URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obres primera línia,dinars i laïcitat

Alternativa | 13 Juliol, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Continuam publicant les preguntes i respostes del darrer ple, en aquest cas en referència a les obres de la primera línia. Ahir a la fi a una Junta de Portaveus l'equip de govern es va presentar la segona fase del projecte. Una vegada més lamentam que igual que va fer l'anterior equip de govern no hagin contat per res amb els partits de l'oposició. A un projecte tan important com aquest s'hauria d'haver cercat el màxim consens i participació possibles.

 

3- Per què quan han fet el carril bici de la Primera línia del Port de Pollença no han mesurat dos metres des dels pluvials? Incloure els pluvials amb els seus desnivells i clavegueres suposa que realment el carril no té els dos metres que hauria de tenir? 

El carril es provisional fins que facin l’asfaltat de bell nou. S’agafa aquesta mesura que es va considerar que era la bona, però admet que té aquests elements que són una molèstia que en un futur desapareixeran ja que el carril bici anirà al nivell de la vorera. Amb el tema de les mides el criteri ha estat tècnic.

Per sort el carril amb la situació actual es provisional, perquè realment és perillós i ja ha hagut un accident.

4- Per què van decidir no aplicar el pla de mobilitat del 2013? 

Aquest estudi que no Pla, estudiava la primera línia del Port de Pollença, era una proposta i que realment no va ser aprovat ni va comptar amb informes tècnics ni de la policia ni de Ports, per veure si era possible tirar-lo endavant. Després ells encarregaren un estudi complementari que ja introduïa alguns canvis i finalment demanaren a l’inspector cap de la policia que fes un informe, a partir de unes consideracions polítiques que ells creien. Amb tot junt s’han introduït canvis al projecte inicial. No creuen que els estudis inicials estassin mal fets, però creuen que la policia local havia de dir la seva, ja que són els que més coneixen la situació, i la seva proposta és la han volgut tirar endavant.

Realment, el que cal a Pollença és un debat públic sobre quina mobilitat volem. Quin tipus de poble (tant a Pollença com al Moll) volem en aquest sentit, i a partir d’aquí encarregar els estudis que facin falta, i no anar fent estudis sobre diferents zones sense abordar el tema globalment.


5- Ens pot explicar el regidor d'Unió Mollera Pollencina que feia a una reunió amb la resta de grups de l'oposició on es va tractar una possible moció de censura a l'actual batle? 

Va dir que no havia estat a cap dinar que es tractàs una moció de censura. Si que va anar a un dinar d’amics promogut per una persona que cada any el celebra, i al que fa 3 o 4 anys que el conviden però que mai hi podia anar, i allà es va trobar a David Alonso que és amic seu de fa molts anys i a Tomeu Cifre de Tos, amb qui l’uneix una cordial amistat de fa molts anys, i també hi havia el senyor Martí Roca amb qui ha quedat vàries vegades per dinar ja que comparteixen àrees i necessitaven tractar alguns temes. I al dinar es varen tractar tots els temes, es parla de cinema, futbol, política, però la moció de censura estant ell davant no es va tractar. I considera que d’un simple dinar s’ha fet un mon.

Nosaltres podem dir que els nostres regidors directament no haurien acceptat una invitació de segons qui. I que no es xerràs de la moció de censura evidentment ho posam en dubte. La nostra informació sobre aquest dinar coincideix amb la que també ha publicat el Punt Informatiu al seu darrer número amb el títol tan significatiu de "Intents de desestabilitzar el govern municipal acaben amb insults". La finalitat del dinar no era una altra que tantejar a UMP sobre la possibilitat de fer una moció de censura, però la reunió va acabar amb insults entre membres de Tots i d'UMP

 

 

6- Per què el batle no ordena al regidor d'Unió Mollera Pollencina que deixi d'assistir als actes religiosos en representació de l'Ajuntament i que si vol el faci a nivell particular? 

Ell no pot ordenar ni prohibir res al regidor Nevado, i creu que a més, que s’ha avançat amb el tema de la laïcitat de l’administració, i vol seguir avançant més, i que si fos per ell tal vegada es faria més via que amb segons quins regidors, i en aquest cas amb el regidor de UMP tenen diferents punts de vista, però creu que cal avançar en aquesta separació de les institucions i l’esglesia. El regidor Nevado va intervenir per dir que li semblava una vergonya que li prohibissin anar a actes religiosos i que si volia anar-hi representant l’Ajuntament hi anirà.

No discutirem les bones intencions del Batle. Va dir que passada aquesta legislatura, s’haurà avançat molt amb el tema, pot ser (si l’acaben, que vist segons quines reunions no està tan clar), però no serà amb el suport i l’ajuda de UMP i el seu regidor. Per altra part és preocupant que el regidor d'UMP no pugui entendre que ningú li prohibeix anar als actes religiosos a títol particular però que fer-ho de forma institucional com representant de l'Ajuntament no és correcte dins un estat no confessional.

Ara amb les festes de la Patrona l'equip de govern podrà demostrar si realment avancen o no en la necessària laïcitat de l'Ajuntament o igual que l'any passat aniran tots de forma institucional a la missa.

El carril bici provisional s'hauria d'haver fet des delprincipi amb 2,5 metres i amb separacions, seguint les recomanacions de l'adaptació de l'estudi de mobiltat.

 

 

 


 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb