URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Llengua, camins, fonts... Continuïtat i incompliments.

Alternativa | 18 Juliol, 2016 11:37 | facebook.com twitter.com

 Continuam publicant preguntes i respostes del darrer ple. Cinc anys després d'aprovades les nostres mocions es continuen sense recuperar les fonts del municipi. A pesar de tenir un regidor de normalització lingüística i partit com Junts que en teoria és sensible amb aquestes coses, hi ha errors inexplicables com fer un concert per la llengua i fer les entrades en castellà. Als camins públics continuam sense veure canvis. I Junts Avançam i Unió Mollera segueix incomplint els seus compromisos com la moció aprovada al passat ple per concretar els objectius estratègics de tipus social i ambiental que es pretenen aconseguir amb la Contractació Pública Socialment Responsable municipal.


- Quan pensen complir la nostra moció que es va aprovar als plens de març del 2011 i setembre del 2012? Aquesta establia el següent: fer les passes oportunes per aconseguir la reconstrucció de la capella de l'aixeta del carrer Mena, destruïda arran de les obres fetes pel particular, fent extensiva aquesta reconstrucció a tota la xarxa d'aixetes del municipi, incloent-hi tots els elements integrants d'aquestes, això és, la pedra, el marès, etc.

S'ha encomanat a una restauradora revisar les aixetes i avaluar el tema i perquè recomani que cal fer, ja que n'hi ha en diferent estat de conservació. Esperem que es faci aquesta tasca i que les fonts estiguin en condicions al més aviat possible.

- En què va consistir la col·laboració de l'Ajuntament al Concert per la llengua?

L'Ajuntament col·laborà amb l'espai, els banys i els generadors de potència.

- Donat que l'Ajuntament col·laborava per què no s'ha fet res per evitar que ni les entrades del concert fossin en català? Aquest cas s'uneix als de la retolació del Parc de Bocchoris i la segona edició de la Feria Náutica "Race Boat & Show" on només hi havia informació en castellà i anglès. Per què normalització lingüística no controla aquests temes?

Amb el tema de les entrades s'adonaren quan les entrades ja estaven a la venda, però considera que està totalment fora de lloc i que és una incongruència. Sobre la Fira Nàutica la regidora admet la seva culpa, ja que no va adonar-se'n fins que estaven fets els programes, i sobre el parc Bocchoris el regidor Nevado va dir que ho havia demanat en català i que no ho havien posat, i que ho tornarà a demanar. El regidor de normalització ha dit que ell avisa a tots els regidors per aquestes coses, però és impossible controlar-ho tot, i a vegades s'escapen algunes.

És cert que és impossible controlar-ho tot, però el del concert és vergonyós, i tot i que és cert que l'Ajuntament no n'era l'organitzador, cal evitar-ho en altres ocasions, avisant als organitzadors que han de ser conscients del que fan. Pel que fa a la Fira Nàutica i el Parc Bocchoris creim que sí que es poden evitar fàcilment, i tenint un govern que en teoria és sensible amb aquestes coses, i una àrea i tècnic de normalització a l'Ajuntament, més motiu perquè no passi.

- L'abeurador de Sant Isidre és dels llocs més visitats i fotografiats del municipi. Pensen col·locar-ho dins els llocs d'interès de la plana web municipal o dels planells municipals?

Si, creuen que és una bona iniciativa, i ara que funciona el brollador més encara. Esperem que l'arreglin i li col·loquin el rastell

- Com es troben les diligències per resoldre problemàtica dels camins del Coll de Síller i Bóquer?

Segons el regidor, dels dos camins el de Síller és el més complicat. En aquest cas estan valorant les diferents alternatives que hi ha, i el Batle mateix va anar a veure els possibles recorreguts, per tal d'establir quina seria l'opció més lògica, però el tema és que la realitat jurídica respecte al traçat no ajuda gens a resoldre la qüestió, tot i que ho estan intentant. Respecte al de Bóquer hi ha un conveni, ineficaç, ja que no es podrà complir totalment, i estan renegociant una alternativa a aquest conveni i són optimistes al respecte.

La qüestió és la mateixa de sempre, el temps va passant i la situació d'aquests dos camins segueix sense solucionar-se mentre altres camins segueixen tancats. Esperem que d'una vegada es passi de les paraules i els projectes a la realitat, però per desgràcia sembla que no serà així per ara.

- Per què no han complit el punt 3 de la moció aprovada al passat ple i no han convocat  en un termini no superior a trenta dies, la junta de portaveus per concretar els objectius estratègics de tipus social i ambiental que es pretenen aconseguir amb la Contractació Pública Socialment Responsable municipal.


- Motiu per no complir no en tenien, tenen molta feina i intentaran fer-la en juliol. Al final sempre hi ha l'excusa que tenen molta feina. Ja podrien haver-hi dit durant el ple que el punt 3 en lloc de 30 dies fos un altre nombre i podríem haver negociat canviar-ho, però la qüestió és que l'aprovaren així i no han complert. I en aquest moment ja estam a la segona quinzena de juliol i no sabem res d'aquesta reunió.

 Excursió reivindicativa al camí de Síller (2014). Ara cal passar de les paraules als fets

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Llengua, camins, fonts... Continuïtat i incompliments.

Alternativa | 20/07/2016, 20:30

Gràcies per l'aportació. Doncs l'equip de govern que tenim és especialista en marejar la perdiu i no prendre decisions.

Camins

Siller

Camins | 19/07/2016, 10:07

La realitat jurídica no va a favor i en contra en el camí de Siller, la realitat és que hi ha 100 metres del traçat que no es pode definir com a públics i per tant hi ha d'haver voluntat política per resoldra aquest fet, via expropiació o compensació, tot el demés serà mareja la perdiu.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb