URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resum del ple de juliol 2016

Alternativa | 30 Juliol, 2016 10:40 | facebook.com twitter.com

 Aquest és el resum i primera valoració del conjunt del ple de juliol.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient núm. 4/2016 de reconeixement extrajudicial. Aprovat per 7 vots a favor (UMP i Junts), 6 en contra (PI i tots) i 3 abstencions (PP i Alternativa). 

Estam parlant de diferents tasques fetes al 2015, les factures (electròniques) de les quals es presenten al 2016 i el sistema informàtic obliga a imputar-les a aquest exercici fent necessari el reconeixement extrajudicial. Per desgràcia aquests extrajudicials s'han convertit en una forma habitual i a cada ple solem tenir algun reconeixement d’aquest tipus, quan realment tocaria ser un mecanisme excepcional. A més dins aquesta relació de factures n’hi ha vàries que figuren amb un informe en contra de l'Interventor, i segons ell, hi ha algunes com per exemple les corresponents als subministraments de combustible que es podrien regularitzar de forma ràpida i senzilla. Esperem que l’equip de govern es posi les piles en aquest sentit, perquè la situació irregular de molts serveis ho requereix.

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació pressupostària en la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit 11-2016. No s'aprova per 8 en contra (Tots, PI, Alternativa), 7 a favor (Junts i UMP) i 1 abstenció (PP).

Es tractava de fer una modificació de crèdit per finançar les obres de la segona fase de la primera línia (2.100.000 euros), per fer obres d’eliminació de les barreres arquitectòniques del Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya (200.000 euros), i per destinar una partida per asfaltat (12.379’86 euros).

A Alternativa consideram que l'obra al Centre Cultural és necessària, per tant, si aquesta modificació de crèdit es fraccionàs i es votàs per separat hi votaríem a favor, però això no va ser així, i no voram tenir més remei que votar en contra ja que no podíem votar a favor de la partida per a finançar la segona fase de la primera línia.

Sobre la primera línia, ja votarem en contra de la primera fase i al·legarem demanant més participació i una major peatonalització, i en aquell moment el projecte ja ens va semblar car. 

I aquesta vegada les coses no han estat gaire diferents: s’ha fet poca participació, amb una sola reunió informativa a la qual el projecte ja estava més tancat que obert i la peatonalització segueix brillant per la seva absència.

Fent referència a la idea de peatonalització, cal recordar que sobre la primera línia s'han encarregat diversos estudis de mobilitat als que al final no se'ls ha fet ni cas.  

Per tant la segona fase del projecte és un simple embelliment. 

Per tot això hem votat en contra, esperant que a partir d’ara és cerqui un major consens i mes participació de la ciutadania.

3.- Aprovació definitiva, si procedeix, del Compte General corresponent a l'exercici 2015. Aprovat per 14 vots a favor (Junts, UMP, Pi, Tots i PP) i 2 en contra (Alternativa).

Una vegada tancats els comptes anuals de l'Ajuntament, aquests es porten al Ple per a la seva aprovació.

Al Compte General del 2014 Intervenció ja va advertir que a Emser hi ha varis contractes a regularitzar, i fins i tot va recomanar fer una auditoria de legalitat (i la nostra portaveu ho ha demanat també al seu Consell d'Administració). I enguany l'informe de Intervenció ha estat bàsicament el mateix, ja que les irregularitats es segueixen cometent. Per tant el nostre vot és en contra. A Emser fa massa temps que les coses no funcionen correctament i a aquesta legislatura les coses segueixen igual.

4.-Informació sobre l'execució pressupostària de l'Ajuntament i Organismes Autònoms de conformitat amb la BASE 36 d'Execució del Pressupost de l'exercici 2016. Això no es vota.

Arran d'una al·legació del PP als pressupostos, batlia informa sobre l'estat d'execució del pressupost.

Durant la seva intervenció el Batle aprofità per mostrar que Pollença és un dels pobles amb la millor situació financera. La nostra portaveu li recordà que això en part és degut a retallades injustes com les que sofriren els treballadors d’Emser, que la justícia mateixa va declarar il·legals.

5.- Distincions La Patrona 2016. Aprovat per unanimitat.

Enguany les distincions s'atorguen a Sete Benavides, a Bartomeu Joy de forma postuma i als Xeremies Orats. A Alternativa volem donar l’enhorabona a tots els guardonats. L’entrega es farà el mati de dia 2 d’agost.

6.- Determinació festes locals en l'àmbit municipal. Aprovat per unanimitat. 

Els festius seran els dies 17 de geners, Sant Antoni i el 2 d’agost, la Patrona.

7.- Aprovació si procedeix del conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalitzacio de l'Oferta de l'ILla de Mallorca i els Ajuntaments de Santa Eugènia, consell, Binissalem, Inca, Selva, Campanet i Pollença, per a l'execució de les obres del projecte de "Millora de la Ruta Cicloturística Santa Eugènia-Pollença". Aprovat per 11 vots a favor (Junts, UMP, Pi, PP i Alternativa) i 5 abstencions (Tots).

Votarem a favor, però volguérem fer notar que a la documentació no hi ha cap justificació fora del turisme. Com bé va dir la nostra portaveu: els indígenes també anam en bicicleta!!!

8.- Moció presentada pel grup Alternativa per Pollença relativa a Pollença, Territori Cardioprotegit. Aprovada per unanimitat.

Satisfets per aquesta aprovació, i esperant que es porti a terme el més aviat possible. Al nostre bloc trobareu la moció sencera, a continuació teniu els acords:

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb