URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Filibusterisme polític (ple d'octubre 2016)

Alternativa | 28 Octubre, 2016 17:20 | facebook.com twitter.com

 Resum i primera valoració del ple on vam poder assistir al trist espectacle de la incoherència i el filibusterisme dels partits d'oposició del bloc de dretes. Partits que canvien el vot segon el dia sense cap tipus d'argument sòlid com van demostrar al reconeixement d'extrajudicials. Partits que presenten al·legacions sense sentit el darrer dia per ajornar la segona fase de la peatonització. Partits que presenten mocions d'urgència en el darrer moment per crear un anell d'aparcaments entorn de la Gola, qué era urgent l'aparcament o desestabilitzar més l'equip de govern?

Fa mesos que el regidor del PP sembla un regidor més de Tots i ahir les al·legacions ,que teòricament presentava el PP, les va defensar més en Tomeu de Tots que el mateix regidor del PP. Per altra part encara no hem aclarit perquè el PP deia que havia consensuat la seva al·legació amb el PI i aquest després el va desmentir. Tot ens fa pensar que el seu regidor va consensuar l'al·legació sense consultar-ho amb el seu partit. O sigui que dóna la impressió que Tots té ara vuit regidors.

 

 Veurem ara un comunicat del president d'UMP denunciant a Tots i PP pel seu filibusterisme polític?  Qui desestabilitza? Només cal veure què va passar al ple ahir per demostrar que la realitat política del municipi no té res a veure amb al que va presentar UMP al seu ultimàtum.

 

1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits 5/2016. Aprovat per 8 vots a favor (Junts, UMP i Pi) i 9 abstencions (Tots, Alternativa i PP)


Les factures que ja anaren a l'anterior ple de setembre i no s'aprovaren. Són factures que no es presentaren a l'any en curs, i per això es reconeix aquest extrajudicial. Nosaltres hem mantingut la nostra abstenció del ple passat que no impedia la seva aprovació a l'equip de govern. El bloc de l'oposició de dreta (Tots, Pi i PP) que va votar en contra en setembre i va impedir la seva aprovació, ahir va canviar el vot, amb l'argument que les empreses mereixen cobrar... Al mes de setembre no mereixien cobrar? Surrealista i poc coherent.

 

 2.- Aprovació, si procedeix, de l’Expedient de Modificació de crèdits núm. 21/2016, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb baixes per anul.lacions. Aprovat per 9 vots a favor (Junts, Ump, Alternativa), i 8 abstencions (Tots, PP i Pi). 


Conveni amb Colonya que cedirà a l'Ajuntament el local de Cecili Metel per a unificar en un sol lloc els serveis complementaris o externs o d'entitats amb qui hi ha signats convenis de col·laboració els Serveis Socials.
El local s'ha d'adequar i per això es duu a Ple la modificació de crèdit: passar 15.000€ de la partida "Contracte projecte inserció comunitària" (que és una partida de 40.000€ i que pel que es veu no podran gastar tota) a crear una partida "Adequació local serveis socials".

 

3.- Informació sobre l’execució pressupostària de l’Ajuntament i organismes Autònoms de conformitat amb la BASE 36ª d’Execució del Pressupost de l’exercici 2016.


No es vota. Tot i això la nostra portaveu ha advertit a l'equip de govern que diverses partides (estudi sobre habitatge, promoció economia social, inventari de béns, recorregut arqueològic,..) no s'han executat i que s'acosta el final d'any i cada vegada sembla més complicat. En un altre exercici, si hi ha aquest equip de govern encara, ens ho haurem de pensar alhora de votar a favor a dels pressupostos.

 

 4.- Aprovació, si procedeix, de l’adhesió de l’Ajuntament de Pollença al conveni per a la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) signat entre el Consell de Mallorca i ECOLEC. Aprovat per unanimitat.

Ecolec i el Consell Insular de Mallorca han signat un conveni per a la gestió de residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE),. A aquest conveni de col·laboració es poden adherir els Ajuntaments. Amb aquesta edició l'Ajuntament es compromès a la implantació de sistemes de recollida que garanteixin una gestió eficient, eficaç i respectuosa amb criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica.

 

5.- Proposta sobre la manifestació contrària a la conversió de la Badia de Pollença en pista per a hidroavions i la necessitat de preservar-la de projectes i activitats impactants. Aprovat per 9 vots a favor (Junts, UMP i Alternativa) i 8 en contra (Tots, PP i Pi)

Ja n'hi ha de prou d'agressions a la badia. L'acord adoptat amb el vot en contra del bloc de dretes va ser el següent:

 

- Manifestar la nostra oposició als projectes de convertir la Badia de Pollença en una pista per a hidroavions.

- Manifestar igualment la nostra indignació per l'autorització del ministeri de Defensa a la utilització de la badia per a amaratge d'hidroavions.

- Insistir en la necessitat de preservar la Badia de projectes i activitats impactants

- Reiterar la petició de fer una comissió mixta amb representants del ministeri de Defensa, Govern autonòmic i Ajuntament amb l'objectiu de fer compatible ús civil i militar de la Base

 

Per desgràcia la Badia ja és una pista i aquest manifest només serveix per mostrar el nostre rebuig.

 

6.- Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores de subvencions per a beques per a transport escolar per a alumnes de batxillerat i formació professional (Curs 2016-2017). Aprovat per unanimitat.

Vam fer una esmena, ja que pensam que el criteri de renda era massa restrictiu (per exemple, una família de dos pares i dos fills havia de tenir màxim uns ingressos de 24.000€ anual per demanar-la, o una família monoparental amb un fill uns ingressos màxims de 12.000€ anuals...) i se va acceptar. 5.000 euros de dotació

 

7.- Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores de subvencions relatives a activitats educatives ( Escola matinera – Curs 2016-2017). Aprovat per unanimitat.
4.000 euros de dotació

 

8.- Aprovació, si procedeix, de la creació d’una Comissió Artística del Festival de Música de Pollença. Es retira amb 15 vots a favor de la retirada (Junts, Tots, Pi, PP, UMP) i 2 abstencions (Alternativa).


La Comissió duria la direcció del festival de forma col·legiada i plural (substitueix el director artístic), i estaria formada per Toni Aragón, Carles Ponsetí, Noemí Dalmau i Marta Bauzà. No cobrarien, només dietes o desplaçaments. A més, després hi hauria un grup de suport d'àmbit local, format per gent de Pollença que té interès en la música clàssica. L'equip de govern va decidir retirar el punt per revisar-ho jurídicament

9. D'urgència. Modificació de crèdit de l'Escola de Música per contractar professorat. Aprovat per 11vots a favor (Junts, UMP, PP i Alternativa) i 7 abstencions (Tots i Pi).

 19.000 euros per poder tirar endavant l'ensenyament reglat. Anteriorment es va fer la modificació del pressupost de l'Ajuntament, i ara toca fer-la a l'organisme autònom.

10. De urgència. Proposta de desestimació de les al·legacions presentades pel PP sobre la modificació de crèdit sobre les obres de la primera línia. Aprovat, per tant rebutjades les al·legacions, per 10 vots a favor (Junts, UMP, PI i Alternativa) i 7 en contra (Tots i PP).

El darrer dia possible els Populars de Pollença van presentar una al·legació, segon deien al seu perfil, consensuada amb Tots per Pollença i El Pi Pollença , contra la modificació de crèdit de les obres de peatonització. Quan ens vam fer ressò d'aquest consens ràpidament el Pi ens va acusar de mentiders i va carregar contra nosaltres, hores més tard finalment van desmentir aquest consens i a la votació no van votar amb PP i Tots. Però en el moment de fer aquest escrit no han demanat encara cap rectificació al PP i tot ens fa pensar que el seu regidor va consensuar l'al·legació sense consultar-ho amb el seu partit. Per altra part semblava que l'al·legació la presentava Tots i no PP, ja que en Tomeu va defensar molt més temps que en David Alonso  l'al·legació.

Per altra part l'al·legació no tenia cap fonament tècnic, com va deixar ben clar l'informe de l'interventor.

Bé un clar exemple del filibusterisme polític que està utilitzant Tots per Pollença per desestabilitzar el govern  i en aquest cas ajornar al màxim el projecte de primera línia

No es va arribar a debatre la moció d'urgència, presentada per Tots per Pollença al darrer moment, proposant fer un aparcament al solar al costat de la zona humida de la Gola, on es va fer un projecte de restauració forestal, a l'octubre del 2011 i que en Tomeu Cifre (Tots per Pollença) va abandonar totalment a la passada legislatura. És més que evident que no té cap sentit presentar una moció com aquesta d'urgència i que aquesta urgència només tenia com finalitat crear una major inestabilitat dins l'equip de govern.

Ara que es comença a recuperar el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola que el PP-Tots va tancar la passada legislatura, Tots per Pollença vol crear un anell d'aparcaments entorn de la Gola. Aquestes són les idees genials dels que volen fer una moció de censura.

 

Comentaris

Anonimo Total y algo Troll

ApP Cigarras rurales

Anonimo Total y algo Troll | 01/11/2016, 21:07

Pero si los de Alternativa estais encantados, de que os quejais, UMP mañana sale del equipo de Gobierno y asi entrais vosotros, que anda que no teneis ganas,y ala a gobernar que estais deseosos , que se os nota.....

P.

Re: Filibusterisme polític (ple d'octubre 2016)

P. | 01/11/2016, 00:16

Ben cuit està. Cal fer un poc de paripé.

Cuit

Re: Filibusterisme polític (ple d'octubre 2016)

Cuit | 31/10/2016, 20:57

O no era cuit?

Pere

Re: Filibusterisme polític (ple d'octubre 2016)

Pere | 31/10/2016, 20:21

Res de nou Paco. Un titular que pot impactar i després, res de res: no descarten ni una cosa ni l'altre...

Paco

Re: Filibusterisme polític (ple d'octubre 2016)

Paco | 31/10/2016, 14:36

h
ttp://www.mallorcadiario.com/el-pi-revisara-su-no-a-entrar-en-el-govern-de-pollena

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb