URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Irregularitats, improvisacions, falta de decisions... Ple de setembre

Alternativa | 30 Setembre, 2016 09:30 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu el resultat i primer comentari del ple ordinari de setembre que és un exemple de cap on avançam; es mantenen i amplien les irregularitats d'anteriors legislatures, ja que Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina són incapaços de treure a licitació els contractes finalitzats i la llista s'amplia amb nous contractes acabats aquesta legislatura. Per altra part el ple ha de solucionar les improvisacions de l'equip de govern aprovant modificacions de crèdit o la falta d'actuació amb temes com el desnonament de Gelats Valls que s'hauria d'haver-hi resolt abans de la temporad.

1.- Aprovació, si escau, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits 5/2016. Rebutjada per 8 vots en contra (PP, PI, Tots), 2 abstencions (Alternativa) i 7 a favor (Junts i UMP).

Es tracta de factures per import d'uns 20.000 euros, de l'Ajuntament i l'organisme autònom de la Ràdio, de feines fetes a l'any anterior, però que han estat presentades a l'exercici actual, i que amb l’actual sistema de facturació electrònica, no es puguin imputar a l’exercici del 2015.

Més de 16.000 corresponen a una empresa de jardinera ESPAIS I NATURA 2013, SL pel manteniment de jardins de maig a desembre del 2015. És la primera vegada que no s'ha aprovat un reconeixement d'extrajudicials el que significa que no es pagaran de moment les feines fetes. Nosaltres no hem votat en contra, ja que les feines s'han fet i s'han de pagar, però tampoc hem votat a favor, ja que consideram que cal fer més feina per evitar arribar a aquesta situació de pagar en setembre del 2016 factures de maig del 2015.


2.- Aprovació inicial, si escau, de l'Expedient de Modificació de crèdits núm. 18-2016, sota la modalitat de transferència de crèdit finançada per baixes per anul·lacions per dotar crèdit necessari per atorgar diverses subvencions nominatives. Aprovat per 9 vots a favor (Junts, PP, Pi i UMP), 6 abstencions (Tots), i 2 en contra (Alternativa).

Aquesta modificació consisteix en llevar una part de la partida (10.500 euros) destinada a ajudes socials per la crisi, que l'equip de govern creu que no esgotaran, i destinar-ho a una sèrie de subvencions a associacions. Hem demanat que es retires la proposta de l'ordre del dia, ja que creiem que amb una bona feina, i amb una millor gestió encara existia la possibilitat d'esgotar aquesta partida. Com no s'ha retirat hem votat en contra.


3.- Aprovació inicial, si escau, de l'Expedient de Modificació de crèdits núm. 12/2016, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses Generals. Aprovat per 9 vots a favor (Junts, Ump, PP i Pi) i 8 abstencions (Tots i Alternativa).

La modificació de crèdit de 2.100.000 per a les obres de la primera línia del Moll. La tercera vegada que anava a Ple!!! A l'anterior ja condicionarem la nostra abstenció a uns certs compromisos de l'equip de govern: prioritzar la peatonització, calendaritzar el procés de les obres i peatonització, tractant-ho amb tots els partits a una Junta de Portaveus i explicar-ho a la ciutadania, evitar que el passeig es converteixi en una terrassa de bar, que el carril bici estigui separat, i que es realitzin millores al clavegueram. El Batle ha assumit el compromís, i per tant hem canviat el nostre vot en contra del primer Ple i ens hem abstingut.


4.- Aprovació inicial, si escau, de l'Expedient de Modificació de crèdits núm. 19-2016, sota la modalitat de suplement de finançament amb Romanent de Tresoreria per a despeses Generals. Aprovat 9 vots favor (Junts, UMP i Alternativa) i 8 abstencions (Tots, Pi i PP).

Es dedica una partida de 19.000 euros a l'Escola de Música, per fer una contractació externa (per culpa de la Llei Montoro no es pot contractar personal) de professorat, ja que la implantació de l'ensenyament reglat ha provocat un augment de la demanda.

És cert que l'equip de govern ha becat molt, i ha provocat inseguretat a professorat i alumnat, però no podíem permetre que un grapat d'alumnes es quedassin fora de l'escola, i tot el que sigui millorar l'educació pública (tot i la contractació externa) tendrà el nostre suport.


5.- Dació de comptes del compliment de la normativa de morositat. No es vota.

S’informa del que tarda l’Ajuntament a pagar als proveïdors. La norma dóna un termini màxim de 60 dies. En aquest cas la mitjana amb què es va tancar l'exercici 2015 va ser de 33,8 dies. És cert que en aquest sentit les coses han empitjorat, però tampoc són un problema.


6.- Dació de comptes de les Resolucions de Batlia contràries a les objeccions efectuades. No es vota

Estam parlant d’una relació de més de 650.000 euros, més de 130 pàgines en tan sols 3 mesos, i això pujant. Trobam factures amb objecció a la prestació de diversos serveis per no estar fets seguint cap procediments. Diversos manteniments, subministraments elèctrics i de combustible, la situació irregular d’alguns tècnics, i moltes altres que a cada Ple recordam. Però el pitjor de tot com ha recordat el nostre portaveu suplent, Pere Josep Coll és que no sembla que això vagi a millorar  l’equip de govern està incomplint els compromisos adquirits a una Junta de Portaveus sobre la regularització de l'escoleta de la Gola, SMOE, centres oberts, escola d'adults i escola viva.


7.- Aprovació, si escau, de les bases reguladores per a la concessió d'ajudes econòmiques a la rehabilitació i restauració de façanes; eliminació de barreres arquitectòniques i millora energètica dels edificis del municipi de Pollença i de la convocatòria pertinent. Aprovat per unanimitat

Es tracta d’una partida de 25.000. S'han fet esmenes per afavorir que els arrendataris també es puguin beneficiar de les ajudes, i també s'ha establert que les ajudes siguin a intervencions fetes a sòl urbà, i que les subvencions no puguin ser rebudes per edificacions fora d'ordenació


8.- Ratificació, si escau, de la Resolució de Batlia núm. 920 de dia 23 de setembre de 2016. El desnonament del quiosc dels Gelats Valls. Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP) i 10 abstencions (Alternativa, PI, PP i Tots).

És evident que tant l'equip de govern actual com els diferents equips anteriors han anat deixant passar el tema, fins que ha explotat. La concessió extraordinària de maig del 2015 pot estar molt ben feta (no ho dubtam), però no justifica la inactivitat de l'anterior equip de govern durant la resta de la legislatura, però si que establia clarament el que l'equip de govern actual havia de fer i no ha fet. Pel que fa al sentit del nostre vot, i sabent que no podem votar en contra de fer complir la llei, tenim ben clar que no volem ser còmplices de la seva inactivitat i passivitat durant tots aquests anys.


9.- Moció presentada pel grup polític municipal El PI-Proposta de les Illes Balears relativa als serveis de vigilància del domini públic marítim terrestre a les Costes de Mallorca. Aprovada per unanimitat

La nostra portaveu ha tret els colors al regidor del PI, recriminant-li que porti mocions en favor de la protecció del nostre entorn en temes que depenen de Madrid, i que no faci res en el referent a aquest tema quan es tracta de competències municipals. Una llàstima l'aportació del PI durant aquesta legislatura, i molt trista la tasca del seu regidor a l'oposició, que a més ha demostrat no saber encaixar les crítiques.


Propostes / Mocions d'urgència:


10.- Resolució del recurs presentat pel no adjudicatari demanant l'anul·lació del procediment de licitació del bar del poliesportiu del Moll. La proposta de rebutjar el recurs ha estat aprovada per 9 vots a favor (Alternativa, UMP i Junts) i 8 abstencions (Tots, Pi i PP).

El que no ha estat designat per la mesa de contractació com a adjudicatari ha impugnat el procés al considerar que el procediment ha estat incorrecte. L'equip de govern ha portat dictaminat rebutjar el recurs i continuar amb la contractació.

Sobre aquest tema Secretaria de l'Ajuntament informà favorablement a estimar el recurs, però l'equip de govern ha demanat un informe extern que estableix la viabilitat de desestimar el recurs i ha decidit optar per aquesta opció. Nosaltres, considerant el bon fonament jurídic dels dos informes, hem optat per votar a favor de rebutjar el recurs, primer per que consideram que hi ha fonament legal per rebutjar-lo, i després també perquè creiem que el projecte guanyador és el millor i esperam que el bar del poliesportiu del Moll es pugui obrir d'una vegada i el procés no s'allargui més.


11.- Aprovació de l'ampliació de l'objecte de recurs contra la revocació per part del Consell de la subvenció de Ca'n Llobera. Aprovat per unanimitat.

És una qüestió legal, el Consell ha denegat la subvenció per les obres de Can Llobera, i això fa que s'hagi de canviar l'objecte del recurs presentat inicialment per l'Ajuntament contra aquesta decisió.

I fins aquí ha durat el Ple, la segona part, la de control i seguiment no s’ha pogut realitzar per falta de temps, i els precs i preguntes dels diferents partits ja seran respostes al següent Ple.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb