URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Expropiació del solar de Balaixa. Ple extraordinari

Alternativa | 08 Novembre, 2016 15:38

Dijous 10 de novembre hi ha Sessió Extraordinària de l’Ajuntament Ple. A les 13h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM o a www.radiopollença.net. Al nostre  perfil  de facebook us informarem del mateix
Ordre del dia-

Únic.- Aprovació provisional, si procedeix, de l’Expedient de Modificació de crèdits núm. 25 – 2016, sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses Generals.

Es tracta dels 215.250 euros per a l'expropiació de la zona de Balaixa a la Cala Sant Vicenç.

Els propietaris del solar registraren una petició d’expropiació, i utilitzaren la valoració del solar que va fer al seu moment en Balaguer (uns 290.000 euros). L’equip de govern pensa que la valoració justa és de 205.000, més un premi d’afecció que pertoca (5 %) queda en 215.000, que és la modificació que es porta a ple i que ha estat acceptat per la propietat. Aquesta quantitat ha estat avalada per un informe de l'arquitecta municipal, informe juridic d'expropiació d'una zona verda inclosa al Pla General i  informe d'interventor de modificació del pressupost.

Aquest és un solar com el de vora el centre cultural, que segons el PGOU ha de ser expropiat i destinat a zona verda, i per tant l'Interventor considerarà sostenible la inversió. 


Al article "El batle és el responsable de l'embolic del solar de Balaixa" podeu llegir el que va passar a l’anterior legislatura quan Partit Popular (Tomeu Cifre era el batle) i el Pi van portar al ple de gener de 2014  una proposta de la fundació Tabaluga (Peter Maffay) per tal de comprar el solar de Cala Barques que té el xibiu anomenat Balaixa. La Fundació Tabaluga proposava comprar-lo als actuals propietaris i cedir-lo a l'Ajuntament a canvi de poder explotar durant 30 anys. L'oposició vam presentar tota una sèrie de dubtes que no es van resoldre ni a la Comissió Informativa ni al Ple i quan vam demanar que s'aplacés l'aprovació fins a un ple posterior, el batle va retirar la proposta i ...fins avui. 

 

Al cas d'aquest ple l'equip de govern ens ha explicat que les negociacions han estat molt ràpides per diferents raons:

Primera perquè hi ha una petició registrada que demana a l'Ajuntament l'expropiació de la zona verda i en cas contrari a l'acord, qui ho resol és el tribunal d'expropiacions.

Segona, enguany el 2016 tenim disponibilitat pressupostària com inversió financerament sostenible.

Tercera, l'interventor se'n va dia 12 de desembre i no tindem interventor accidental.

 

Comentaris

Alternativa

Re: Expropiació del solar de Balaixa. Ple extraordinari

Alternativa | 09/11/2016, 17:12

Suposat votant Francesc mai hem tingunt l'oportunitat de governar ja que mai hi ha hagut un oferiment d'aquest tipus. Junts Avançam va preferir fer l'oferiment de governar a UMP igual que ara ha preferit continuar governant amb ells. No cal esperar a tenir majoria absoluta simplement cal tenir una majoria d'esquerres per governar.

Joan CC

Re: Expropiació del solar de Balaixa. Ple extraordinari

Joan CC | 09/11/2016, 13:26

Francesc, tú no ens has votat, i si ho has fet pensant que incompliriem el que deiem en campanya allà tú. Si vols votar mentiders a les properes, tens bastantes opcions a triar...

Pedro

Re: Expropiació del solar de Balaixa. Ple extraordinari

Pedro | 09/11/2016, 12:40

Si alguien votó a Alternativa sabía con quien no pactarían de antemano y sabía que serían coherentes.

Francesc Q.

Vergonya

Francesc Q. | 09/11/2016, 11:48

I quart, me fa vergonya haver votat a alternatius com vosaltres que teniu l'oportunitat de governar i no ho feis. Ah sí, que no voleu governar ni en pi, ums, pp i tots, és lògic. Per veure el de capaços que sou, haurem d'esperar a que tengeu majoria absoluta, no hi pensava.
Quina vergonya, no us tornaré a votar pus mai

I quart

Re: Expropiació del solar de Balaixa. Ple extraordinari

I quart | 08/11/2016, 17:36

... i quart hi ha un ultimatum i hem de correr per fer veure que feim feina. Com les eleccions, hi hauria d'haver un ultimatum cada 15 dies, ara duen un petardo dins u cul.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb