URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incompliments, mobilitat, caça i aparcabicis

Alternativa | 05 Desembre, 2016 19:11 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la publicació de les preguntes i respostes del darrer ple. Preguntes que vam registrar al ple de setembre i han estat contestades al ple de novembre. Les respostes deixen en evidència l'incompliment per part de l'equip de govern dels seus acords, que a diferència de l'Ajuntament de Palma, i en contra de l'opinió del GOB, no han tingut cap problema en signar el pla marc de caça i  que el regidor d'Unió Mollera Pollencina desconeix com són els aparcabicis.

8- Al mes de maig al calendari de contractacions es van comprometre a licitar abans de l'inici de curs l'escola d'adults, el Servei Municipal d'Orientació Educativa i el programa de centres oberts. Com expliquen l'incompliment d'aquest compromís? Quin és el problema que tenen per incomplir sistemàticament els seus compromisos? Pensen seguir igual tota la legislatura, i si la resposta és que no, com pensen començar a complir els seus compromisos?


L'escola d'adults i SMOE estan amb els estudis econòmics i plecs tècnics fets a l'espera de poder ser trets, i amb el de centres oberts han fet uns plecs units amb els de dinamització juvenil per fer un únic contracte.


Pel que fa a les solucions, el batle, al punt de la Dació de Compte va dir que ell només en veia dues. Una de contractar algú per extrema necessitat i que es dediqui a fer plecs tècnics, o externalitzar l'elaboració dels plecs. Sigui quina sigui la solució cal que es prenguin seriosament el tema i a veure si els contractes poden anar sortint, començant per aquests que diuen que ja tenen mig enllestits, que esperem que surtin com més aviat millor. 


9- Per què no han convocat la junta de portaveus per concretar els objectius estratègics de tipus social i ambiental que es pretenen aconseguir amb la Contractació Pública Socialment Responsable municipal, i que s'hauria d'haver fet el mes de juny?


Segons el batle, no tenen una explicació clara. No hi ha motius clar llevats dels motius d'agenda.


La veritat és que la resposta deixa molt clar el que és aquest equip de govern; troben temps per anar de matances, de sopars i actes múltiples però no per fer una Junta de Portaveus a un tam tan important com és realitzar contraccions socialment responsables des de l'Ajuntament.


10- Per què no publiquen a la pàgina web municipal la documentació que es presenta al ple? I l'extracte de la darrera Junta de Govern a la pàgina web municipal?


El Batle interpreta que a la plana Web si han de publicar acords no extractes o resums, cosa que per cert tampoc fan. I respecte a la documentació pel Ple, el de sempre, diuen que no la publiquen per dificultats jurídiques.


El que no entenem és com pot ser que el nostre ajuntament tingui aquestes dificultats jurídiques i molts altres municipis no les tinguin i sí que publiquin la documentació dels plens i de les juntes.


11- Per què no van fer cap tipus d'acte la setmana de la mobilitat i el dia mundial sense cotxes? Pensen fer alguna cosa durant la legislatura en referència a la mobilitat sostenible?


Hi ha moltes setmanes sobre medi ambient, i varen decidir prioritzar la setmana dels residus al tenir el Pla en marxa, però tot i això si que creuen que han fet coses com: els punts de recàrrega de cotxes elèctrics, així com la promoció que es va fer durant la Fira al vehicle elèctric.


Si això és tot el que han fet (cosa certa) és realment pobre ja que els punts de recàrrega no ha estat una iniciativa municipal. La mobilitat al municipi és pèssima i hauria de ser una prioritat de l'equip de govern la seva millora però clar amb un regidor que desconeix com és un aparcabicis tampoc podem esperar massa.


12- Cada any els ajuntaments han de comunicar al Consell de Mallorca si s'adhereixen o no al "pla marc" de caça. L' Ajuntament de Palma, que compta amb una superfície important de "terreny lliure" ha decidit enguany no fer-ho. Què pensa fer l'equip de govern?


La resposta del batle va ser escarida; l'Ajuntament s'hi va adherir, cosa que ens sembla ben trist. Al final un té la sensació que la legislatura avança i res canvia, com  que passa a altres indrets, alguns d'ells governats per partits amb les mateixes sigles que el nostre equip de govern.

Nosaltres coincidim amb el GOB, suposam que el batle segueix sent soci, que s'hauria de fer com a altres comunitats autònomes on només es pot caçar als terrenys que compten amb una certa ordenació (els vedats de caça) i que han eliminat la  figura dels “terrenys lliures”. Cada any els ajuntaments han de comunicar al Consell de Mallorca si s’adhereixen o no al “pla marc”. Davant això, l’Ajuntament de Palma, que compta amb una superfície important de “terreny lliure” ha decidit enguany no fer-ho a diferència de Pollença


13- Al ple de maig ens van dir que tornarien a col·locar a la primera línia del Port de Pollença els aparca-bicis. Al ple de juliol el regidor del Port de Pollença va dir que els aparcabicis estaven a la zona de Ports i que no eren de l'Ajuntament. És inaudit que el regidor del Port de Pollença no conegui el que hi havia o no hi havia a la primera línia del Port de Pollença, però el fet és que a tota la primera línia hi havia aparcabicis. Saben on es troben aquests aparcabicis? Els pensen tornar a col·locar?

El regidor del Port de Pollença va insistir a dir que no n'hi havia cap aparcabicis a primera línia una altra vegada.

 En acabar el Ple li mostraren les fotografies dels aparcabicis i va dir que no sabia que "aquests ferros eren aparcabicis"!!! . Ens va dir que aquests els té l'ajuntament, llevat d'un, que com tots sabeu es va col·locar davant d'un negoci afí a UMP. Molt típic i propi tot d'aquest partit i aquest regidor.

Senyor Nevado aquests ferros amb la senyal d'aparcabicis són els aparcabicis que han desaparegut de la primera línia

 

 

 

Comentaris

Margalida Amengual

Re: Incompliments, mobilitat, caça i aparcabicis

Margalida Amengual | 07/12/2016, 14:14

Està claríssim de quin pal van aquets! Per jo és molt molt pitjor la actitut del consistori actual que el que regia en Tomeu Cifre Ochogavía perque sabem tots de quin peu se calça i a més no s'amaga, malgrat que m'escarrufi la seva actitut de cacic i que mai el votaria, els actuals no tenen perdó perque havien de canviar Pollença i ningú se n'ha adonat de que ho hagin al manco intentat; lo poc que fan fet més valdría s'ho haguessin estalviat. Jo estic molt molt dessabuda i enfadada amb aquesta gent. Tenen un problema gran d'incompetència. I el batle? jo ja estic pensant a veure meam si no era vera que era ecologista, pacifista, pro catalinista..., si era postureo. Primer fotos amb el capellà i els militars a l'altar!!!! I ara afavorint la caça per diversió, ell, que no va esser president del GOB????!!!!

X

Caça

X | 07/12/2016, 00:46

Record que a quan entrà el batle se li va fer una petita biografia, on possava que era verd o ecologista...sera verd pel color dels diners?
En tema caça a aquest municipi molts caçadors sel pasen per l'arc del triomf, no respectant les distàncies de les cases, camins, etc... A mes d'altres lleis vigents sobre caça...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb