URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No s'ha de treballar més amb Caixabank

Alternativa | 21 Juliol, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Demanam a l'Ajuntament que deixi de treballar amb Caixabank (La Caixa) i que retiri tots els diners que té en dipòsit a aquest banc.

Caixabanc no ha cedit i ha exigit l'Ajuntament que pagui una quantitat d'interessos desmesurada per un retard que no és culpa de l'Ajuntament i que el banc hauria d'haver perdonat, ja que la quantitat que se li havia de pagar de forma justa no hauria d'implicar el fet de voler cobrar uns interessos del tot abusius.

La història es remunta a l'any 2007, quan la constructora Crespí va fer unes obres per l'Ajuntament per valor de 291.802 euros. Poc després l'empresa va fer fallida i fou Caixabank qui es va quedar el deute. D'aquesta manera el 2012 l'Ajuntament va pagar a aquest banc 147.000 euros. Però la cosa es va complicar quan la Tresoreria de la Seguretat Social va fer un embargament sobre els béns i drets de l'empresa constructora i per això l'Ajuntament va pagar la resta dels diners (141.000 euros) directament a la Seguretat Social. Caixabank no va estar d'acord amb això i va reclamar als tribunals el cobrament de la factura que l'Ajuntament havia pagat a la Seguretat Social. Tot això no comportava cap problema, l'Ajuntament pagava a Caixabank el que se li devia i ho reclamava a la Seguretat Social. El problema són els interessos, ja que la sentència obliga a pagar 115.000 euros més per la demora. I Caixabank els ha reclamat, quan podria no haver-ho fet.

Ja al ple d'abril (on s'aprovà l'aixecament d'objecció d'Intervenció per falta de crèdit i el reconeixement de pagar a Caixabank arran de la sentència que obligava a l'Ajuntament a pagar 141.000 euros més 115.000 d'interessos) vàrem demanar a l'equip de govern que negociés amb Caixabank per si aquesta entitat accedia a perdonar uns interessos vergonyosos i que res tenen a veure amb el deute que tenia l'Ajuntament amb la constructora Crespí. El banc, d'aquesta manera, especula amb un deute al marge de cobrar únicament el que hauria de cobrar.

Però l'antiga La Caixa no ha volgut negociar i no ha perdonat ni un cèntim. I, amb el temps que ha passat des de la sentència i l'acumulació de més interessos, l'Ajuntament ha acabat pagant fins a 156.073,47 euros. Un dineral que Caixabank no hauria d'haver volgut cobrar, ja que són fruit de l'especulació amb un deute que originàriament no era ni amb ells i que és fruit d'un error de la Seguretat Social.

Per la seva part, l'equip de govern ens va respondre a l'anterior Ple que intentarien que Caixabank compensàs el pagament dels interessos mitjançant el finançament d'algun projecte social beneficiós pel poble. Encara semblarà que ens fan un favor i aporten un benefici al poble quan és tot el contrari.

Des d'Alternativa no ens creiem res del que pugui dir una empresa com Caixabank que recordem, va obtenir un benefici net de 814 milions d'euros al 2015. Per això demanam a l'equip de govern que rompi relacions amb aquesta empresa immediatament, que retiri tots els dipòsits i que no torni a treballar mai més amb ella. També animam a tots els pollencins a retirar els diners d'un banc que s'ha embutxacat 156.073 euros de tots nosaltres de forma abusiva i totalment injusta. 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb