URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 16 Juliol, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Exigim a l'equip de govern que tregui defora immediatament al policia torturador amb els mateixos arguments que es van utilitzar a Sa Pobla per no contractar-lo. A més a més exigim una reunió per depurar responsabilitats en la seva contractació.

------------------------------------

Ahir el diari Última Hora publica que el policia local condemnat per tortures contractat a Pollença no va ser contractat a Sa Pobla gràcies a un informe de la prefectura que advertia d'una possible alarma social que generaria la contractació.

Igualment desconeixem per què l'agent no fa feina a Deià on va ser el primer en la borsa d'interins de policies locals (per dues vacants) i ens sembla impresentable que un agent condemnat per tortures a Palma pugui anar presentant-se als borsins d'interins de tota l'illa (sabem que també s'ha presentat a Muro com mínim).

Aquesta notícia deixa en evidència les excuses del batle Miquel Àngel March (Junts Avançam) i del regidor de policia, Miquel Àngel Sureda (Junts Avançam)  per jusificar la contractació del policia torturador que mai s'hauria d'haver fet. La falta de valentia i decisió de Junts Avançam  en aquest tema ha estat i és una vergonya. No es pot parlar de "pressumpció d'innocència" quan hi ha una sentència condemnatòria amb una prova com el vídeo enregistrat. Recordam el que diu la sentència: "Estam en presència d'una arbitrària situació de dominació i d'abús de poder realitzada per qui per ser oficial de la Policia venia obligat a garantir la seguretat i la integritat del detingut. L'acció envileix més l'agressor perquè la porta a terme estant l'agredit emmanillat a un banc i sense possibilitat de defensar-se..."

A Alternativa per Pollença (A) exigim l'acomiadament immediat del policia torturador fonamentat amb els mateixos arguments utilitzats a Sa Pobla per no contractar-lo. Exigim una reunió immediata en que se'ns expliqui amb tot detall com es va fer aquesta contractació  i depurar responsabilitats

Per altra part demanam a tots els ciutadans signar i difondre la petició de signatures que hem iniciat a charge.org per treure defora immediatament a aquest torturador de la policia local.

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 26/07/2016, 00:55

Gràcies Valero consideram que el regidor de policia, Miquel Àngel Sureda ha de dimitir per permetre, justificar i, sobre tot, mantenir la contractació del policia condemnat per l'Audiència Provincial.

Valero

SI LA PIFIES TE'N VAS

Valero | 25/07/2016, 22:07

Bones tardes Alternativa:

Vull donar-vos l'enhorabona i les gràcies, com vaig fer fa 10 dies, en primer lloc per desvetllar la contractació d'aquest policia i posar en coneixement del poble qui tenim dins la policia local i, sobretot, una vegada més, quins governants tenim a l'Ajuntament.

L'enhorabona també per ser valents, coherents i clars, i demanar la dimissió del regidor Sureda, és el més digne que podria fer aquest al·lot arribats a n'aquest punt. De no fer-ho, la seva credibilitat, si encara ni queda un poc, serà completament nul·la.
Gràcies, ànims i endavant.

Alternativa

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 18/07/2016, 16:01

Només et podem dir bona feina piquedor i et demanam a l'igual que a tots els ciutadans que ens doneu una mà. Sabeu que aquest blog, el nostre perfil de facebook, el nostre correu estan oberts als vostres suggeriments i aportacions. Recordau que també podeu publicar articles a aquest bloc a la secció columnistes.

piquedor

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

piquedor | 18/07/2016, 12:58

Si, rebutjades amb arguments de dudosa legalitat i altres clarament amb criteris avalats per informes de secretaria i intervenció defensant les meves tesis. Hi ha reccurs.
Per exemple el període d'informació publica mínim és de 10 dies i no s'ha respectat.

Alternativa

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 18/07/2016, 12:33

Tens raó piquedor no som infalibles ni únics en l'oposició. Ara també és cert que si Junts Avançam i Unió Mollera complissin amb el que van predicar de consens i informació en aquest tema hagués estat més fàcil fer aportacions. Cal dir que al·legacions com les teves han estat rebutjades.

Piquedor

Para-sols

Piquedor | 17/07/2016, 20:27

La participació no solament s'ha de predicar sinó practicar i aprofitar els terminis d'informació pública.
Ara ja és tard per lamentar-se i menjar morena durant 4 anys.

Alternativa

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 17/07/2016, 01:56

Miki el vot dels nostres regidors es decideix en assemblea i no en funció del que voten o deixen de votar la resta de grups.
"Piquedor" tens raó i estam d'acord amb tú, al seu moment ens va preocupar més el retard que aquest temes que comentes. Per cert també ha pujat el parc aquàtic (14 euros un 40% més car que l'any passat). Tot el referent a les platges el van decidir Junts i UMP sense cap reunió, ni consulta, nosaltres al seu moment vam demanar una Junta de Portaveus que mai es va realitzar... Però que resti clar, com dius al teu segon comentari, que si hem fallat és per les nostres limitacions ni més ni manco. Per això sempre procuram informar el màxim possible i us convidam a participar; quan més ulls i mans facin feina a més teme si millor podrem arribar.

Piquedor

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Piquedor | 16/07/2016, 22:30

Els regidors d'A poden haver comès errades o actuacions que no agradin, però Miki, no crec que siguin tant malevols com vols supisar

miki

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

miki | 16/07/2016, 22:20

Només heu votat en contra quan sabieu que la resta de partits donarien suport. No heu tombat cap punt de l'equip de govern, ni tan sols l'absurdo de Can Conill quan estava clar que pensaveu que s'havia de fer d'una altra manera. Lo dit, heu votat en contra quan sabieu que ho treurien endavant per un altre lloc. Postureo.

Piquedor

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Piquedor | 16/07/2016, 22:17

Això del policia acossador-tirador de cosses- sens dubte eswmolt greu, però perquè no deis res per l'extravagant exotisme dels para-sols de la platges d'Albercuix i Sant Vicens que pareix que ens hagin traslladat a la Polinèsia. Molesten la visió de la platja i als mateixos usuaris i més de ser una font de brutor. I carissimes, 10€ quan l'any passat eren a 5.

Alternativa

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 16/07/2016, 21:51

Gràcies Valero
Primer aclarir que no hi ha cap acord de suport a l'equip de govern. Va haver un acord d'investidura (que estan incomplint) i també vam arribar a acords en el pressuposts d'enguany. A un tema important com la reforma de l'IBI vam votar en contra (encara que el van treure amb el suport de Tots, PP i PI) i també hem votat en contra en la Junta en el seu incompliment de l'ordenança de via pública.
Com ja vam fer públic hem perdut la confiança en l'actual equip de govern i com hem fet públic en referència a aquest tema exigim que es faci una reunió immediata per tenir tota la informació de com s'ha fet aquesta contractació i demanar les corresponents responsabilitats.

Alternativa

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Alternativa | 16/07/2016, 21:43

Tant el regidor de policia com el batle has declarat que sabien de la condemna del policia per tant no hi ha cap excusa per no haver fet el mateix que a Sa Pobla.

Valero

SI LA PIFIES TE'N VAS

Valero | 16/07/2016, 20:33

Bones tardes:

En primer lloc, donar les gràcies a Alternativa per desvetllar la contractació d'aquest policia i posar en coneixement del poble qui tenim dins la policia local i, sobretot, una vegada més, quin governants tenim a l'Ajuntament.
Crec que és el moment de demanar responsabilitats, són massa els erros comesos per aquest equip de govern en temps record. Podríem enumerar-los però ben segur que tots els coneixeu o els heu patit. En aquest cas de la contractació del policia local hi ha quatre responsables: el jefe de policia, Jaume Martorell, el regidor de policia Miquel Àngel Sureda, la regidora de personal Magdalena Seguí i el batle. Algú d'aquests quatre ha d'assumir responsabilitats i dimitir. És el joc de la política, si la pifies te'n vas.

Si en aquest cas, igual que altres pifiades d'aquest actual equip de govern, ningú assumeix responsabilitats, doncs caldrà fer un pensament. Alternativa no pot seguir donant suport a un govern que la pifia constantment i no assumeix responsabilitats.

Crec, sincerament, que Alternativa ha estat molt benèvol amb aquest equip de govern, però no pot seguir sent-ho si aquest no assumeix responsabilitats. I en aquest cas que ens ocupa, algú dels quatre citats hi ha d'assumir responsabilitats i ja.

Imagin que pensau igual, no és així?

Gràcies

Margalida Amengual

Re: No volem torturadors i exigim responsabilitats

Margalida Amengual | 16/07/2016, 09:52

Jo al.lucin! Una feina tan delicada con la de policia se suposa que abans de contractar a un o una nou policia se fa una evaluaciò previa de la persona, no? Especialista en ficar la pota aquest consistori! Ho sabia tot Mallorca i ells no? Per favor, ja els hi val!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb