URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Formentor, urbanització sense llei

Alternativa | 10 Agost, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

 Als  dos darrers plens hem demanat sobre els vials públics i aparcaments de Formentor i la veritat que les respostes que ens ha donat el regidor de medi ambient, en Tomeu Cifre han estat molt decebedores i contrasten amb el que defensava quan era a l'oposició la passada legislatura. Sembla que Formentor continua sent una urbanització sense llei.

 

Al ple de juny vam demanar: 

 

- Què han fet o pensen fer per aconseguir l'obertura dels vials públics de Formentor al trànsit de vianants i vehicles?  

Es va sol·licitar a l’associació de propietaris que no s’impedís el pas per els vials públics. 

 

  El que han de fer no es demanar sinó garantir que aquests vials públics siguin oberts i que no hi hagi cap dubte i en cas de que es tanquin, o s'intenti enganyar a la gent amb indicacions escrites o orals de que són privats cal actuar fermament. Encara que els propietaris de Formentor siguin rics  i poderosos no es poden apropiar del que és de tothom. 

 

- Han comprovat si els aparcaments de Formentor s'ajusten a la legalitat amb la corresponent llicència d'instal·lació i obertura d'activitat? 

L’estiu passat ja feren indagacions, i sembla ser que l’aparcament principal estaria inclòs dins la mateixa llicència, en canvi amb el de l’alzinar no han trobat cap llicència. 

 

Un poc en la línia del que hem dit abans, alguns poden fer les coses com volen, ja és ben hora que aquests privilegis s’acabin.

 

- Què han fet o pensen fer per aconseguir l'obertura dels vials públics de Formentor al trànsit de vianants i vehicles?  

Es va sol·licitar a l’associació de propietaris que no s’impedís el pas per els vials públics. 

 

  Una resposta més que decebedora. Us imagineu que tanqueu un carrer, poseu cartells que és privat, guardes privats que adverteixen que és privat i l'Ajuntament és limita a sol·licitar-vos que no el faceu?

 

Com no ens van agradar gens ni mica les respostes del ple de juny vam tornar fent preguntes sobre el tema al ple de juliol:

 

- Al vial públic de Formentor darrera de Villa Cortina hi ha una persona que s'identifica com guarda i diu que aquest vial és privat. Poden enviar la policia per informar a aquesta persona de que el vial és públic i que deixi d'intimidar a la gent que passi per la zona?

Ens contestaren que no sabien res, però que si que podien enviar un policia a mirar que passa, i si és així realment que es deixi passar per el vial.

 

No ens sorprèn que no sabessin res, ja que sembla que Formentor a la pràctica és propietat de uns quants privilegiats a qui cap autoritat municipal mai s’ha atrevit a dir res. Esperem que això canviï.

 

 - Pensen retirar els cartells de camins privats i prohibicions que hi ha als vials públics de Formentor?

El regidor va dir que amb el celador faran una passada per Formentor hi retiraran tots aquells cartells que trobin, i si nosaltres en tenim de localitzats ens instà a que l’informem

 

Dues setmanes després del darrer ple hem pogut fer la fotografia que acompanya aquest article,. El que ens demanam és si encara no ha passat el zelador, que el regidor ja hauria d'haver enviat després del ple de juny. 

 

- Han comprovat si Villa Cortina continua sense ocupar?

Ho comprovaren fa temps, però aquests darrers mesos no ho han fet. El regidor a partir de les converses que han tengut amb l’advocat sospita que la casa no està ocupada.

 

Estaria bé comprovar cada cert temps si això es compleix.

 

- Al darrer ple el regidor de medi ambient va dir que no havia trobat cap llicència de l'aparcament a l'alzinar de Formentor. Un aparcament que pensamque no té cap tipus de mesura de protecció contra incendis. Per què no s'ha ordenat el tancament d'aquest aparcament?

Tot i que és cert que no tenen llicència, el regidor diu que si que tenen mesures contra incendis. I vist la vegetació que hi ha a la zona, el regidor va dir que caldria comprovar si aquest aparcament podria complir tots els requisits per poder rebre l’autorització.

 

La qüestió és que això ni s’ha fet al passat ni es farà ara, i que per tant l’aparcament està sense llicència i s’hauria de tancar, però com hem dit abans, a Formentor no mana la llei, sinó un grup de rics privilegiats.  

 

 

Comentaris

Joan CC

Re: Formentor, urbanització sense llei

Joan CC | 11/08/2016, 09:06

Junts Avançam es una candidatura pensada en clau electoral pocs mesos avanç deles eleccions. Com ja va pasar amb la Lliga de Malena, el temps demostra que aquests projectes tenen el fonaments molt pocs solids.

Margalida Amengual

Re: Formentor, urbanització sense llei

Margalida Amengual | 10/08/2016, 13:30

Més de lo mateix. I jo pens que és molt més greu en Junts que no facin res de res i lo poc que fan ho fan malament perque havia d'esser l`'hòstia aquest nou Ajuntament: regeneració política i administrativa ,competència, fer les coses com toca, etc., etc... Fins ara no ho han demostrat sino tot el contrari!
No se podría fer qualque cosa perque se n'anassin? Supòs que no perque hauriem de pasar per Tots-PP i això seria pitjor, no?

Paco

Re: Formentor, urbanització sense llei

Paco | 10/08/2016, 12:09

¿Tomeu concejal de medio ambiente es el mismo que exigía en este tema cuando estaba en la oposición? No lo parece. Ésta es una de las cosas que más me molesta de los políticos que cambien totalmente al pasar de la oposición al gobierno.
Por eso no me extraña que estos chaqueteros quieren que no seais fieles a vuestros principios y que gobernéis con la derechona del Puerto.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb