URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una vergonya i un precedent molt perillós

Alternativa | 14 Juliol, 2016 08:00

A Alternativa valoram molt negativament i consideram una autèntica vergonya la interlocutòria que obliga a l'Ajuntament a concedir la llicència de Villa Cortina i que estableix un precedent molt perillós en matèria d'urbanisme i medi ambient, no només per a Pollença, sinó per tot el territori.
------------------------------------
A Alternativa valoram molt negativament i consideram una autèntica vergonya la interlocutòria del Jutjat Contenciós Administratiu número 3, encarregat de fer complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que va anul•lar la llicència de construcció de Villa Cortina a Formentor pel seu elevat impacte visual, i que obliga a l'Ajuntament a concedir la llicència de legalització de les obres amb la condició que se substitueixi la coberta plana per una de teula àrab.


Llegint la interlocutòria sembla que no ha importat que es concedís la llicència incomplint el PGOU a Formentor; sense fer efectiva la demolició de l'habitatge existent i sense contemplar la coberta inclinada. No ha importat que per aconseguir l'atorgament de la llicència es presentés una planimetria manipulada (s'alteraren les corbes de nivell i les cotes del terreny, resultant un desnivell inferior al real) per amagar el fet que la construcció superava l'altura legal. Però el més escandalós és que la interlocutòria malgrat reconèixer que s'ha introduït una planta no prevista en el projecte (de més de 500 m2 de superfície i uns tres metres d'altura), el que suposaria la infracció de la normativa en matèria de plantes permeses, alçada i volumetria màxima de l'edificació; conclou que, en realitat no és una planta sinó un "forjat o cambra sanitària" i que la irregularitat pot ser esmenada mitjançant el seu farciment (que, a més, és parcial, ja que es deixen conservar uns cent metres quadrats).

A partir d'ara, qualsevol promotor podrà intentar colar una planta addicional a la permesa; sabent que, si l'agafen, només hi haurà de sol·licitar el seu farciment, quedant la possibilitat de rehabilitar l'espai un cop li sigui concedit el final d'obra. I si és un privilegiat com Cortina podrà fer això, a risc ZERO, ja que no li ha estat imposada cap sanció per haver executat aquesta planta addicional.

Finalment, hem de denunciar que no s'ha realitzat cap disminució de volums o d'altures, amb el que segueix presentant l'edificació exactament la mateixa "enorme envergadura" que va portar al TSJ a declarar l'existència d'un inadmissible impacte ambiental i paisatgístic i que aquesta que no es pot solucionar, com diu la interlocutòria, plantant uns arbres, que una vegada finalitzat el tema judicial poden ser tallats o morir.


En definitiva consideram que la interlocutòria és un precedent molt perillós en matèria d'urbanisme i medi ambient no només per a Pollença sinó per tot el territori.


Per sort existeix possibilitat de recórrer, i ens alegra que l'Ajuntament hagi anunciat que presentarà recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra aquest auto.

Més fotografies de l'impactant obra al nostre perfil de facebook

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb