URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle ha de suspendre el nomenament del policia torturador

Alternativa | 08 Agost, 2016 08:00

Al darrer ple vam fer tota una sèrie de preguntes en torn a la contractació del policia condemnat per l'Audiència Provincial. Si s'hagués fet una reunió com havíem demanat no hagués fet falta fer totes aquestes preguntes. El batle es va comprometre al ple a suspendre al policia però passen els dies i tot segueix igual.

 

1-Malgrat que el dilluns passat, 18 de juliol, el batle va declarar a Ràdio Pollença que ja tenia tots els informes i que aquell mateix dia o el dimarts 19 al més tardar es prendria una decisió. El batle va dir que era una qüestió no tècnica sinó política i social però en el moment de fer aquestes preguntes, una setmana després encara no s'ha pres cap decisió a pesar de l'alarma social que ha aixecat la contractació. Per què aquesta tardança si la decisió política ja s'havia adoptat?

 

El batle va dir que sí, que era cert el que havia dit a la radio. Es demanaren informes a la tècnica de contractació i a l’Inspector de policia sobre el perquè s’havia fet aquest nomenament i la seva situació, i els dies següents es va estar mirant com es podia actuar front a aquesta realitat. I la decisió la varen prendre, i aquesta era suspendre el nomenament del policia. Però aquesta decisió política cal plasmar-la tècnicament en forma de decret. I aquests dies estan cercant la justificació tècnica, les motivacions o fonaments jurídics que permeti fer-ho.

 

Al final a nosaltres ens sembla una excusa molt utilitzada per aquest equip de govern: els tècnics estan fent feina amb el tema i tot va més lent del que tocaria. 

Ja val d’excusar-se amb els tècnics o de intentar argumentar la inactivitat en la necessitat de tenir uns fonaments jurídics quan en molts altres casos s’han pres decisions que tampoc tenien gaire fonament jurídic.

Si realment han pres la decisió d’anul·lar el nomenament (cosa discutible vists els fets) el Decret hauria d’haver estat fet ja fa temps, però com que no ha estat així, nosaltres seguim pensant que el regidor de Policia ha de dimitir.   

 

- Per què no ha fet una reunió per donar tota la informació i explicacions?

El Batle va dir que no tenen cap problema en fer una reunió per donar la informació que han rebut aquests dies. Però els motius per no haver-la fet no els ha donat. La reunió s’hauria d’haver fet just al moment de saber de dita contractació. 

 

- Ens poden facilitar ja els informes que s'han fet sobre la contractació?

No tenen cap inconvenient en facilitar tot el que tenen, i aquesta reunió que va dir que poden fer poden mostrar les bases del borsí, el borsí amb els components, l’ordre fet per contractar i la resta de informació sobre el tema.

 

- En la llista provisional de mèrits de la contractació el policia condemnat surt a la posició 42, a la definitiva passa a ser el número 2. Ens poden explicar aquest canvi?

Segons el regidor de policia, es va cometre un error a la llista provisional, ja que no es va valorar l’antiguitat, i a la llista definitiva es va corregir aquest error.

 

- Per què no es va actuar com a Sa Pobla per evitar la contractació d'aquest policia?

El regidor de policia diu que el borsí de Sa Pobla es va tancar fa poc, i que els resultats definitius encara no s’han publicat, i per tant no entén com és això de que ha estat exclòs.

 

- Han fet alguna indagació de per què aquest policia no fa feina a Deià a pesar de ser el primer en la borsa d'interins de policies locals (per dues vacants)?

Segons el regidor, el cap de policia no sap si a Deià el varen cridar o no, però sospiten que va ser cridat i que renuncià a fer feina a aquell poble. 

En aquest cas creim que es podria haver demanat un poc més de informació i saber a ciència certa perquè el policia no treballa a Deià.

Comentaris

nono

sisi

nono | 08/08/2016, 19:50

Com deia una pintada en honor al seu pare de fa molts anys: "SiSi,... no gràcies!"

Margalida Amengual

Re: El batle ha de suspendre el nomenament del policia torturador

Margalida Amengual | 08/08/2016, 13:23

Lo mateix dic!

Pere

Re: El batle ha de suspendre el nomenament del policia torturador

Pere | 08/08/2016, 09:32

El batlle es un sisisi. Fa un parell de setmanes va dir que ho solucionaria i encara tenim policia torturador.
És una decepció enorme. Si ho sé no el vot!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb