URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contractant corruptes i anant a missa

Alternativa | 07 Desembre, 2016 17:27 | facebook.com twitter.com

I el darrer article sobre les preguntes contestades al darrer ple que havíem registrat al ple de setembre. Algunes de les respostes són simplement vergonyoses i impròpies d'un equip de govern teòricament d'esquerres.

14- Com es troba en aquest moment el procés de contractació de la borsa d'ajudant de cuina, personal laboral interí de la Residència Sant Domingo de Pollença?

Es varen fer les proves, però un aspirant va demanar la revisió, i s’està a l’espera d’aquest resultat final.

Esperem que es resolgui aviat però les notícies que ens arriben sobre la gestió de la Residència no són precisament positives.

15- Tenim un poble constantment empaperat de publicitat i catàlegs de multinacionals i empreses externes... Per què no es regula aquesta publicitat escampada com han fet per exemple al poble d'Esporles?

El batle va dir que es podia estudiar l’ordenança d’Esporles en aquesta matèria.

A veure si és cert, i ja que sempre parlen de millorar la imatge del turisme i de donar suport al comerç local, aquí hi tenen una bona opció.

16- L'article 57 del plec de condicions de la neteja viària diu que cada any s'ha de publicar la memòria del servei al mes de gener, però finalitza el 2016 i encara no s'ha publicat la memòria del 2015. Per què? Qui controla el compliment dels plecs de condicions de la neteja viària?

Es controla des de Gram i des de l’Àrea de serveis. La memòria està feta, però segons el regidor Nevado no es publica perquè creuen que no té la suficient rellevància!!!

El regidor d'UMP en la seva línia. No és suficient importànt que ho digui un article del plec de condicions? És directament un incompliment, i ja no és el primer del regidor de UMP-I el millor és que quan vam fer la pregunta al ple de setembre no s'havia publicat però si que s'havia publicat dies abans d'aquest ple encara que el regidor sembla que no ho sabia.

17- Ja que la primera línia presenta problemes d'inundacions puntuals des de fa molts anys, tenen previst a les obres de la segona fase fer actuacions sobre el clavegueram de pluvials per evitar o controlar aquests problemes?

Si que estan previstes aquestes tasques.

Ens alegra que ara s'hagin previst aquestes tasques ja que la primera reacció de l'equip de govern quan vam criticar les inundacions va ser negar-les. A veure si fan la feina i els problemes desapareixen.

18- Portam dos mesos escoltant al batle que ja s'ha pres la decisió de donar de baixa al policia condemnat per l'Audiència però no s'executa aquesta decisió. Pot explicar el batle a aquest ple amb detall quin és el problema per executar la baixa i com pensa solucionar-ho?

Per sort el policia ja no és per aquí, però no ha estat per la feina del regidor de policia i el batle que durant mesos no van fer una altra cosa que marejar la perdiu.

19- Vam lluitar molt per aconseguir tornar la Font de la Plaça al seu lloc, va ser un llarg procés amb precs, preguntes, mocions, informes, contenciosos, denúncies... I ara la font a més de seca es troba totalment envoltada per elements del restaurant proper, incomplint l'actual ordenança d'ocupació de la via pública vigent que estableix un metre de distància entre el mobiliari urbà i l'ocupació privada. Pensen fer complir l'ordenança? I ja han fet alguna cosa per complir les nostres mocions del 2011 i 2012 per reconstruir i recuperar les fonts del municipi?

Segons el regidor, la inspecció es va fent i s’obrin els expedients per les infraccions així com es detecten. I pel que fa al compliment de les mocions (també de MES o PSM abans) han demanat revisar les fonts i veure quina intervenció de restauració s’ha de fer, i llevar els elements moderns que s’hi han afegit.

Esperem que això sigui així, a sobre sent una moció seva.

20- Quan vàrem demanar a l'equip de govern si pensava assistir a l'ofici religiós de la Patrona en qualitat de representants institucionals, el batle va dir en ple que havien rebut la convidada i que ho havia d'estudiar, que després ens contestarien per escrit. S'ha perdut la seva resposta per escrit? Perquè no ens va arribar res.... Ja que hi assistiren com a representants institucionals i no a títol personal, pot resumir el seu anàlisi i raonaments per continuar sent un ajuntament confessional?

Segons el Batle l’Ajuntament no és confessional, i al rebre la convidada alguns decidiren anar a l’ofici com a representants de l’Ajuntament. Segons ell té un caràcter més cultural que religiós i que per tant l’Ajuntament segueix sent aconfessionals.

Això si que és una resposta patètica i un insult als vertaders creients catòlics: per poder dir que no van a actes religiosos, ens intenten fer creure que un ofici realitzat per l'església catòlica, a un temple catòlic és un acte cultural. De traca. Recomanem al batle que llegeixi amb atenció la biografia de na Clara Hammerl que va presentar, és una vergonya que a ple segle XXI encara hi hagi aquestes restes de nacionalcatolicisme per part de l'Ajuntament

21- Per què no fan com el Govern, i quan no hi hagi una licitació de per enmig, deixin de contractar empreses d'empresaris condemnats per corrupció?

Cap resposta, prenem nota i res més va dir el batle. Què no es contesti a una pregunta com aquesta és més que preocupant,  la contractació segueix, i vista la resposta tenim clar que seguirà. Aquesta és una de les eines més poderoses que té l'administració per lluitar contra la corrupció no utilitzar-la amb tots els casos que hi hagut és ser còmplice de la mateixa.  

22- Encara no s'han fet els informes per reclamar els iphones i ipads que no han tornat tots els regidors de l’equip de govern de l'anterior legislatura?

No els tenen, i els Batle creu que els varen demanar oralment només,. Quina serietat és aquesta de demanar uns informes de forma oral? Es evident que no pretenen realment recuperar els dispositius i que és cert el que diu Tomeu de Tots; que hi havia arribat a un acord de passadís amb el batle per quedar-se amb els dispositius

23 – Diumenge 25 el PAC de Pollença va estar tancat per falta de metge. Com es pot donar aquesta situació amb la quantitat de població que té el municipi?

El metge que havia de venir es va posar malalt, i no el varen poder substituir, ja que va ser molt ràpid, i una altre vegada si que es va trobar substitut però aquest no es va presentar, fet pel qual l’equip de govern va presentar una queixa.

Per sort no ha passat res greu, però és una vergonya que aquestes coses passin, i que un govern que es declara defensor de lo públic, hauria de fer més coses per evitar això

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb