URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Alternativa | 09 Desembre, 2016 08:00 | facebook.com twitter.com

Ha arribat desembre i s'ha complit un any i mig de mandat: temps suficient per poder haver recollit prou dades i fets que ens permetin fer una anàlisi seriosa i objectiva de la situació política del nostre Ajuntament.


Des de l'inici, tot i que no se'ns va triar com a soci de govern i les negociacions de Junts Avançam anaven en la direcció de pactar amb UMP, no dubtàrem gaire a l'hora de donar suport a la investidura de Miquel Àngel March i oferírem un pacte per a tal efecte. Les nostres opinions sobre què suposava governar amb un partit com UMP ja varen ser explicades a Junts Avançam; la nostra opció era només governar si hi havia garantia de poder implementar polítiques mínimament transformadores, cosa poc probable amb una majoria de dretes al Consistori. L'opció de Junts Avançam va ser prioritzar el fet de governar per sobre de tot, i fent una lectura esbiaixada de la realitat, varen voler fer com si UMP no fos un partit liberal-conservador, i defensaren que la majoria havia votat canvi, quan evidentment no va ser així (un total de 3685 vots i 9 regidors pels partits de dreta, i 3079 vots i 8 regidors pels partits d'esquerra).


El nostre posicionament, tot i estar a l'oposició, des de llavors ha estat qualsevol cosa menys passiu i obstaculitzador: sempre i en tot moment hem donat la nostra opinió, hem fet propostes, esmenes, hem ofert negociació i hem estat flexibles en allò en què ho hem pogut ser.


Vàrem afavorir la investidura de March si es complien uns mínims que suposassin un canvi en les formes polítiques (més que en el fons) relatives a participació i transparència: renovar el reglament de participació; executar processos participatius; publicar al web tota documentació pública; millora de la plana web i la comunicació virtual entre Ajuntament i ciutadà; publicació de sous i declaracions dels càrrecs electes; publicació de memòries anuals dels diferents serveis. 


Aquestes eren demandes que podrien ser assumides per qualsevol partit polític (ja que de participació i transparència tots en parlen en època de campanya electoral) i que si havien de suposar un canvi era perquè es contraposaven al tarannà personalista i opac del batle anterior, Tomeu Cifre Ochogavía.


Després d'això, ens vàrem encarregar d'organitzar un procés participatiu per a redactar un nou reglament de participació.


Hem presentat mocions que s'han aprovat la majoria d'elles amb prou consens per: posar a punt i conveniar el pavelló de l'IES del Port, per ser municipi acollidor, dues mocions pel foment de la memòria històrica, per millorar la participació dels treballadors d'EMSER, per fer una Contractació Pública Socialment Responsable, per abastir els edificis municipals d'energia renovable i signar un conveni per combatre la pobresa energètica, per fer del municipi un territori cardioprotegit.


Hem negociat amb l'equip de govern el suport als pressuposts amb les següents propostes de partides: redacció d'un projecte de recorregut arqueològic, excavacions al Pedret de Bóquer, promoció del producte local, Pla de recuperació de Cala Sant Vicenç, Pla d'Accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, millora del catàleg de camins, conscienciació i mitjans alternatius als herbicides, augment de les subvencions a les entitats esportives, obertura de passos a la via de circumval·lació, inventari de béns, impuls de la participació ciutadana, pla per la igualtat de gènere, foment de l'economia social, estudi de la situació de l'habitatge.


A més també hem fet altres propostes independentment de pressupostos o negociacions diverses, com una fiscalitat progressiva respecte l'IBI, un estudi per municipalitzar el servei de neteja viària, una proposta de reforma de la memòria anual d'EMSER, una proposta per una política de Responsabilitat Social Corporativa per EMSER.


Si el nostre posicionament ha estat des del principi tan propositiu i constructiu, ha estat perquè partíem d'unes expectatives, diguem-ne, positives, creient que de Junts Avançam podíem esperar unes determinades polítiques d'esquerres i efectives. Fet que es va demostrar impossible quan vam presentar una mesura com la fiscalitat progressiva i Junts va unir els seus vots als partits de dreta per rebutjar-la i UMP ens va acusar d'anar en contra del sector turístic. Ara ha arribat el moment de l'autocrítica, perquè és més que evident que hem pecat de confiats.


A dia d'avui, ens trobam amb la següent situació: de les quatre darreres propostes esmentades no se n'ha fet cas a cap (tot i no haver-hi acord, ho esperàvem d'un govern que es diu progressista). De l'acord d'investidura, el reglament de participació segueix encallat en algun lloc després de que faci pràcticament un any que els regidors d'Alternativa vàrem acabar la feina; de processos de participació (definició espais públics, pressuposts participatius) no se n'ha fet cap; la publicació al web de tota documentació pública no es fa; ni s'ha millorat la web municipal.


De les mocions aprovades al Ple, encara és l'hora que es modifiquin els estatuts d'EMSER per incloure els treballadors al C. Administració (aprovada per gener 2015); encara no s'ha fet la reunió per acordar uns criteris de Contractació Pública Responsable que s'havia de fer en el termini d'un mes (aprovat per maig 2016); no s'ha contractat energia renovable ni s'ha signat el conveni per combatre la pobresa energètica (aprovat per novembre 2015).


De les partides a executar del pressupost del 2016, no s'ha fet absolutament res que tengui a veure amb la redacció d'un projecte de recorregut arqueològic, excavacions al Pedret de Bóquer, promoció del producte local, inventari de béns, estudi de la situació de l'habitatge. Les altres propostes s'han dut a terme amb alguns actes puntuals i sense la planificació estratègica que havíem demanat.


En definitiva, un panorama desolador. Més encara, si li sumam el fet que més enllà d'una política cultural un poc més activa, un poquet més de sensibilitat ambiental o social, o d'unes formes de govern menys autoritàries, no veim que s'estiguin posant en pràctica polítiques efectives d'esquerres: o sigui, al servei de les classes treballadores, que som la majoria.


A sobre de tot això i la llarga llista d'incompliments, i per si no bastàs, cada pic que hem estat crítics o que hem tengut un discurs dur amb l'equip de govern, hem hagut d'aguantar crítiques de l'equip de govern o del seu entorn, culpant-nos a nosaltres de la inoperància del govern, o acusant-nos de fer que torni a guanyar el PP (o TOTS, com li vulguin dir) a les properes.


Però el que és ben segur per nosaltres és una cosa, i és que quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta. Nosaltres no hi pensam participar d'això i continuarem en la nostra línia de feina d'oposició com sempre hem fet, i sense reprimir cap crítica. Ara bé, pel que respecta al possiblement proper inici de les negociacions dels pressupostos 2017, per part nostra no feim comptes negociar res fins que es compleixin els acords pendents. Ja ho dèiem en campanya, i ho repetim ara: no volem paraules, volem fets.


Assemblea d'Alternativa per Pollença, 7 de desembre 2016

Comentaris

Pere

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Pere | 14/12/2016, 08:18

M'encanta que tots els comentaris que van contra Alternativa ho fan per la via de que no governen i no aporten ni un argument per defensar l'actitud del Govern.

Governar amb gent incapaç de complir el que pacte? Amb gent que diu una cosa i fa una altra? Amb mentiders incapaços de fer polítiques d'esquerres?

Buf.

Un altre anonim,anonim

Vaja

Un altre anonim,anonim | 13/12/2016, 19:51

Jo no govern i no anava a cap llistes, ni tan sols vaig votar Alternativa, sinó a Junts, ara no ho faria...

Un altre tambe anonim com tu

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Un altre tambe anonim com tu | 13/12/2016, 19:25

No governau, per un sol motiu, se vos hauria acabat el broquil, mostrarieu lo molt que en sabeu, que sou capaços de fer, pero aquesta puta por al fracas, ahi......

Un altre

Trobes?

Un altre | 13/12/2016, 13:40

Denunciar, fer propostes, plans que s'estan incomplint per part de l'equip de govern, recolzar un batle que és Batle gràcies als vots d'Alternativa però que no ha sabut complir ni ell ni l'equip de govern els acords i contestar anònims supòs que deu ser la tasca d'alternativa, és a dir, estar al lloc on l'electorat decideix, jo és el que veig almenys.

Un

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Un | 13/12/2016, 11:56

Vaja, el vostre paper es denunciar, jo me pensava quese presentaven per intentar givernar.
Això vos va be, seure i dir allo que per vosaltres se fa malament

Un altre

vaja

Un altre | 13/12/2016, 08:15

Segurament el mateix que feis, però sense ningu que ho denuncias...

Un

Un

Un | 12/12/2016, 21:23

Que sou de bons !, que feriem sense vosaltres.

TBO

ai

TBO | 12/12/2016, 13:39

Entre en Miquel C. i en Xavier C.B tenim una mostra elevada de l'autocrítica de Junts...

Alternativa

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Alternativa | 12/12/2016, 10:40

Miguel C si haguéssim preferit que governés "TOTmeu" no haguéssim arribat a l'acord d'investidura. On són les polítiques d'esquerres de les que parles?
El més important és complir els acords signat que és el que no fa Junts Avançam.

Hauries de dir som Junts Retrocedim,governam amb la dreta i no complim els acords amb l'esquerra

Miguel C.

ALTERNATIU

Miguel C. | 12/12/2016, 09:48

Som alternatiu, ni govern ni deix governar. Prefereixo que governi en TOTmeu a que es facin polítiques d'esquerres, però clar, és més important que el batle no vagi a missa a la base, que tot el que s'està fent.
Som Alternatiu, ni govern ni deix governar

Ciutadà emprenyat

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Ciutadà emprenyat | 10/12/2016, 22:06

A veure Xavier...
"Contractar càrrecs que abans eren a dit amb processos de selecció..."
Explica aquest punt.
Perquè això no és així com tu dius.
De fet, fins i tot han mantigut càrrecs de confiança de la passada legislatura. Cosa del tot injustificable.
Exemples: Gerent d'EMSER, Cap de l'Àrea de Serveis...
A veure si aclareixes aquest punt.
Després podem continuar amb altres assumptes que tampoc són com tu dius.

Alternativa

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Alternativa | 10/12/2016, 15:15

Xavier no has de dir res de la llarga llista d'incompliments de Junts?

P

Junts

P | 09/12/2016, 16:15

Per cert Xavier C.B pensau amb les barreres del passeig... Ningú diu que sigueu de dretes, però tot el que anomenes ho pot assumir qualsevol partit social-democata, i els temes de personal tal com els duis els podria assumir qualsevol partit de dretes.

P.

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

P. | 09/12/2016, 16:11

Posar en marxa el centre de turisme ornitològic de La Gola: no pens que promocionar el turisme sigui d'esquerres, amés de la dependència del centre al Govern, no l'Ajuntament.

promocionar el turisme alternatiu: ja ho he dit. No gastaria ni un euro en promoció.

contractar càrrecs que abans eren a dit amb processos de selecció: això és complir la llei, no?

aturar projectes d'urbanització agressius a La Font: m'ho explicar millor.

aturar la demolició de La Peixateria: això és una mesura d'esquerres? A més, tot segueix igual.

millorar substancialment la residència de la tercera edat: posant expedients als delegats de personal?

recuperar les inversions a Cala Sant Vicenç: això té res a veure amb ser d'esquerres?

donar molta més informació sobre tots els projectes municipals: molta més informació que qui?

posar en marxa noves linies de normalització lingüística: des de quan la normalització és de dretes o esquerres?

convocar subvencions per millorar l'eficiència energètica: per quan se farà efectiva la moció sobre aquest tema i la contractació d'energia verda?

eliminar barreres arquitectòniques als carrers del municipi: tots els governs, dretes i esquerres, han llevat algunes barreres. Però n'hi ha arreu i no he vist cap pla.
licitar el bar del poli del Moll amb criteris socials: si no record malament això va ser una exigència d'Alternativa i no es va complir del tot. A més, no han sabut aplicar el tema de la contractació social enlloc més.

reduir la ocupació amb taules i cadires als carrers del municipi: varen intentar fer complir la llei i al final es varen saltar la llei amb els establiments que varen protestar. Doblegats a la voluntat dels empresaris.

recuperar Ca les Munnares com espai públic per a usos diversos: això no ho entenc.

expropiar dues zones verdes públiques: que havien de fer segons el planejament i que res tenen a veure amb l'esquerra i la dreta.

Està clar que el govern fa coses. Sinó, ja seria l'hostia. Però no veig un gir cap a l'esquerra, el major repartiment de la riquesa, la progressivitat impositiva, l'increment de l'ajuda als que més ho necessiten, la promoció del lloguer social, la participació ciutadana...

Xavier

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Xavier | 09/12/2016, 15:48

Una sola mesura d'esquerres? Posar en marxa el centre de turisme ornitològic de La Gola, promocionar el turisme alternatiu, contractar càrrecs que abans eren a dit amb processos de selecció, aturar projectes d'urbanització agressius a La Font, aturar la demolició de La Peixateria, millorar substancialment la residència de la tercera edat, recuperar les inversions a Cala Sant Vicenç, donar molta més informació sobre tots els projectes municipals, posar en marxa noves linies de normalització lingüística, convocar subvencions per millorar l'eficiència energètica, eliminar barreres arquitectòniques als carrers del municipi, licitar el bar del poli del Moll amb criteris socials, reduir la ocupació amb taules i cadires als carrers del municipi, recuperar Ca les Munnares com espai públic per a usos diversos, expropiar dues zones verdes públiques..

P.

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

P. | 09/12/2016, 14:30

A jo també m'agradaria veure Alternativa governant. Però no amb partits de dretes. A Junts la cadira els ha fet pactar amb els molleros (més de dretes no pot ser) i ara se tiren en mans del PI (son els mateixos que UM, us recordau?).
Que me diguin una sola mesura d'esquerres que han fet en un any i mig...

Joan Ramon

Ido

Joan Ramon | 09/12/2016, 14:30

En Pedro G és un bon exponent de l'autocrítica del autoanomentat progressisme de Junts, als qui per cert vaig votar

Pedro G.

I voltros...

Pedro G. | 09/12/2016, 12:56

M'agradaria veure'us gobernar a voltros, d'esquerres, meam que farieu i com ho farieu.
Heu tengut oportunitat d'entrar a formar part du gobern i no vos heu banyat. A les próximes segur que hi entrau i demostrareu com u feis

Pere

Re: Quan l'esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Pere | 09/12/2016, 08:48

Molt ben dit, quan la suposada esquerra no fa res d'esquerres, se converteix en més del mateix i fa que la dreta torni amb més força.
Vaja decepció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb