URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dimissió i col·laboracionisme

Alternativa | 27 Juliol, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença (A) reiteram la petició de dimissió del regidor de policia davant el penòs comunicat del govern municipal en el què, lluny de donar explicacions, practiquen el col·laboracionisme justificant la contractació del policia torturador i acusant l'oposició.

------------------------------------

Després d'haver demanat la dimissió del regidor de policia Miquel Àngel Sureda per, després de quinze dies, continuar mantenint la contractació d'un policia acusat per pegar coces a la cara a un detingut emmanillat; avui ens trobam amb un patètic comunicat com a resposta de l'equip de govern en què defensen la lamentable actuació del regidor de policia, continuen sense donar explicacions ni assumeixen cap responsabilitat.

Diu l'equip de govern en el seu comunicat que al no haver presentat al·legacions a les bases del borsí de la policia local de Pollença, això implica que acceptam aquestes bases i el seu resultat final, i que el que hem de fer és autocrítica. Idò si haguéssim de fer qualque autocrítica seria haver confiat amb Junts Avançam que, a més de no complir l'acord d'investidura, ara s'hi suma el seu col·laboracionisme i justificació de la contractació d'un policia realitzant accions com la que es pot veure en el vídeo que va servir per la seva condemna a l'Audiència Provincial.

Dit això, des d'Alternativa per Pollença (A) a diferència del regidor de policia i el tribunal que són els que havien d'haver reaccionat immediatament, no sabíem que s'havia contractat al policia condemnat fins que no va sortir la notícia a la premsa i era impossible que ho haguéssim sabut abans ja que en la valoració provisional de mèrits el policia condemnat (si haguéssim conegut el seu nom i llinatges) sortia el número 42, mentre que a la definitiva va a passar a ser el número 2 . En aquesta llista, a més, ja no sortien els noms i llinatges sinó el número de DNI que evidentment desconeixíem.

Per altra banda, el regidor de policia és totalment competent per fer la reunió que li vàrem exigir fa tretze dies i explicar:

- El canvi en la valoració de mèrits que hem comentat,

- Si realment no se li pot aplicar el punt 6 de les bases on diu que per presentar-se cal no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari

- Per què no s'han utilitzat els mateixos arguments d'alarma social utilitzats a Sa Pobla per no contractar-lo

- Per què el policia no feia feina a Deià, malgrat ser el primer en la borsa d'interins de policies locals (per dues vacants).

- Per què no es pot aplicar la Llei de Coordinació de Policies Locals que al seu art. 89.2º.c diu literalment: "El alcalde o la alcaldesa podrá acordar, excepcionalmente, como medida preventiva, la suspensión provisional de los funcionarios sometidos a procedimiento penal, si esta medida no ha sido adoptada por la autoridad judicial y se podrá prolongar hasta la conclusión del procedimiento penal.”

- Per què el batle no ha fet el que va declarar a Ràdio Pollença el dilluns 18 de juliol, (al minut 18https://dl.dropboxusercontent.com/…/filp…/16-07-18-batle.mp3) que ja tenia tots els informes i que aquell mateix dia o el dia següent com a tard, es prendria una decisió.

 

El regidor de policia, amb la seva resposta a la nostra petició de dimissió, l'únic que ha fet és confirmar la seva incompetència per ser el responsable de la seguretat dels ciutadans de Pollença. En comptes de donar explicacions i fer la reunió demanada, s'ha amagat darrera els tècnics per no adoptar la decisió que qualsevol regidor faria (o hauria de fer) com és la d'acomiadar immediatament al policia condemnat per haver agredit a un detingut emmanillat a un banc i sense possibilitat de defensar-se.

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Dimissió i col·laboracionisme

Alternativa | 27/07/2016, 16:59

Al tema de Gelats Valls la resposta del batle és que s'està fent el plec de condicions i que no faran els desnonament fins que no es faci la licitació.
La licitació de les platges es va fer ahir.

Margalida Amengual

Re: Dimissió i col·laboracionisme

Margalida Amengual | 27/07/2016, 15:08

Ara ja és indignant aquest tema, molt fort que vos vulguin implicar a voltros en la seva INCOMPETÈNCIA. Sincerament, crec que l'estàn cagant, perdò per l'expressió, masses vegades i només posen excuses patètiques en lloc de sol.lucionar els problemes. Per cert, un dels temes espinosos, sabeu com està el tema de Gelats Valls? I el de la concessió de les platjes? Que la temporada d'aquí a no res s'acabarà i a veure si encara no hauràn fet res, perque jo ja no me fii un pèl d'aquesta gent, pareix que no tenen sang a les venes!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb