URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Alternativa | 10 Octubre, 2016 22:22 | facebook.com twitter.com

Ens ha sorprès la nota de premsa publicada per Junts Avançam on indica que l'Ajuntament de Pollença aplica nombrosos controls a les factures que es paguen.

Una de les poques coses positives de la Llei de Sostenibilitat Pressupostària de l'any 2013 (més coneguda com Llei Montoro) és l'obligació que tenen els que governen de donar compte al Ple de les factures a les que l'Interventor hi ha posat alguna objecció normalment relacionada amb algun incompliment de la llei de contractes o de les bases d'execució del pressupost municipal. Una obligació que ha facilitat la labor de control de l'oposició.

Que l'existència d'aquestes factures no és una cosa nova no pot justificar de cap de les maneres la seva existència i sobre tot que el seu número augmenti durant aquesta legislatura donat que l'equip de govern no regularitza les contractacions irregulars que ja existien i aquestes augmenten al no licitar les contractacions que finalitzen.

Que aquestes factures passin uns controls no hauria de ser motiu per fer una nota de premsa, només faltaria que no hi hagués cap tipus de control sobre les mateixes. Que els partits de l'oposició poguem consultar aquestes factures, l'únic que garanteix és que en ocasions poguem fer alguna comprovació de si s'ha fet la feina o no, i que poguem demanar per les mateixes, rebent en ocasions respostes poc convicents. Aquesta comprovació, però, el que no garanteix és que s'hagi triat la millor empresa per fer la feina i que no ens trobem davant un cas de clientelisme.

En la seva nota Junts Avançam diuen que hi ha molta feina a fer en regularització de contractes, però que estan compromesos a fer-la; per desgràcia això no ho hem vist. Es va fer una Junta de portaveus al mes de maig, en què es va fer un calendari de contractacions que l'equip de govern es va comprometre a complir i que no ha fet. Des d'aquella reunió només s'ha regularitzat el contracte de l'escoleta de la Gola que per més inri ha estat declarat desert.

 

Aquest és un exemple d'una factura presentada a una dació de comptes, com podeu observar és molt poc detallada i és una mostra de que els controls dels que parla Junts no sempre són suficients; el que cal és complir la llei i no cercar excuses per haver-la incomplit.

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Alternativa | 13/10/2016, 17:26

DePPena, és evident que les empreses amb vincles amb partits polítics i els propis partits haurien de ser els primers interessants en complir escrupolosament la llei de contractació pública i no ha estat el cas. No s'ha complit la llei i a més a més la factura no està detallada

Alternativa

Re: Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Alternativa | 13/10/2016, 17:23

"Xafarder matiner" per desgràcia el nostre sistema polític no dona massa eines polítiques i adminsitratives a l'oposició. Una altra opció seria la denúncia a fiscalia com vam fer fa dues legislatures, però pensam que en aquell moment havia indicis de corrupció i actualment es tracta de simple ineptitud.

De PPena

Molt trist

De PPena | 12/10/2016, 18:46

Interessant que sigui pintures trebol, bén relacionada amb el regidor de UMP...

Xafarder matiner

Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Xafarder matiner | 12/10/2016, 12:05

I no hi ha manera d'obligar a complir la llei?
Supòs que aquest fets s'haurien de posar en coneixement de qui pertoqui i que actuin.
No es pot permetre aquesta manera de funcionar.
Segueixen fent com feien els de l'anterior legislatura. Contractant sense cap tipus de transparència i donant feines a les empreses que ells volen.
Tanmateix, per molt que l'Interventor avisi i vosaltres o algú més protesti, l'equip de Govern no canviarà res.
Estan instal·lats en un inmobilisme i segueixen amb l'excusa de que tot ja ve d'abans i que no han tingut temps de canviar-ho.
Cal una mesura més contundent.
Per desgràcia, només fan cas quan veuen les orelles al llop.

Alternativa

Re: Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Alternativa | 11/10/2016, 09:26

Hem vist que la nota de premsa de Junts era una resposta a una nota de premsa de Tots que surt avui a la premsa. Com fan pràcticament sempre Tots demana ara el que no van fer quan governaven, precisament al darrer ple de la seva legislatura també van presentar un bon número de factures irregulars.
Que Tots critiqui el que no feia quan governava no lleva que amb Junts no hagi millorat el tema sinó que inclús hagi empitjorat

Alternativa

Re: Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Alternativa | 11/10/2016, 09:12

L'empresa és Pintures Trebol, que a la dació de comptes de factures irregulars anterior a aquesta ja hi havia presentat una factura de manteniment del saló parroquial d'eu moll de 5.324 euros, que es va fer abans de tenir cap conveni signat. En casos com aquest és clar que els polítics i les empreses hi haurien de ser els primers que demanassin seguir escrupolosament la llei per evitar que es pugui parlar de clientelisme.

Xafarder

Cal regularitzar contractes, no justificar les irregularitats

Xafarder | 11/10/2016, 00:08

Aquesta factura de l' imatge i ja per curiositat, de quina empresa és?
Perquè les vidrieres han sortit ben cares.
És curiós que per ben poc no arriba als 6000€...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb