URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Emser, incompliments i Lucia Patrascu

Alternativa | 03 Agost, 2016 08:00

 Preguntes i respostes del ple de juny.

EMSER 

Tenim informació de que quatre persones (el regidor d'EMSER, el gerent i encarregat d'EMSER i l'encarregat de l'àrea de serveis) han viatjat a Berlín per comprar un camió pels Residus Sòlids Urbans.  

- Quina necessitat havia d'enviar quatre persones a Berlín?  

L’encarregat de l’àrea de serveis i el regidor hi anaven per visualitzar un camió, i veure quin era el millor, i l’encarregat és el que millor coneix les necessitats que calen alhora de triar el camió, i ell hi anat per a que hi hagi més transparència i consens.

Per Emser anaren a veure dos camions satèl·lit i un de major tonatge (en tendran un a prova uns quants dies). L’encarregat hi va anar perquè fa més de 30 anys que porta camions i és una persona idònia.

Al final la justificació que menys clara ens ha quedat ha estat la del mateix regidor.

- Quin cost total ha tingut aquest viatge? 

El cost total ha estat de 3343’95 per 2 nits i 3 dies.

- Quina preparació tècnica tenen? Són enginyers? Mecànics?  

No tenen qualificació tècnica, però segons el regidor són les persones més preparades per decidir aquestes coses. 

Esperem que sigui veritat i no tinguem els mateixos problemes que amb les darreres adquisicions.

ACORD INVESTIDURA 

A la campanya electoral Junts Avançam va parlar de transparència i participació i aquests dos eixos són per a nosaltres fonamentals i per això els vam incloure a l'acord d'investidura. En aquest sentit: 

 

- Per què es permet i es facilita l'aparcament a la zona verda de Can Febus? No pensen que aquesta permissibilitat condiciona el procés de participació ciutadana que ja han anunciat que volen fer en referència a aquest solar? 

És cert que es permet, però creuen que no condicionarà el procés.

Idò nosaltres creiem que si que condiciona, perquè el més difícil és canviar els hàbits de la gent, i en aquest cas, amb un aparcament més encara.

- Per què segueixen incomplint l'acord d'investidura?

Ho accepten, no per voluntat.

Almenys ho admeten. 

- Quan pensen presentar per a la seva aprovació inicial al Ple el  nou reglament de participació ciutadana?

En tenir tots els informes, en principi aquest estiu se pensen que estarà.

 A veure, la qüestió és que nosaltres tornam a sentir com se’n riuen de nosaltres, i que el reglament és per a ells un tema secundari, quan realment està a l’acord que permet que ells estiguin governant.


- Quan pensen publicar, complint la llei de protecció de dades, tota la documentació pública i la informació econòmica relativa a l'Ajuntament: Plens, Juntes de Govern, Decrets de Batlia,...  

Decrets de Batlia els publiquen, les actes de Plens quan es van aprovant, i amb les Juntes de Govern admeten que tenen problemes de gent per dissociar les dades privades i publicar les actes.

Esperem que amb la partida pressupostada per a millora de la web també puguin fer-ho, perquè sinó si que ens creurem que el tema de personal o dels informes és per amagar la seva incapacitat o falta de voluntat.


- Quan pensen millorar la plana web de l'Ajuntament i la comunicació via Internet amb els ciutadans? 

Esperen que la partida al pressupost els ajudi a fer això. El tema està pressupostat, però ara veurem quan s’executa aquesta partida i com, perquè per ara encara no s’ha fet res.


- Quan pensen obrir dins la plana web i el Facebook espais als partits de l'oposició? 

Recullen l’activitat institucional, ni del govern ni de l’oposició. Els agradaria que sortissin totes les propostes que van a Ple de tots els grups, però sembla ser que no es tan senzill. Sobre el facebook, els partits tenen el seu perfil i l’ajuntament el seu.

Creiem que el regidor no va entendre la pregunta o és que no s'ha llegit l'acord d'investidura. L’oposició també és institucional, i no estaria de més que cada partit pogués tenir un apartat a la web. I això no és gens complicat, només és voluntat de fer-ho. Al perfil de facebook, si que és més complicat, tot i que publicar o compartir les notes de premsa o noticies de tots els partits tampoc és tan difícil.

Sobre el cas de l’assassinat de Lucia Patrascu: 

- S'han revisat els protocols d'actuació de la policia municipal en casos de violència de gènere?  

Els protocols de la policia local són correctes i ara que es realitzarà la reunió de coordinació entre la policia municipal i la guàrdia civil, aquest és un tema que volen tractar.

veure si aquests protocols es tenen ben actualitzats i al dia, perquè els casos com el de Lucia no han de tornar a passar, i més si es demostra que ella va anar al quarter de la Guàrdia Civil a demanar ajuda.

- Estan al tant de la investigació del jutjat d'instrucció número 1 d' Inca sobre  l'assassinat de Lucia Patrascu al Port de Pollença?

Estan assabentats de l’existència, però la investigació és per ara secreta.

- En cas d'haver una denúncia per omissió del deure degut contra la Guàrdia Civil, es pensa personar l'Ajuntament?

Si és dona el cas de denúncia contra la Guàrdia Civil, estudiaran la possibilitat de personar-se, sempre que sigui legal.

Si la denuncia existeix l’Ajuntament ha de ser valent i personar-se, si arriba el cas veurem com són de valents en aquesta ocasió.

 


Comentaris

Alternativa

Re: Emser, incompliments i Lucia Patrascu

Alternativa | 04/08/2016, 11:02

Gràcies per la idea, tot el que comentes és més que lògic i es un bon tema per fer feina i plantejar al ple.

Pep Socias

Normativa sobre publicitat

Pep Socias | 03/08/2016, 13:40

Hola,
El tema de la publicitat, en especial l'anomanat "buzoneo", és un tema que mai s'hi ha posat mà de bons de veres.
Tenim un poble constantment empaperat de pesquins, catàlegs,....
L'inmensa majoria d'aquest publicitat son empreses no locals o de cadenes. Mediamarcks, Leroys, cadenes de botigues de mobles, cadenes de ferreteries (alguna amb franquícia a Pollença)....etc.
Escampen la publicitat de manera indiscriminada. No respecten les vivendes a on hi ha el cartell de que no s'admet publicitat (si telefones per queixar-te, l'empresa publicitada dona la culpa a la que reparteix), feixos de paper incrustats de mala manera als vergerons de les persianes o enganxats a les baules de les portes,...
He vist més d'una vegada ciutadans emprenyats que tiren aquesta publicitat no volguda enmig del carrer.
Jo vos deman si podeu canalitzar algunes preguntes a propers plenaris.
Per què no se regula la publicitat escampada?
A Esporles fa anys que se va regular.
A l'Ajuntament s'omplen la boca amb la sostenibilttat.
Per què no s'obliga a demanar permís per repartir la publicitat?
Si l'Ajuntament tingués voluntat i ganes DE BON DE VERES DE FER FEINA ja fa temps que estaria en marxa. Que ja s'ha consumit més d'un any de legislatura!!!!!
Tot son ventatges pel poble si es regularitzàs aquest tema.
-Pollença estaria més neta.
-Seria un recolzament al comerç pollencí.
-Se recaptaria, i jo posaria una bona taxa per disuadir a n'aquestes grans empreses, en funció del gramatge de la publicitat repartida.
-Els ciutadans pagariem menys tones per recollir i reciclar el paper.
-Seriem un poble un poc més sostenible i verd.
Segur que hi ha més coses que a vosaltres se vos ocorraran damunt aquest tema. Jo crec que és vergonyós que venguin empreses de fora a embrutar-nos el poble, nosaltres ho paguem i els ùnics beneficitas siguin ells.
Salut i bona vida.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb