URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència.

Alternativa | 19 Setembre, 2016 08:00

Des d'Alternativa per Pollença (A) ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència.

____________________________________________________

El passat 1 de setembre, la delegada de les treballadores de la Residència (organisme autònom de l'Ajuntament) va denunciar una sèrie d'irregularitats en les proves per cobrir la borsa d'ajudants de cuina, entre altres no haver negociat les bases de la convocatòria amb la representant de les treballadores ni haver-li notificat la data de l'examen. A resultes de la demanda, es va suspendre la tramitació del procés i es va ajornar la prova pràctica (la darrera notícia que tenim és que es va ajornar al dijous 15 però no s'han celebrat per falta de tècnic).

L'endemà mateix, la delegada de personal va ser cridada per la Direcció en una reunió i va rebre dues amonestacions verbals (amb acta per escrit):

-una, per extralimitar-se en les seves funcions de representant sindical i tractar de manera indeguda una companya de feina, en uns fets ocorreguts tres dies abans.

-l'altra, per faltar al respecte a les seves companyes i superiors, en uns fets ocorreguts quinze dies abans.

No és necessari ser molt viu per veure que es tracta d'una represàlia en tota regla contra la delegada de personal per haver denunciat irregularitats en el procés selectiu, ja que apart de la coincidència de dates i de decidir amonestar uns fets ocorreguts molts dies abans, quan es llegeix l'explicació de l'amonestació es veu clarament. O això, o des de la Direcció de la Residència (amb la connivència de la regidora delegada Magdalena Seguí) no s'ha entès en què consisteixen les llibertats civils, polítiques i sindicals. És evident que, quan se li notifiquen dues amonestacions sense fonament en un mateix dia a una representant de les treballadores, a l'endemà d'haver denunciat irregularitats, se li està enviant un missatge clar: que calli, que estigui quieta i que deixi de fer la tasca per la que l'han escollida la resta de personal. Des d'Alternativa volem denunciar aquests fets, ens mantendrem vigilants perquè no tornin a succeir i la delegada de personal pugui continuar exercint les llibertats sindicals que són pròpies d'una democràcia i que l'Administració pública ha de vetllar per garantir. Esperam per part de la regidora de la residència Magdalena Seguí, una correcció cap a la actuacions caciquils de la Direcció del centre.

Els fets, segons les amonestacions:

La primera, que era per extralimitar-se en les seves funcions i amenaçar una companya, és per haver telefonat a l'infermera i haver-li dit que les cures les havia de fer ella, i no les auxiliars ja que no els hi correspon pel seu lloc, cosa que seria denunciat a través del sindicats si no es corregia. Evidentment que no li correspon a una delegada de personal organitzar el treball, però sí que li correspon vetllar perquè no se li facin complir funcions a treballadores que no els hi correspon pel seu càrrec i denunciar a qui sigui si no es respecta qualsevol dret laboral de qualsevol treballadora.

La segona, que era per faltar al respecte a les seves superiors, és per haver penjat al tauler d'anuncis del personal una nota dirigida a les auxiliars, que deia textualment (referint-se a una proposta sobre repartiment de dies festius que havia fet a Direcció): “Aquesta suggerència l'he feta perquè ara represent a totes les treballadores i abans no; per un repartiment equitatiu de 2 festes graciables anuals per a cada una, basat en un principi d'igualtat entre totes; perquè crec que és el més just i correcte després de que l'any passat s'incorporassin al nostre equip na C i na S, i ara més recentament na J. En cap moment la meva intenció era actuar en benefici propi ni alterar el clima laboral. Per això vos ho vaig mostrar (amb les que coincidírem als torns). Si aquesta proposta amb consens majoritari no es té en compte per part de coordinació/direcció, només té una paraula... És el que pens.” Si això és una ofensa i una falta de respecte que justifica una amonestació és ben clar que algú té la pell molt prima, però és que amonestar per aquest motiu sí que mostra un menyspreu i una falta absoluta de respecte cap a la llibertat d'expressió i les llibertats sindicals.

Comentaris

Observador

Re: Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència

Observador | 20/09/2016, 19:14

La Regidora ha fet bé explicant com està el tema i rectificant.
Bona feina, Magdalena.
Però... I la directora de la Residència?
Ha actuat de manera inadequada i això que ha passat és greu.
Esperem que hi hagi estirada d'orelles o alguna cosa més.

Alternativa

Re: Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència.

Alternativa | 20/09/2016, 16:29

Com diu Margalida no sempre els regidors donen la cara i cerquen solucionar els problemes.
És important millorar la comunicació i canviar la dinàmica
Gràcies per la ràpida resposta Magdalena Seguí

Margalida Amengual

Re: Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència.

Margalida Amengual | 20/09/2016, 15:04

Essent justos crec que la regidora ha donat la cara i explicat be el que faràn, o no?

Bakunin

Astorat

Bakunin | 20/09/2016, 14:20

Estategia és emplear les amonestacions per fer callar representants dels treballadors?
I sou d'esquerres?

Toni

Amonestacions

Toni | 20/09/2016, 08:23

Jo trob que ja no s'haurien d'haver possat les amonestacions. Massa bé si s'ha sabut retificar, però evidentament crea dubtes de la persona que emplea al seu caprici tenir una responsabilitat davant treballadores i treballadors.

Magdalena Seguí

Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència.

Magdalena Seguí | 19/09/2016, 23:28

Efectivament, es varen anul.lar de seguida les amonestacions. També s´han realitzat reunions amb les persones implicades valorant una vegada més tots els fets i cercant altres vies per donar solució a n´aquests problemes.
S´ha de millorar la comunicació entre les auxiliars, cap d´auxiliars, representant sindical i direcció. Ja que després d´haver parlat amb elles per separat, els interessos son els mateixos (la cura i benestar dels residents), no té sentit que es produeixin malentesos que al final podríen anar contra de lo que tots volem.
Resumint... desde avui mateix hem començat a canviar dinàmiques entre el personal, es farà un análisi lo més precís possible de la dinámica interna i llavors es crearà un plà per millorar la comunicació i transparència.
Continuarem amb la seva implantació.

Esperam així poder solventar el problema i si hem de canviar d´estratègia ho farem, Qualsevol suggerència és benvinguda. Gràcies.

Observador

Re: Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència

Observador | 19/09/2016, 22:17

Si això és així com ho heu explicat, caldria que s'actués amb contundència.
És un fet molt greu i no es poden permetre aquestes actuacions, que van contra la llibertat sindical.
És necessari que la Regidora doni explicacions i també seria convenient alguna dimissió o cessament...

Alternativa

Re: Ens preocupa la falta de respecte cap a les llibertats sindicals a la Residència.

Alternativa | 19/09/2016, 16:03

Avui ens han informat de l'anul·lació de les amonestacions.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb