes a aquest tema cal començar a fer feina ja en una nova ordenança per aprovar-la abans que comenci la temporada 2017.

La idea inicial de la Plaça els Seglars era que amb les seves  grades fos un lloc per fer concert, teatre... La realitat és molt diferent. Les dues darreres legislatures s'han aprovat d'urgència ordenances d'ocupació de la via pública que s'han ficat a un calaix. És clar que no és un tema fàcil però també és clar que l'actual ordenança no funciona i que cal fer una nova.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb